лично, јас пре би ја купил оваа него ли некој раскарпузен пасат, стар 11 год, или БМВ, кое тешко би го одржувал со мојот буџет. Јас лично гледам према финансискиот момент. И си сакам нова кола. Што треба да е нормално, ама во општествово во кое живееме , тоа ти е.
Исто ќе те фати, да знаеш
Ете мој личен пример ќе ти дадам.
2002 година бевме загреани да земеме кола на старо.
Во опција тогаш беше Opel Vectra 1.6/2.0, VW Golf III 1.6 или Peugeot 405 1.6.
На крај требаше да испадне VW Golf III 1.6.
Цената да го донесат тука беше 6500 евра (колата беше од 1993 година, значи 9 години стара).
Имаше некои маани (чукнато крило, дупки на задна полица за звучници...).
Татко ми не сакаше да се замара со поправки и рече, ќе возам нова кола од салон.
Отидовме на саем во Скопје, Аутомакедонија имаше саемски попуст, ја зедовме Нубирата од 13000 за 10000 евра.
15 години подоцна, разликата меѓу половен Голф 3 и Daewoo Nubira да е едвај 500 евра.
Голфот сигурно немаше да „лапни“ 3500 евра поправки, а на сето ова додај 2 години официјален сервис во Скопје и чиста среќа што во тие 15 години едвај 1000 евра дадовме на колава за поправки.
Убава страна е што колата ја знам од 0км, јас сум ја одржавал и гледал и знам дека никогаш не е штедено и можам утре на пат да одам кога сакам.
Ете моментално моиве го шетаат цел Балкан со неа.
Значи само сакав да го потенцирам економскиот аспект.
Со нова кола од ваква категорија добиваш раат и толку
Комоција заборави, моќност заборави, безбедност дискутабилна, мада новиве се горе долу ОК.