Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 582085 пати)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1061
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #3600 на: 03 Јануари 2025, 21:57:12 pm »
На враќање од Солун ставив плин на Шел близу Смоквица (после Гевгелија) на автопатот Пријателство, дали горивото е од Шел искрено не знам, ама генерално океј си работеше колата (можеби некој подобар одзив на гас при нагло тргнување од семафор (лоша практика која ја имам додека се наоѓам во гужви) али дискутабилно).

Горивото треба да е од Шел. На влез на врата има декларација од грчкото Корал. Е сеа за плинот не знам што прават

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43756
  • Il Moderatore
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #3601 на: 03 Јануари 2025, 22:50:42 pm »
На враќање од Солун ставив плин на Шел близу Смоквица (после Гевгелија) на автопатот Пријателство, дали горивото е од Шел искрено не знам, ама генерално океј си работеше колата (можеби некој подобар одзив на гас при нагло тргнување од семафор (лоша практика која ја имам додека се наоѓам во гужви) али дискутабилно).

Горивото треба да е од Шел. На влез на врата има декларација од грчкото Корал. Е сеа за плинот не знам што прават
Тој ти е рафинериски нуспродукт, што и да праат - на никој не му е гајле, па дури ни на Shell :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.