Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 570620 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #675 на: 03 Ноември 2013, 19:24:01 pm »
Плинот од Лукоил изгледа е најдобар. Нешто се глупирав со други пумпи, па се раштелува нешто плинот и ми качи 8,5 потрошувачка во град. Назад на Лукоил, прештелување и ставање само од Лукоил. Потрошувачката назад на 7,2 во град. Сега зимава ќе видам колку ќе качи.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #676 на: 03 Ноември 2013, 20:04:01 pm »
Ne pravete eksperimenti so bio dizel pogotovo ne na common rail i na motori so Lucas pumpa (Mercedes E/C-200/220D, Polo D, Skoda Felicija D, Ford 1.8D/TD, Reno Clio/Kangoo 1.9D, Fiat Punto/Doblo/Marea/Bravo 1.9D, kako i Vectra/Astra 2.0 dti/dth/dtl i mnogu drugi "rizicni")

Za onie sto sakaat da se vozat na sekakva mesavina nafta/ulje pregoreno/Biodizel/crvena nafta/trafo maslo se znae:
Mercedes 123, VW SDi, 1.9D, 1.9 TDI (so Bosch pumpa), VW 1.6D.
Od novite dizeli samo 2.0 dizel vo Cruze i vo Mazda 6 trpat sekakvo gorivo. Site drugi motori strogo najkvaliteten Euro 5 dizel.
Сериозен си? Комшијата до мене е таксист и 10тина години колата ја возеше цело време на црвена, ме чудиш со муабетов.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #677 на: 03 Ноември 2013, 20:25:28 pm »
Нема врска комшијата твој, слушај го ти експертот по сите општествени сфери Бугар :)

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
« Одговори #678 на: 03 Ноември 2013, 20:27:06 pm »
Нема врска комшијата твој, слушај го ти експертот по сите општествени сфери Бугар :)
Вп право си, гледам за се е стручен. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #679 на: 03 Ноември 2013, 20:28:19 pm »
Плинот од Лукоил изгледа е најдобар. Нешто се глупирав со други пумпи, па се раштелува нешто плинот и ми качи 8,5 потрошувачка во град. Назад на Лукоил, прештелување и ставање само од Лукоил. Потрошувачката назад на 7,2 во град. Сега зимава ќе видам колку ќе качи.

Во зима нема да качи. Во зима смешата има повеќе пропан од бутан, затоа е и поскап, и затоа и помалку троши и подобро оди ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
« Одговори #680 на: 03 Ноември 2013, 21:33:26 pm »
Јас сум крајно незадоволен од лукоил. Два пати ставам по цела боца и два пати како да ми умреле по 10-15 кончиња. Со макпетрол убаво си оди колата,ама троши литро повеќе од Окта. Сепак мојот плински уред највеќе ја сака Окта.

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #681 на: 04 Ноември 2013, 01:02:44 am »

Нема човек што не се пожали на поголема потрошња деновиве на плин.. и кај мене се деси исто, ставив од нас-гас и се мрдна потрошњата, исто се дешава со уште 3ца другари... и ко за беља си го раштелував плинот, па ке видиме каква потрошња ке каже сега..

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #682 на: 04 Ноември 2013, 09:27:06 am »
Ne pravete eksperimenti so bio dizel pogotovo ne na common rail i na motori so Lucas pumpa (Mercedes E/C-200/220D, Polo D, Skoda Felicija D, Ford 1.8D/TD, Reno Clio/Kangoo 1.9D, Fiat Punto/Doblo/Marea/Bravo 1.9D, kako i Vectra/Astra 2.0 dti/dth/dtl i mnogu drugi "rizicni")

Za onie sto sakaat da se vozat na sekakva mesavina nafta/ulje pregoreno/Biodizel/crvena nafta/trafo maslo se znae:
Od novite dizeli samo 2.0 dizel vo Cruze i vo Mazda 6 trpat sekakvo gorivo. Site drugi motori strogo najkvaliteten Euro 5 dizel.
Сериозен си? Комшијата до мене е таксист и 10тина години колата ја возеше цело време на црвена, ме чудиш со муабетов.

Има од овие мотори и со бош пумпа, па може да се вози и на црвена. Јас имам 1.8ТД Лукас и стриктно макпетрол лукоил нафта. Бугар си знае да си претера ама понекогаш дебело е во право. Ако не знаете, не коментирајте.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #683 на: 04 Ноември 2013, 09:34:09 am »
јас со последниот плин поминав 200км, имам уште 180 за возење па ќе видиме дали ќе имам уште 180 (ако ми потроши 7,2 по таа математика) или може и докај 140 да помине ак ми потроши како што трошеше над 8.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
« Одговори #684 на: 04 Ноември 2013, 12:38:29 pm »

Има од овие мотори и со бош пумпа, па може да се вози и на црвена. Јас имам 1.8ТД Лукас и стриктно макпетрол лукоил нафта. Бугар си знае да си претера ама понекогаш дебело е во право. Ако не знаете, не коментирајте.
Само кажав нешто што знам дека се случило во моја блиска околина. Конкретно се работи за Ескорт од 92 со 1.8 D. Можеби е во право, ама гледајќи дека за се има мислење различно од другите и за се знае повеќе од другите, помислив дека и ова е некоја од неговите неосновани податоци.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #685 на: 04 Ноември 2013, 12:54:57 pm »
ескордот мој 1.8... ехеееееее... да им ауста да каже што се низ резервоар му прошло... да е само црвена нафта... после сите миксови, кога ке добиеше црвена нафта “пееше“ моторт... оргазми доживуваше... тој мотор 1.8 на форд со бош пумпа, џвакаат и искашлуваат ама буквало се што ке им туриш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
« Одговори #686 на: 04 Ноември 2013, 13:00:40 pm »
ескордот мој 1.8... ехеееееее... да им ауста да каже што се низ резервоар му прошло... да е само црвена нафта... после сите миксови, кога ке добиеше црвена нафта “пееше“ моторт... оргазми доживуваше... тој мотор 1.8 на форд со бош пумпа, џвакаат и искашлуваат ама буквало се што ке им туриш...
Веќе кога си имал Ескорт може да знаеш... Каква пумпа има 1.8 TD без интеркулер? Ако е Лукас може ли да се стави Бош?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #687 на: 04 Ноември 2013, 13:16:29 pm »
не сум имал... сеуште имам... ;D

инаку за прашањево... не сум сигурен... треба да проверам.. начелно ако паше на држач, ке може, само треба каишницата да биде иста т.е. да се упасира...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #688 на: 04 Ноември 2013, 13:21:40 pm »
А јас си мислев ми се зголемила потрошувачката за половина литар заради новите гуми. Полнам од различни пумпи, ама како што читам овде, на многумина им се зголемила. Хммм

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #689 на: 04 Ноември 2013, 17:13:41 pm »
Можда глупо звучи ама незнам стварно како оди оваа работа .. Црвена нафта секоја бензиска има ? Не е забранета за продажба ?