Јас неможам да се крстам во Лук Оил ама до сега истата кола од кај нив точи и плин и бензин и нема проблеми со горивото.
На почетокот кога ја купив, полнев неколку пати 95-ка од Макпетрол и последниот пат кога наточив 1000че од 95-ката од Макпетрол не сакаше да запали, се уби од верглање. Ја тогаш незнаев што се случува и зашто не пали и му се јавив на роѓаков од кај што ја земав и му раскажав шо се случува и ми рече дека и он имал иста случка. Дојде со 5 туби од 6 литра (од оние за вода) и ја дополнивме со 98-ца од Лук Оил и запали мајку му...
А сум имал проблем со плинот од НасГас. Ја наполнив боцата со плин од НасГас и отидовме до козјак ама се спуштив до другата страна до кај браната. Кога тргнав за назад едвај со прва брзина се искачувавме, ми беше страв да не и направам преголем стрес, толку млитава никад не ми била колата. А можда и дека цело време точам од ЛукОил па во Новус кога ја штелуваат ја штелуваат според тој плин.
Незнам за дизелаши ама за бензинци може така и да треба, точи си од една бензинска и после лесно е да и ги следиш промените и да ја дијагностицираш и подесуваш.