Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 664673 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5988
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #3750 на: 28 Октомври 2025, 17:04:40 pm »
@andrejnaumovski FuelGr симни си ја ако често ставаш гориво низ Грција, има ревјуа за квалитет на сите бензински и цени. Јас од една Шел од мочана 95ка 10 евра  шо ставив колата трокираше, загреваше и тоа како повеќе и штракаа дизни. Тука ставив 3000 на Макпњтрол се врати се по стар.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6847
« Одговори #3751 на: 30 Октомври 2025, 12:50:49 pm »
Кај ќе точиш сега бензин @Jimny ? Лукоил го продаде кучата.

https://www.lukoil.com/PressCenter/Pressreleases/Pressrelease/on-international-assets-of-lukoil-group

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9286
« Одговори #3752 на: 30 Октомври 2025, 13:53:08 pm »
A nagradnata igra ke prodolzi?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14812
« Одговори #3753 на: 30 Октомври 2025, 14:00:16 pm »

https://www.lukoil.com/PressCenter/Pressreleases/Pressrelease/on-international-assets-of-lukoil-group

OFAC треба да одобри. Има шанси да ги одбијат оти Gennady Timchenko еден од основачите на Gunvor е близок со Путин, иако 2014 ги продаде акциите, ...

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6240
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3754 на: 30 Октомври 2025, 14:27:14 pm »

Даааали?
Сега плин каде ќе се точи?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3075
  • Слобода или смрт
« Одговори #3755 на: 30 Октомври 2025, 14:46:44 pm »
Ете и да се продаде мислите одеднаш може да се обезбеди нов добавувач на целата таа нафта за лукоил а да не е руска? Ќе има само префрлање од шупло у празно и еден куп посредници но основниот извор пак ќе остане исти.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30118
    • CARclub.mk
« Одговори #3756 на: 30 Октомври 2025, 14:48:39 pm »
Нов добавувач не е никаков проблем. Едвај чека некоја европска или американска фирма да почне да испорачува гориво. Мислам дека веќе ги полнат цитерните, само чекаат точни локации каде да возат.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4075
« Одговори #3757 на: 30 Октомври 2025, 15:01:43 pm »
Во Макпетрол веќе пресметуваат колку плус ќе заработат :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3075
  • Слобода или смрт
« Одговори #3758 на: 30 Октомври 2025, 15:40:07 pm »
Нов добавувач не е никаков проблем. Едвај чека некоја европска или американска фирма да почне да испорачува гориво. Мислам дека веќе ги полнат цитерните, само чекаат точни локации каде да возат.

Па не би се сложил дека нов добавувач целосно без руска нафта лесно ќе биде најден.
Новиот добавувач најверојатно ќе биде Индија која препродава руска нафта на европа. И европа вика добро може така ама барем цената по која Индија ја купува од Русија ќе биде одредена од европа. И навистина е така цената за барел ја одредува европа и е лимитирана но сумата за транспорт што ја плаќа индија на руските танкери компензира за ниската цена на нафтата. Мислам европа одамна се прееба со многу други одлуки ова е само една од низата европски идиотизми.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #3759 на: 30 Октомври 2025, 15:43:04 pm »
Сега е правото време Корал/Шел да направи потег кај нас.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3271
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3760 на: 30 Октомври 2025, 16:11:32 pm »
Одлично што си заминува Лукоил, односно што се продава и што некоја германска компанија со седиште на Кипар ќе го преземе. Неможам точно да се сетам на името, но тоа е сосема во ред – важно е дека ќе има промени. Лукоил секогаш имаше квалитет, тоа мора да се признае, и јас бев нивен долгодишен клиент, секогаш таму точев гориво. Но мене лично многу ми смета нивната политика – генерално, глобално. Каде што руска или кинеска нога ќе стапне, таму пустош останува.

Погледни ја Србија – доведена е на просјачки стап, а можеше одамна да биде дел од ЕУ и да биде стабилна и напредна земја. На Балканот, секој кој се фатил во оро со Русија – го снемало. Не постои поголем душман на човекот од таа нивна политика.

Одлично е што ги нема веќе тука. Македонија треба целосно да биде далеку од такви влијанија – и тоа е добро, бидејќи реално немаме никаква потреба од нив. Тие таму на исток  ние тука никаква допирна точка.Нека си седат таму и нека се патриоти замислите  една  третина од светот се, а ништо суштински не создале – освен нафта, оружје и пропагандадруго што?. Се претставуваат како светска сила, а всушност се заглавени во 40-тите години со комунистички менталитет и застарени мислења.

Не ги напаѓам народски – соработувам со руски државјани последнава година. Писмени луѓе, културни, живеат тука веќе 4–5
години и од нив уште подобро ми е јасно сè. Најголем успех за еден Русин денес е да живее во Европа и да се спаси од таму.
Гориво ќе има и понатаму – истото, само што ќе биде под друго име, продадено на друг, и така во круг. Најважно е да сме што подалеку од нив и нивното влијание.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44431
  • Il Moderatore
« Одговори #3761 на: 30 Октомври 2025, 19:41:52 pm »
Да сме ние таа среќа...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #3762 на: 30 Октомври 2025, 19:50:32 pm »
Да сме ние таа среќа...

Мислам дека главната причина поради која што не се раширија повеќе од 3 бензински досега е недостапноста на прајм локации, особено низ Скопје. Али Лукоил ослободува голем пристап до убаво поставени бензински. Друго ми нема смисла со оглед на тоа што го држат цел Балкан.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44431
  • Il Moderatore
« Одговори #3763 на: 30 Октомври 2025, 19:57:38 pm »
Мислам дека е до партнерот во МК.
Прајм локации не им се приоритет, во Грција на кави локации се сместени франшизните, во Белград и Србија, па и во Загреб и Хрватска, не е дека се некои локации кои што се онака Wow! Бугарија најбетер! Ги има, ама треба да ги бркаш. Секако со 3 пумпи од кои едната е во Пинтија од Драчево накај Скопје, тешко дека може да се праи бизнис :) А локации има за пумпи, не е дека нема. Во Скопје барем 10 локации има за пумпи, кај што сеа се стоваришта за градежен материјал, селф сервис автоперални или авто-плацеви.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #3764 на: 30 Октомври 2025, 20:02:32 pm »
Мислам дека е до партнерот во МК.
Прајм локации не им се приоритет, во Грција на кави локации се сместени франшизните, во Белград и Србија, па и во Загреб и Хрватска, не е дека се некои локации кои што се онака Wow! Бугарија најбетер! Ги има, ама треба да ги бркаш. Секако со 3 пумпи од кои едната е во Пинтија од Драчево накај Скопје, тешко дека може да се праи бизнис :) А локации има за пумпи, не е дека нема. Во Скопје барем 10 локации има за пумпи, кај што сеа се стоваришта за градежен материјал, селф сервис автоперални или авто-плацеви.

Јас како што знам, Корал имаат своја подружница во Мк. Може грешам