Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 754725 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #2865 на: 24 Декември 2020, 16:54:14 pm »
Abe toa e skolka petrol ⛽  pa prevele neso angliski

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1558
« Одговори #2866 на: 06 Јануари 2021, 22:17:29 pm »
Ако не е вистинска Шел пумпа, тешко дека ќе има од V-Power горивата, веројатно ќе бидат оние fuel save 95
« Последно менување: 07 Јануари 2021, 00:15:10 am miksi »
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #2867 на: 06 Јануари 2021, 22:30:08 pm »
Ако не е вистинска Шел пумпа, тешко дека ќе има од V-Pover горивата, веројатно ќе бидат оние fuel save 95
А тие реално се тапа :(
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1495
« Одговори #2868 на: 05 Февруари 2021, 21:30:29 pm »
@Simo - Carrier159 и останати ТБ (поготово со директно вбризгување) каде и какво гориво точите ?
Симо прочитав у една стара тема дека го фалиш 100ката од супертрејд. Дали сеуште стоиш зад кажаното ? ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2869 на: 05 Февруари 2021, 21:49:20 pm »
@Simo - Carrier159 и останати ТБ (поготово со директно вбризгување) каде и какво гориво точите ?
Симо прочитав у една стара тема дека го фалиш 100ката од супертрејд. Дали сеуште стоиш зад кажаното ? ;D
Не. Одамна ги откачив, па се пребацив на Макпетрол 100-ката, па ми се закашља една дизна од макпетрол, па се пребацив на 98-ца од ЛукОил. Сега чекам да видам шелот на Мијалков да се подрашири, да видиме дали го бива :D
Со ЛукОил, до сега не ми се десил инцидент. До кога, ќе видиме...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
« Одговори #2870 на: 05 Февруари 2021, 22:20:46 pm »

Јас во Македонија точам исклучиво на Лукоил ( и еднаш на излез од Македонија на Макпетрол на автопат до Куманово). Секогаш било горе-доле ОК.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
« Одговори #2871 на: 05 Февруари 2021, 22:40:27 pm »
@Simo - Carrier159 нели "тураше" нафта во ТопТрејд едно време или ми се чини? Последно ставање на Окта Пуцко петрол , 30 литри па ле видиме. Последен пат кога стаив иљадарче некако како да не го испи толку брзо. Инаку стандард нафта на макпетрол
>>>>><<<<<

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1495
« Одговори #2872 на: 05 Февруари 2021, 23:01:56 pm »
Не. Одамна ги откачив, па се пребацив на Макпетрол 100-ката, па ми се закашља една дизна од макпетрол, па се пребацив на 98-ца од ЛукОил. Сега чекам да видам шелот на Мијалков да се подрашири, да видиме дали го бива :D

Се токмев да почнам да ставам 100ка од МП, ама чим е така, не си ја барам бељата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2873 на: 05 Февруари 2021, 23:11:21 pm »

Се токмев да почнам да ставам 100ка од МП, ама чим е така, не си ја барам бељата.
Јас цело време ставам 100-ка од Макпетрол, немам никаков проблем, мислам дека пола литро помалку троши.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2874 на: 05 Февруари 2021, 23:17:09 pm »
@bramovsk исто премина од МП на ЛукОил. Со слична причина и во речиси ист период како и јас.
За нафта не прави разлика 147-цата. Можда некои пласибо ефекти, ама генерално, што и да ѝ ставиш, вози.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2875 на: 05 Февруари 2021, 23:18:04 pm »
@bramovsk исто премина од МП на ЛукОил. Со слична причина и во речиси ист период како и јас.

Мене Лукоил ми го напунија резерварот на Голфот со вода, толку е од купување на гориво кај нив.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2876 на: 05 Февруари 2021, 23:19:21 pm »

Мене Лукоил ми го напунија резерварот на Голфот со вода, толку е од купување на гориво кај нив.
Знам такви случаи и со МП, не е ексклузивитет на ЛО.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #2877 на: 05 Февруари 2021, 23:27:02 pm »
Тоа може на постарите локации да се деси, резервоарите кај што им се долго време под земја.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #2878 на: 06 Февруари 2021, 10:29:20 am »

На која пумпа?
Бензин или нафта?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #2879 на: 06 Февруари 2021, 10:41:22 am »
Isto na drugar pred 2 godini, na LO avtokomanda