Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 203844 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3425
  • Хюндай Тюсон
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #705 на: 01 Април 2026, 10:49:27 am »
@Power to the people Остај плацовите наши знајме, туку кажи шо дојсе. Не не врти како киша око Крагујевца :D
Шо ти е фетишот со електронска рачна? Сакаш поактивен да си на рено форумите за кога ќе се заеби како шо се поебуваа на сценици и сл  :D

Фетишот со електронска рачна? Па како да ти објаснам ама пример не се замараш да креваш спушташ рачна.
Сакаш да возиш ставаш во д и тргаш. Сакаш да паркираш стискаш п или дури не ни мора може директно гасиш кола она си прави се ти само излегуваш. Искрено некои работи што претходно ти изгледаат банално кога ќе се навикнеш на нив се многу голем благодет.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7233
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #706 на: 01 Април 2026, 11:06:20 am »
@Power to the people Остај плацовите наши знајме, туку кажи шо дојсе. Не не врти како киша око Крагујевца :D
Шо ти е фетишот со електронска рачна? Сакаш поактивен да си на рено форумите за кога ќе се заеби како шо се поебуваа на сценици и сл  :D

Зедов Меган 4-ка, 2016-та, црна, вчера таблиците ги зедов и официјално можам да ја возам, ќе има соодветна тема по некое време.

Зошто електронска? Еве од гемини споредба, почиста централна конзола, помодерно ми е мене, поубаво, дупки за шишлаци не сакам да гледам,
плус повлекува и амбиентално осветлување кое не се гледа на сликите, а мене ми се допаѓа многу.

Рено немаат нешто проблем со задните клешти електрични, меѓутоа ако излези проблем, ќе се репарира или замени клештата.
Ако заглави ќе си носам алати, посекако на подолг пад надвор од мк, земам по некој клуч.

А дека е поедноставна и побрза за користење мануелната е, не велам не, електронската ја чекаш 1 секунда да заврти да стегни/ олабави.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6305
« Одговори #707 на: 01 Април 2026, 11:58:27 am »
Со здравје да се вози, ќе го приметам низ град :D За ова со рачната, разбирливо, секој со ќеифот, вероватното и амбиенталното си ја прави својата работа.
Јас лично уживам да спуштам и кревам рачна, а и сум сељак да не се лажиме, се користи сезонски по мразови снегови :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7673
  • French diamond
« Одговори #708 на: 01 Април 2026, 12:05:05 pm »
Јас рачна последно незнам кога сум користел. Сегде е право ебаго, освем на Бајро ако живејш  ;D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6879
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #709 на: 01 Април 2026, 12:11:59 pm »
Јас постојано ја користам, на астрата да не запече (имав проблем, па менував и сајла), а на Лексусот за да не се прави притисок врз менувачот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30636
    • CARclub.mk
« Одговори #710 на: 01 Април 2026, 14:36:13 pm »

Зедов Меган 4-ка, 2016-та, црна, вчера таблиците ги зедов и официјално можам да ја возам, ќе има соодветна тема по некое време.

Зошто електронска? Еве од гемини споредба, почиста централна конзола, помодерно ми е мене, поубаво, дупки за шишлаци не сакам да гледам,
плус повлекува и амбиентално осветлување кое не се гледа на сликите, а мене ми се допаѓа многу.

Рено немаат нешто проблем со задните клешти електрични, меѓутоа ако излези проблем, ќе се репарира или замени клештата.
Ако заглави ќе си носам алати, посекако на подолг пад надвор од мк, земам по некој клуч.

А дека е поедноставна и побрза за користење мануелната е, не велам не, електронската ја чекаш 1 секунда да заврти да стегни/ олабави.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Честито, одлична кола! Се сеќавам дека многу, многу ми се допаднаа седиштата кога го возев.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #711 на: 02 Април 2026, 08:11:57 am »
Честитки, со здравје да си ја возиш. Со каков мотор ја зема?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2833
« Одговори #712 на: 02 Април 2026, 08:15:04 am »
Честитки, со здравје да си ја возиш. Со каков мотор ја зема?
Јас би се кладел дека е неприкосновениот 1,5 дци, ама домаќинот ќе каже :)
« Последно менување: 02 Април 2026, 10:45:22 am Filip MK »
Своерачен потпис ;)

• Легенда
« Одговори #713 на: 02 Април 2026, 08:42:51 am »
Точно, ја зедов со 1.5dci 110hp, не бев ограничен на тој мотор, и 1.6dci e добар, само така судбината се погоде. :D

1.2 Tce беше мачка во вреќа, не знаеш дали ќе троши масло или не, а процентот тежнееше кон трошење, и воопшто не го гледав,
а 1.3 Tce беа 2018-та плус и излегуваа вон буџет со повисока опрема.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55250
  • Махер
« Одговори #714 на: 02 Април 2026, 10:06:55 am »
Одличен избор на мотор, а и кола.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
« Одговори #715 на: 03 Април 2026, 08:16:48 am »
Има ли некој искуство со AS Auto Крива Паланка?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000
« Одговори #716 на: 03 Април 2026, 09:06:18 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Честитки!

Рачната можеш во секој момент софтверски да ја деактивираш, за да ја заштедиш и да се спасиш од евентуален скап трошок ако се расипе. Ќе си ја оставаш во брзина и done deal.

• Легенда
« Одговори #717 на: 03 Април 2026, 10:00:46 am »
Хехе се памтите, не мора софтверски, се гасни колата со држење на копчето за спуштање надолу и можи да се остави во брзина.

Скап не е дефектот, само дупло поскапо од обична клешта или во превод 100-150€ од клешта во странција.
Значи јадам гиро наместо бифтек 3 пати и ете ги парите.  ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5402
« Одговори #718 на: 03 Април 2026, 10:10:48 am »
Точно, ја зедов со 1.5dci 110hp, не бев ограничен на тој мотор, и 1.6dci e добар, само така судбината се погоде. :D

1.2 Tce беше мачка во вреќа, не знаеш дали ќе троши масло или не, а процентот тежнееше кон трошење, и воопшто не го гледав,
а 1.3 Tce беа 2018-та плус и излегуваа вон буџет со повисока опрема.
Jas pa za 1.6dci mnogu negativni raboti citam po internet...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000
« Одговори #719 на: 03 Април 2026, 10:25:04 am »
Хехе се памтите, не мора софтверски, се гасни колата со држење на копчето за спуштање надолу и можи да се остави во брзина.

Скап не е дефектот, само дупло поскапо од обична клешта или во превод 100-150€ од клешта во странција.
Значи јадам гиро наместо бифтек 3 пати и ете ги парите.  ;D

По тој принцип, на Опелот тогаш гумите у селотејп ги умотав.

Извозев 600 метри плус со тие гуми, после ја продадов.