Автор Тема: Mercedes Benz B180 Blue Efficiency 1.6 Turbo  (Прочитано 76049 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Одг: Mercedes Benz B180 Blue Efficiency 1.6 Turbo
« Одговори #345 на: 20 Февруари 2025, 20:41:15 pm »

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #346 на: 20 Февруари 2025, 21:07:48 pm »
Мене ме интересира дали некогаш некој после сервис во овластен отворил да види барем филтрите за воздух дали му се стварно нови или уште на паркинг таму да крене шипка уљето дали е стварно ново?

Кој го гледа Борко знае за што зборам, коли сервисирани во овластен по Германија Швајцарија Норвешка после 15/20год сеуште возат фабрички (да фабрички) филтри, свеќици и ред други работи а внесени во сервисна книшка дека се сменети. Кога таму работат на тој начин воопшто нема да ме чуди истото да се случува и кај нас. Еве на мој братучед корса нова прв газда му полета едниот клип кога го извадија моторот филтерот за уље фабричкиот никогаш не сменет а колата се носеше во овластен за мал сервис од 6 до 8 000км макс.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #347 на: 20 Февруари 2025, 21:41:59 pm »
Ова поскапо од Германија, сигурно тука фалш се деловите што ги ставаат, дека не е "овластен". 186€ ми е тука сервис и секако имаш година гаранција на деловите т.е нема делови при мал сервис освем филтерот. Уствари првиот сервис во овластен ми беше точно 200€.

Незнам стварно зошто си фрлате во канта по 10 000 денари секој сервис, кога не сте обврзани да одите таму.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #348 на: 20 Февруари 2025, 22:53:53 pm »
Јас додека чекав задњи пут на редовен сервис, во овластен сервис, новиот сервисер запука нова кола у стуб враќајќи се у рикверц, донесена на прв сервис. Ја вадеше од сервис и и ја расплака мајката во стуб. Не знам што мислеше кретенот, ваљда го обзема некој филм у моментот и премногу самоуверено постапи. Буквално изгледаше како скриена камера или како некој пренк. Од таму директ ја однесоа у боди шоп и ваљда го повикаа газдата на колата, пошо немаше шанса да замаскираат. Лошо ја удри позади лево на шасија и браник.

А да не ви кажуем за мерцедес од Јунге Стерне програма што го чекаа наши луѓе пред сервис по Германииве пошо исти некој таков кретен го закачил браникот откако била платена колата. Па ја фарбале за да не приметат.

Топ се причиве со овластен додека не те задеси срање. После почиња јакото.
« Последно менување: 20 Февруари 2025, 23:02:31 pm Bravo »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #349 на: 20 Февруари 2025, 23:39:45 pm »
Ова поскапо од Германија, сигурно тука фалш се деловите што ги ставаат, дека не е "овластен". 186€ ми е тука сервис и секако имаш година гаранција на деловите т.е нема делови при мал сервис освем филтерот. Уствари првиот сервис во овластен ми беше точно 200€.

Незнам стварно зошто си фрлате во канта по 10 000 денари секој сервис, кога не сте обврзани да одите таму.
Имам еден колега вели поќе ќе му држи на цена кога ќе ја продава понатаму пошо одржувана во овластен.
А преку сервиси во овластен има пари даено толку многу шо дупло да ја дај од шо ја зеде пак зијан ќе биди.😂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #350 на: 21 Февруари 2025, 05:03:26 am »
Nekoj nesaka da se zamara so kupuvanje baranje rezervni delovi filtri ulje itn, gledam pisuvate kako si siguren deka se smeneti. A vie so pravite vo neovlasten kako ste sigurni deka se smeneti i kako ste sigurni vo kvalitetot na toa shto go kupivate. Ako gledame taka somnez ima za se.
Da skap e servisot ama coekov reshil tamu da si ja nosi. Kupil mercedes i si se preracunal deka moze tamu da go odrzuva.

I jas na citronot ne bi mrdnal od ovlasten bash zaradi toa shto koga ja kupuvav gore dolu znaev kolku e odrzuvanjetoni mozam da si dozvolam da go pravam tamu bez da mislam shto treba da kupam dali ima itn itn
« Последно менување: 21 Февруари 2025, 13:28:57 pm MarceCvarce »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #351 на: 21 Февруари 2025, 07:45:29 am »
Злате, следниот пат пиши кај да ја однесеш да не те караат. И следно ако бешто планираш да правиш со своите пари или своите материјални добра консултирај се тука.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #352 на: 21 Февруари 2025, 07:48:37 am »
Ја не видов дека некој го искара @zlatkoa  Баш супер што си ја одржува во овалстен сервис, сви би ми исто то. Малце критика на цените на овластениве за некои чудни позиции не е на одмет. Дури и он кога ќе ја види фактурата пожелно е да им каже „де бе дечки, промена на кабински филтер 1200 денари, усул малце!“ Од друга страна па, го частеле проверка на подвозје и тест вожња (100% попуст), не е лошо!
Све е ОК, не треба да се палиме многу. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #353 на: 21 Февруари 2025, 08:09:14 am »
Со оваа фактура во порше испаѓа беспари сервисот.  ;D

Мене ме интересира дали некогаш некој после сервис во овластен отворил да види барем филтрите за воздух дали му се стварно нови или уште на паркинг таму да крене шипка уљето дали е стварно ново?

Кој го гледа Борко знае за што зборам, коли сервисирани во овластен по Германија Швајцарија Норвешка после 15/20год сеуште возат фабрички (да фабрички) филтри, свеќици и ред други работи а внесени во сервисна книшка дека се сменети. Кога таму работат на тој начин воопшто нема да ме чуди истото да се случува и кај нас. Еве на мој братучед корса нова прв газда му полета едниот клип кога го извадија моторот филтерот за уље фабричкиот никогаш не сменет а колата се носеше во овластен за мал сервис од 6 до 8 000км макс.

Зошто да се проверува, шо има човек да вади филтри кога веќе плаќа, ако веќе отвора да види можи да ги смени и сам.  :D
Не го знам Борко, ама со стари делови ќе се осети во работата колата, е сега некои шо тераат до крај тоа е нивна вина.
10години со ист кабински филтер и ако не ти смета смрдеата од ѓубрето шо се насобрало, па шо да речи човек повеќе.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #354 на: 21 Февруари 2025, 08:35:18 am »
Неколку пати веќе објаснував зашто ја носам колата во овластен сервис, а не ја сервисирам во друг, поефтин.
Реално, колата можам да ја одржувам и сам. НЕМАМ ВРЕМЕ.

Ова „немам време„ не е од аздис или претерување. Професионалните обврски во последните 3 години ми пораснаа експоненцијанло.
Времето кое го поминувам со семејството и децата понекогаш е непостоечко. Добар дел од заедничките моменти со нив, ги поминуваме во возилово на патувања.
Секако, никој не ме тера со сила тоа да биде така, изборот е мој, а понекогаш и немаш друг избор.
Сите не трчаме иста трка, и немаме исти препреки во трката наречена живот.

Животот го плаќаме со пари, здравје, време. Две од овие три работи може ги уживаме за сметка на третата која ќе ја немаме.

Инаку возилото ќе има нов сопственик, зделката е веќе договорена. Чекам да ја завршиме нотарската процедура и да ја заклучиме темата.
Ќе отиде во добри раце, и се надевам дека новиот сопственик ќе го прошета на интересни места, и ќе го служи безпрекорно исто како и мене и моето семејство.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #355 на: 21 Февруари 2025, 09:02:32 am »
Убава да му е среќата.

Дали имаш нова/друга кола во план? И за неа да ти кажеме дека е погрешен избор.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #356 на: 21 Февруари 2025, 09:50:23 am »
Разбирањето на реалноста и виртуелноста е важно, бидејќи тие се два различни концепта. Кога некој јавно преку екран изразува свое мислење или споделува дел од својата индивидуалност, тоа е исто како и во реалниот живот. Разговорот и комуникацијата се прашање на лично убедување и тоа колку нешто ти значи. Секој изразува свои ставови и искуства на различни начини, но крајната цел е да се комуницира на некое изградно ниво и тек на разговорот и кај води.

Цени и сервиси во Скопје

Цените во Скопје, особено кога станува збор за сервиси, се високи поради големата побарувачка. Во другите градови, како Паланка, Куманово, Кочани, Делчево,  етц ова не е случај. Таму често нема доволно аутомеханичари или луѓе кои се бават со слични услуги, а ако и има, тие ги чепкаат ситните работи. Ретки се случаите кога луѓето од Скопје ќе носат автомобили на сервис во овие помали места.
Во Скопје, веќе постои голема концентрација на сервиси и аутомеханичари, па логично цените растат. Но, тоа не е само кај овластените сервиси — и независните мајстори со свои дуќани ги качуваат цените, бидејќи има побарувачка и од други места доаѓат кај нив на сервис.Мене ми е најсмешно коа некој ке каже абе возиш ауди или бмw над 30 тина илјади евра и логично премиум е возило НЕ СЕ ПРАШУВА КОЛКУ ЧИНИ СЕРВИС чим возиш такво ауто.Се прашува итекако се прашува.
Ах нану му што овој живот не се живее барем 5 пати по 40 години па тамн 200 вака еднаш се умира.
Љубите,карајте,возите уживајте.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #357 на: 21 Февруари 2025, 11:01:18 am »
Убаво авто. Сите што ме убедуваа дека не евистински Мерцедес никогаш не ни го поседуваа, но се разбира мора да се искоментира. Сеќавањата ми се врзани со релаксирно  патување со мноогу удобно возачко чувство (не мислам за патниците, ама за возење .. супер релаксирано).
На здравје продажбата, и ајде побрзо да видиме што е следно.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #358 на: 21 Февруари 2025, 17:42:46 pm »
Јас никого не обвинив зошто носи кола во овластен ниту цени мешам само напоменав дека кога може во такви држави тоа да се случува сигурно се случува и кај нас.

Да имав пари и јас многу пати ќе сум носел кола во овластен кога другиве мајстори само на уста се јаки а да ти решат проблем ни сакаат ни знаат. За астрата морав да објаснувам термостат како да го сменат...
Затоа потполни го разбирам Златко зошто ја носи таму.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #359 на: 21 Февруари 2025, 21:18:53 pm »
Неколку пати веќе објаснував зашто ја носам колата во овластен сервис, а не ја сервисирам во друг, поефтин.
Реално, колата можам да ја одржувам и сам. НЕМАМ ВРЕМЕ.

Ова „немам време„ не е од аздис или претерување. Професионалните обврски во последните 3 години ми пораснаа експоненцијанло.
Времето кое го поминувам со семејството и децата понекогаш е непостоечко. Добар дел од заедничките моменти со нив, ги поминуваме во возилово на патувања.
Секако, никој не ме тера со сила тоа да биде така, изборот е мој, а понекогаш и немаш друг избор.
Сите не трчаме иста трка, и немаме исти препреки во трката наречена живот.

Животот го плаќаме со пари, здравје, време. Две од овие три работи може ги уживаме за сметка на третата која ќе ја немаме.

Инаку возилото ќе има нов сопственик, зделката е веќе договорена. Чекам да ја завршиме нотарската процедура и да ја заклучиме темата.
Ќе отиде во добри раце, и се надевам дека новиот сопственик ќе го прошета на интересни места, и ќе го служи безпрекорно исто како и мене и моето семејство.

Немаме ние соодветно образование за парите. Сиромашна нација сме и парите ги гледаме како бројка а тие се нешто многу покомлексно како што им објасни.
И најчесто оние што прават сервис дома и менуваат уље и филтри за 5к во реална вредност на пари а не во бројчана како што споредуваат ги коштало повеќе отколку тебе сервисов.