Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 569875 пати)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5665
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #3585 на: 24 Октомври 2024, 17:55:32 pm »
Кај мене многу слабо влече последниов период со плинот од Лукоил. Битола на Црна Река е 39, Лукоил 44, Росоман на Црна Река 42.5, Прилеп на Црна Река е 41.5. Цената не ми менува ништо, но многу е пореспонзивна гаста, особено на мали вртежи (1500-2000).
Можеби е побогата смеса на Црна река, види како ќе ти покаже потрошувачката, можеби повеќе ќе троши со овој плин
Баш не мириса позади ауспух со овој плин. Мала количина надополнив, периодов ќе пробам 1-2 резервоари од таму. Ионака брзо ги трошам - 2000км за помалку од 20 дена.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1882
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3586 на: 24 Октомври 2024, 18:33:55 pm »
Преку 2500л плин имам ставено на Лукоил и сите коли што ги возам ги полнам со горива од Лукоил. Но вчера враќајќи се од Ќустендил снемав плин после Велес и морав да ставам некаде плин, па кај Росоман ставив на Црна Река мала количина (скептик јбг) колку за до наредна Лукоил станица во Прилеп. Колата како да беше друга, Плетвар со 5та и 120 го качуваше, никогаш ама баш никогаш толку не одела колата. Дали некој друг има слично искуство со плинот на Црна Река?
си стиснал тоа копчето на опел да го вклучи турбото 

Отсутен andrejnaumovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 913
« Одговори #3587 на: 24 Октомври 2024, 19:02:00 pm »
Преку 2500л плин имам ставено на Лукоил и сите коли што ги возам ги полнам со горива од Лукоил. Но вчера враќајќи се од Ќустендил снемав плин после Велес и морав да ставам некаде плин, па кај Росоман ставив на Црна Река мала количина (скептик јбг) колку за до наредна Лукоил станица во Прилеп. Колата како да беше друга, Плетвар со 5та и 120 го качуваше, никогаш ама баш никогаш толку не одела колата. Дали некој друг има слично искуство со плинот на Црна Река?
си стиснал тоа копчето на опел да го вклучи турбото

Изгасил клима по грешка  ;D

Уствари не

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6599
« Одговори #3588 на: 24 Октомври 2024, 19:04:00 pm »

Можеби малку порано поминале на зимска смеша на плин, каде што има повеќе пропан во однос на летната смеша.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
« Одговори #3589 на: 24 Октомври 2024, 22:10:21 pm »
Истото ќе го кажев како FiLo. Смесата, летна зимска....

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5665
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3590 на: 03 Ноември 2024, 22:03:07 pm »
Кај мене многу слабо влече последниов период со плинот од Лукоил. Битола на Црна Река е 39, Лукоил 44, Росоман на Црна Река 42.5, Прилеп на Црна Река е 41.5. Цената не ми менува ништо, но многу е пореспонзивна гаста, особено на мали вртежи (1500-2000).
Можеби е побогата смеса на Црна река, види како ќе ти покаже потрошувачката, можеби повеќе ќе троши со овој плин
Втор резервоар, потрошувачката е иста или слична. Не возев по пс, па затоа не можам да оценам. Важно "загаснувањето" кое го имав со Лукоил, го немам со Црна Река/Џет Оил.

Туку - Дали некој последниов период точи 100ка од Макпетрол? Имам доста лошо искуство со нив, ама неколку мајстори ми го препорачаа ова гориво.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #3591 на: 04 Ноември 2024, 10:31:22 am »
Јас на Голфот стаив 100-тка од Макпетрол и подобро работи во однос на 95-ката.

Отсутен andrejnaumovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 913
« Одговори #3592 на: 04 Ноември 2024, 11:02:01 am »
Втор резервоар, потрошувачката е иста или слична. Не возев по пс, па затоа не можам да оценам. Важно "загаснувањето" кое го имав со Лукоил, го немам со Црна Река/Џет Оил.

Туку - Дали некој последниов период точи 100ка од Макпетрол? Имам доста лошо искуство со нив, ама неколку мајстори ми го препорачаа ова гориво.

Јас, ако ми затреба во време кога ТопТрејд не работи пошто имам Макпетрол во двор :) немам никаков проблем осетено