Автор Тема: Прашања и советување  (Прочитано 201734 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
Одг: Прашања и советување
« Одговори #285 на: 03 Септември 2016, 15:57:25 pm »
п.п.с. исто така и палецот ми беше отиден така да провери ја струјата околу свеќиците бобима кабли комектори свеќици капа ако има и сл.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
Одг: Одг: Прашања и советување
« Одговори #286 на: 03 Септември 2016, 16:28:20 pm »
Многу голема гњаважа е да пушта нов кабел од антената до радиото. Треба да растура тапацири и делумно шалтаблата. У тој случај ја би идел на сечење на кабелот и негово продолжување со нов кабел, секако со соодветни конектори.

Слобен бев денес и најдов антенски кабел па растурав делумно тапацири и го пикав кабелот под патосот, го споив скрос позади 2м одприлика пред антената. А и конекторот успеав да го поврзам на „новиот“ кабел.
Убаво фаќа радио станици сега, така да и тој проблем е решен.  :D

Од се срце ви благодарам за помошта момци!  ;)
CarClub - не е заебанција.  8)
Ете се реши проблемот :)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #287 на: 03 Септември 2016, 16:57:50 pm »
А одпуштам гас и избацам од брзина, одма гасне....

Или ако не изгасне  едвај, паѓаат обртаите и како на момент да не работи и ќе се вратат пак...али сеа почесто почна да ми гасне... Денеска 4 5 пати... У еден правец...

До што може да е...?
Пунто хгт...

Sent from my MI 5 using Tapatalk
На плин или на бензин?
На плин...

На бензин пробував, не паѓаа обратите толку лесно...
Пак се склонува да изгасне се приметува али не изгасна ..... На плин само што пребацив, дадов гас, отпуштив и  одма изгасна...

За враќање немав проблем... 1 дали ми изгасна и тоа додека паркирав...

А клапната демек мајстор неќни ми ја чистеше....

Мене овој проблем го иам подолго време ама дали 1 2 у месецот ќе ми изгаснеше... Затоа неќни коа мењав алтернатор на електричарот му спомнав и рече дека исчистил клапната и сите моторчиња што се на неа...

Можно е и тоа панцир цревото да ми е дупнато тоа жичките облогот што  се  се разјадени,тоа има ли врска, да диши и да зеза?
Освен што брчи така чудно сум приметил трт трт

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #288 на: 03 Септември 2016, 17:04:37 pm »
Да, смени си го панцир цревото обавезно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #289 на: 03 Септември 2016, 19:10:21 pm »
Да, смени си го панцир цревото обавезно.
Изгледа е до лер гас моторчето....

Без него колата работи на 1.2 1.5 обртаи и коа давам гас и коа ке одпуштам под тоа не иде...

А коа ќе го уклучам, лер гасот некако тромав е варираат обртаите... И коа ќе даам гас и одпуштам паѓаат и под 0.8....

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #290 на: 03 Септември 2016, 22:26:28 pm »
филтерон за плин/расплињача...?  во каква состојба се ? мада како што има приметено кај некои нови уреди лер гас работи на бензин потоа само си префрла додека и џекторите работат на минимум ради затинање...
него заб вадев уште ме ебаат... да си се пожала демек ќе ми олеснит.... :(

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #291 на: 15 Октомври 2016, 17:34:18 pm »
Купив мп3 за во упаљач од кинескине
Е сеа дали може да извадам жици од некаде да го поврзам без да го ставам на упаљачот?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #292 на: 15 Октомври 2016, 17:39:03 pm »
Можиш.. Јас извадив жици од упаљачот па кога ќе дадам контакт се уклучува и тоа.. Само треба место да му најдиш..

Има едни што се местат во некоја маска (пластика) и се фиксира.. Али незнам со кој квалитет е...

Еве овие

Евтини се, само незнам како функционираат..
https://www.aliexpress.com/item/Car-Digital-LED-12V-Auto-Bluetooth-MP3-Player-Decoder-Board-Panel-Support-FM-Radio-USB-TF/32654580648.html?spm=2114.40010608.4.10.9J8FyU
« Последно менување: 15 Октомври 2016, 17:44:51 pm Бузуки »

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Т(д)ркач
« Одговори #293 на: 15 Октомври 2016, 17:49:03 pm »
Вакво исто е моево
А лесно е за жици вадење или комплицирано?Лемење нешто?  :)
Голф 3 е колава

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #294 на: 15 Октомври 2016, 18:01:53 pm »
Кај мене малце аматерски е.. Ги одголив жиците за + и - и ги врзав со трансмитерот директно на тие металните што се на него.. Не е нај нај али тера :D

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Т(д)ркач
« Одговори #295 на: 15 Октомври 2016, 18:04:50 pm »
И јас така планирам :)

Отсутен Ichisima

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 169
  • Ербап
« Одговори #296 на: 07 Ноември 2016, 14:33:41 pm »
Вака дечки. Си купив радио JVC KD-X130 за Honda-та. Монтирано, поврзани старите фабрички звучници. Звук никаков, но ништо повеќе не се очекуваше. Купив звучници исто така JVC. Во продавница пробани звучките беа сосема океј, со добар бас. Ги ставам на кола, грчат. Пробувам со други звучници Kenwood, исто така грчат. Ресетирање радио, приер ниските тонови ги намалувам скроз, пак се јавува грчење кога треба да дојде ред за бас. Прво мислев дека радиото е кинеско или не знам што. Сега го извадив радиото и звучниците, ги ставив во друга кола, звукот е одличен. Не ми е јасно зошто кај мене грчат, а на друга кола си е се во ред?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #297 на: 07 Ноември 2016, 14:40:52 pm »
1. провери мембраните дали може слободно да се движат кога се монтирани кај тебе во кола. Ако мембраната од звучникот допира до нешто, ќе има крчење и лош звук.
2. Кабли од радио до звучници.
3. недоволно дебела жица за струја до радиото. Пробај директно од акумулатор (преку осигурач) доведи му на радиото доволно дебел +, и доволно дебел - до маса.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ichisima

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 169
  • Ербап
« Одговори #298 на: 07 Ноември 2016, 14:43:43 pm »
Мембраните слободно движат. Е сега, кабли од радиото до звучниците, најверојатно фабричките се 20 години стари. На жицата за струја до радиото има отпорник. Го извадив отпорникот, врзав дирекно, пак исто. Пробав исто го вратив оргиналното радио Pioneer со касета, дава подобар бас од новото радио. Го ставив пак новото, високи тонови одлично, е дојде ли басот ми се чини од кола да испаднам...

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #299 на: 17 Ноември 2016, 00:37:01 am »
Денес земав звучници за напред  JBL CS-5C... Нови се некористени.. Арно ама едниот го ставив да го пробам (не запазив + и -) и слаб звук ми даваше кога ќе го споредиш со фабричкиот...

JBL-то е 120w peak и 40W continuous ... A на фабричкиот пишува само 80W...

Е сега јбл-то би требало да е појако или ? Можно е тоа да е ради што не видов дали + е со +, туку така поврзав како што ми се фати ?