Автор Тема: Закон и начини за возење на бугарски табли  (Прочитано 69254 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5083
  • The Spartan General
Одг: Закон и начини за возење на бугарски табли
« Одговори #60 на: 08 Август 2018, 09:39:35 am »
Јас возам 7 месеца на бг табли,2 пати ме имат сопрено.

Почекај на третиот пат ќе сакаат да ти ја конфискуват.  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5950
« Одговори #61 на: 08 Август 2018, 10:15:08 am »
Не и застанувам веќе 😃

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #62 на: 08 Август 2018, 11:32:49 am »
Го цитирам директно разговорот:
“Od stanica imame takvo pravilo, ne sopirame bg koli i ne kaznuvame, osven po naredba ako mora prinudno da se sopre ili ako pravat problemi ako azdisuvaat.. taka ni e kazano ne samo za bg za site stranski koli”

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5950
« Одговори #63 на: 08 Август 2018, 11:46:23 am »
Алал да им е.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #64 на: 08 Август 2018, 11:46:50 am »
“Od stanica imame takvo pravilo, ne sopirame bg koli i ne kaznuvame, osven po naredba ako mora prinudno da se sopre ili ako pravat problemi ako azdisuvaat.. taka ni e kazano ne samo za bg za site stranski koli”

Супер. Кога некоја мобилна царинска екипа те запре и ти ја заплени колата поради царински прекршок, добро е да го има некој испечатено на лист твојот цитат и да им објасни на мобилните цариници дека не спроведуваат усна наредба од станица. Ако те дадат и на суд за прекршци, исто како доказ ќе треба да го даваш цитатот. Тој е алфа и омега за возила со бугарски таблици.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #65 на: 08 Август 2018, 12:04:47 pm »

Супер. Кога некоја мобилна царинска екипа те запре и ти ја заплени колата поради царински прекршок, добро е да го има некој испечатено на лист твојот цитат и да им објасни на мобилните цариници дека не спроведуваат усна наредба од станица. Ако те дадат и на суд за прекршци, исто како доказ ќе треба да го даваш цитатот. Тој е алфа и омега за возила со бугарски таблици.
Братко не викам јас ништо лошо, едноставно ти кажувам дека еве барем кај нас во Велес оба се зборува и се гледа во пракса. Не тврдам дека сум во право или дека секаде е така. Споделувам мое искуство

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55060
  • Махер
« Одговори #66 на: 08 Август 2018, 12:09:17 pm »
Еве вака:

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #67 на: 08 Август 2018, 12:57:46 pm »
Братко не викам јас ништо лошо, едноставно ти кажувам дека еве барем кај нас во Велес оба се зборува и се гледа во пракса. Не тврдам дека сум во право или дека секаде е така. Споделувам мое искуство

Со такви глупости истресени од ракав можеш да му донесеш на некој сериозни проблеми што чинат илјадници евра, изгубено време и изгубени нерви. Иначе, нема ништо лошо ниту пак злобно во тоа што го кажуваш.

А дека тоа е твое искуство мало морген. Купи кола на бугарски табли вози ја како што го возиш бмв-то, прај се курназ пред цариници/полицајци па кажувај дека е од твое искуство. Не биди интернет нинџа, стај си го газот во ситуација што ја објаснуваш.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1540
« Одговори #68 на: 08 Август 2018, 13:34:36 pm »
Законот постои - само што не се спроведува (или само 5-6 пати во годината за Најсреќните )
Колку што знам за правни лица не прават проблем (сакаш и цела година седи) , само доколку си со уредни документи.

мое мислење / видување..

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #69 на: 08 Август 2018, 13:45:34 pm »

Со такви глупости истресени од ракав можеш да му донесеш на некој сериозни проблеми што чинат илјадници евра, изгубено време и изгубени нерви. Иначе, нема ништо лошо ниту пак злобно во тоа што го кажуваш.

А дека тоа е твое искуство мало морген. Купи кола на бугарски табли вози ја како што го возиш бмв-то, прај се курназ пред цариници/полицајци па кажувај дека е од твое искуство. Не биди интернет нинџа, стај си го газот во ситуација што ја објаснуваш.
Познавам повеќе од 10 личности, поблиски кои отворено сум правел муабет, возат бугарска кола со бугарска возачка, ретко кој ги имаат запрено полиција, а и тие што ги имаат запрено до сега поминале без проблем. Правам муабет за комплетно различни возила, од кршосерија Рено клио до нов Мерцедес C класа.. Моето искуство и тоа што ми го кажале луѓето што возат е такво, ако имаш сега ти негативно кажи им го тука на луѓето за да знаат. Ќе ти раскажам две ситуации: Чичко ми со македонски документи возеше бугарска кола може подолго од година дена, колата се водеше на име на фирма, од фирмата му дадоа некој документ како за привремена работа + полномошно. Минеше граници цело време, најчесто носеше роба од грција (кај што верувам би му правеле проблем).
Втора ситуација: Професорка ми си купија Ford Focus во 2014 година. Го имаат веќе 4години и до сега биле запрени само 2 пати од полиција, кои беа во почетокот кога ја купија колата и тогаш можеби правеле проблеми за возење на бугарски табли. Јас додека бев средно, многу пати ми ја даваше колата да и завршам некоја работа и никогаш не сум имал проблем со полиција. Со мојата кола на МК табли сум имал 300 пати повеќе проблеми.
Не знам што да речам можеби е среќа, така се погодило. Не сум бил казнет, а верувам дека ако ме сопрат со македонски документи и бг кола ќе има многу проблеми. А со БГ документи и Бг кола мислам дека доколку се е исправно и да те запрат нема да имаш никаков проблем. Не познавам луѓе во последниве 3-4 години што им имаат земено кола или им правеле проблем. Единствено имам другар што им земаа S класа на бугарски, ама причината беше политичка, да не речам законот го спроведоја од инат за да им ја земат колата.  Ја на сите што возат со БГ табли ни сум ги осудувал, ни ништо, за година дена и јас ќе бидам еден од нив. Со среќа нека си возат и нека ги чува господ од милицајот. ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7103
« Одговори #70 на: 08 Август 2018, 14:50:40 pm »
Ја знам само дека при сообраќајна незгода доколку едната кола е со странски таблички обавезно се вика МВР :)

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3871
« Одговори #71 на: 08 Август 2018, 14:52:52 pm »
Море нека им ги земат на сите колите или нека им наплаќаат некој данок и кај нас. Зошто ние да плаќаме тон даноци за патиштата а тие гратис да возат.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10999
  • 430i
« Одговори #72 на: 08 Август 2018, 15:36:34 pm »
.....Јас додека бев средно, многу пати ми ја даваше колата да и завршам некоја работа и никогаш не сум имал проблем со полиција. ...

на 22 заврши средно ?
;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #73 на: 08 Август 2018, 15:50:19 pm »
https://youtu.be/hcRHmBjJtno?t=492

....отскокнувал од сите други деца од 4-то одделение.
-Па видете тоа е нормално, па он има 18 години.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #74 на: 08 Август 2018, 16:37:45 pm »
Зашто уопште го читате па згора на тоа и му реплицирате. Со интелегентен човек е многу тешко да дебатираш додека со неинтелегентен е невозможно.
Brains are awesome. I wish everybody had one.