Автор Тема: Mercedes Benz B180 Blue Efficiency 1.6 Turbo  (Прочитано 75991 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44366
  • Il Moderatore
Одг: Mercedes Benz B180 Blue Efficiency 1.6 Turbo
« Одговори #330 на: 20 Февруари 2025, 18:11:02 pm »
Платено во готово. Има се, може се. :D На здравје сервис! :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #331 на: 20 Февруари 2025, 18:35:13 pm »
Вака се прави сервис на возило.
Наздравје сервис и уште многу безгрижни километри.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #332 на: 20 Февруари 2025, 18:58:10 pm »
Kako e toa vaka se pravi servis? Sto ima posebno tuka?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #333 на: 20 Февруари 2025, 19:06:20 pm »
Секој зијан некогаш ќе биде ќар и секој ќар некогаш ќе биде зијан.

Долгогодишно одржување на кола во официјален сервис помага да се задржи повисока вредност  и повисока цена при продажба. Барем од мое искуство.

Плус низ годините не се замараш (ако е тоа можно во Севернистан).

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44366
  • Il Moderatore
« Одговори #334 на: 20 Февруари 2025, 19:07:57 pm »

Веројатно замена филтер за клима во траење од 40 минути, и цена од 1300+ ддв.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #335 на: 20 Февруари 2025, 19:09:44 pm »
Aha ok...za cenite ne komentiram. A servisot ko servis mi se vide normalen zatoa i prasav

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #336 на: 20 Февруари 2025, 19:41:34 pm »

Веројатно замена филтер за клима во траење од 40 минути, и цена од 1300+ ддв.
И цената на филтерот...

Се надевам дека се исплати, ама 100 еур за филтер за клима ми изгледаат стварно многу. Јас купувам MANN со некоја си заштита од 2.5 ппм честички и тој е околу 1.500 денара, ама ова е машала.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #337 на: 20 Февруари 2025, 20:05:57 pm »

Апсолутно нема ништо посебно, затоа и го искоментирав како нормален редовен сервис. Коректен, направен во овластен сервис, со коректни цени за заменетите делови и работна рака.
A ти ако незнаеш, тогаш гледај, читај и учи. Ако не ти се допаѓа, не коментирај.  ;D

Кој има плаќа. Кој нема гледа алтернатива.
И од тука излегла онаа народната: Сиромавиот дупло плаќа.

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #338 на: 20 Февруари 2025, 20:06:53 pm »

Апсолутно нема ништо посебно, затоа и го искоментирав како нормален редовен сервис. Коректен, направен во овластен сервис, со коректни цени за заменетите делови и работна рака.
A ти ако незнаеш, тогаш гледај, читај и учи. Ако не ти се допаѓа, не коментирај.  ;D

Znam i ti plakjase 106ka koga vozese. Olabavi malce, ne zarabotuvaat site kako tebe....

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #339 на: 20 Февруари 2025, 20:08:47 pm »

Znam i ti plakjase 106ka koga vozese. Olabavi malce, ne zarabotuvaat site kako tebe....

Јас никогаш сум немал 106-ка за жал, а секогаш ја посакував, поготово онаа што ја имаше нашиот член, златната.
Јас да заработував толку колку што мислиш ти, немаше Спарк да возам , ќе возев во најмала рака Рено.
И дај не ги усерувај сите теми, плиз

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #340 на: 20 Февруари 2025, 20:09:55 pm »

Јас никогаш сум немал 106-ка за жал, а секогаш ја посакував, поготово онаа што ја имаше нашиот член, златната.
Јас да заработував толку колку што мислиш ти, немаше Спарк да возам , ќе возев во најмала рака Рено.
И дај не ги усерувај сите теми, плиз
Greska u kucanje 306

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #341 на: 20 Февруари 2025, 20:10:18 pm »
@SaleSk "Сиромавиот дупло плаќа" не ти е баш соодветно за ова. Во Германија истиов филтер во овластен е 50€, оригинален Мерцедес. Заменски имаш по 15€.

Одржување во приватна режија со најквалитетни заменски делови може да видиш колку ме кошта во темата на моето возило.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #342 на: 20 Февруари 2025, 20:16:10 pm »
@SaleSk "Сиромавиот дупло плаќа" не ти е баш соодветно за ова. Во Германија истиов филтер во овластен е 50€, оригинален Мерцедес. Заменски имаш по 15€.

Одржување во приватна режија со најквалитетни заменски делови може да видиш колку ме кошта во темата на моето возило.

Е па еве ке го замолиме следен пат @zlatkoa бидејќи често патува да го направи следниот пат сервисот некаде по Германија и да ги сподели цените тука, чисто онака како инфо. Се надевам ке ни излезе у пресрет.

Greska u kucanje 306

И за 306-ката и за 206-ката сервисите ги превев во овластен...Дац, ЦИЛАЗ и СитиКар најчесто.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #343 на: 20 Февруари 2025, 20:18:30 pm »
.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #344 на: 20 Февруари 2025, 20:27:12 pm »
.

Не мораше да го бришеш коментарот :) Не влагам јас воопшто нападно, ама не му брцам на никого во џеп, а уште помалку да коментирам за тоа дека го одрале во овластен сервис и најмалку да плукам по нивното техничко образование или не образование итн итн.

Човекот си е господин со шешир, оди на сервис, го остава Мерцедесот, пие кафе, чита НИН или Политика Експрес, и додека да ја исчита рубриката за политички збиднувања, доаѓа госпожа со долги црвени нокти му дава фактура, чичо си ја плаќа и си оди задоволен со завршена работа.

Крај приче бато. :D