Автор Тема: Нов автомобил до 18000 Еур, дизел, компакт класа  (Прочитано 64451 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Нов автомобил до 18000 Еур, дизел, компакт класа
« Одговори #45 на: 13 Јули 2017, 20:44:22 pm »
Хибрид за отворено?

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #46 на: 13 Јули 2017, 20:49:23 pm »
Мислам дека не би требало да има мака, тој мотор е по перформанси на ниво на 1.6 тди како што 1.4 тси е со 2.0 тди. Ако имаат некаде во салон таква комбинација на 1.0 со дсг било октавија,голф или леон направи пробна вожња посебно на обиколница за да споредиш со тди-то а за во град нема сомнеж дека автоматикот ќе е побрз.
Зини да ти кажу.

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 226
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #47 на: 13 Јули 2017, 21:39:17 pm »
Хибрид за отворено?
Прашувам, немам искуство со Хибрид. Слаб ќе биде 136кс?

Gesendet von meinem Redmi 3S mit Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #48 на: 13 Јули 2017, 21:43:36 pm »
Хибрид за отворено?
Прашувам, немам искуство со Хибрид. Слаб ќе биде 136кс?

Не ама неговата јачина е во град.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #49 на: 13 Јули 2017, 23:13:08 pm »
Убаво си е хибрид за на отворено зошто да не. Имаш сила од електромотор кога ти е потребна за претекнување а и после возење на отворено батеријата ти е полна, за кода ќе влезеш во град да си цепаш фул електрик.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #50 на: 14 Јули 2017, 07:00:10 am »
Аурисот хибрид е многу паметно решение ама е троа скапичок, далеку над 18.000. Види исто што ти викаат октавија 1.0 тси со ДСГ, ќе се препородиш со автоматикот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #51 на: 14 Јули 2017, 07:01:54 am »
Се надевам дека 1.0 ТСИ у Октавија е стварно толку добар и искористлив у реален свет, колку што е на хартија.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #52 на: 14 Јули 2017, 09:32:51 am »
Се надевам дека 1.0 ТСИ у Октавија е стварно толку добар и искористлив у реален свет, колку што е на хартија.

18990 му е цената во салон, со се автоматик, камера позади (без сензори). Ќе го тестирам другата недела.

Вчера требаше голфот да го тестирам, ама продавачот по трет пат ме изигра, многу непрофесионално.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #53 на: 14 Јули 2017, 09:50:45 am »
Porsche prodavaat mnogu koli za nasi uslovi, i daleku poveke od site drugi.
Mozebi zatoa i taka se odnesuvaat.
Plus ako zemes kola od kaj niv, posle ke te kinat i na servisi so ceni. Povtorno mi izgleda bidejki prodavaat daleku poveke od site drugi, im se moze.

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #54 на: 14 Јули 2017, 11:47:49 am »
Plus ako zemes kola od kaj niv, posle ke te kinat i na servisi so ceni. Povtorno mi izgleda bidejki prodavaat daleku poveke od site drugi, im se moze.
Без разлика, неприфатливо е некој да ти каже, "јави ми се во Четврток, ќе направиме вожња попладне",  за кога ќе му се јавиш да ти каже: "возилото отиде за Охридско лето, ќе се врати на 22-ри Август". ИДИОТ.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #55 на: 14 Јули 2017, 11:53:32 am »

Порше продава повеќе коли него другите импортери, но далеку од тоа дека продаваат „многу коли за наши услови“. Продажбата на нови возила во Македонија е 1/5 во однос на тоа што била и може да биде.

Без разлика, неприфатливо е некој да ти каже, "јави ми се во Четврток, ќе направиме вожња попладне",  за кога ќе му се јавиш да ти каже: "возилото отиде за Охридско лето, ќе се врати на 22-ри Август". ИДИОТ.

Се согласувам. Срамота. Со кого зборуваше таму?

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #56 на: 14 Јули 2017, 11:54:21 am »

Порше продава повеќе коли него другите импортери, но далеку од тоа дека продаваат „многу коли за наши услови“. Продажбата на нови возила во Македонија е 1/5 во однос на тоа што била и може да биде.

Се согласувам. Срамота. Со кого зборуваше таму?
Џеваир Арифи.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #57 на: 14 Јули 2017, 12:52:00 pm »

Епа, нека укинат увоз на половни, ко што си беше кога беше продажбата 5 пати повисока, па ќе се врати пак продажба на нови лади, пунтовци и корси без клима и електрика на прозори :) Битно „ново си е ново“ ќе биде муабетот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #58 на: 14 Јули 2017, 13:10:41 pm »
Така лесно не рика ДПФ, дома имаме 3коли со дпф никоја не појавила грешка, исто и пријатели имаат нема гајле

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Овие квалификации на база на лични искусвта секогаш водат кон ризик за погрешна процена. Јас па знам двајца на кои на 2.0 TDI коли од 5 години старост им рикна DPF. Еден го смени еден го извади.

Тоа не значи дека лесно рикаат, ама веројатно се наоѓаат во раногот на најчести проблеми со современите дизели. Можеби само 5% од современите дизели имаат проблеми (немам намера да копам податоци, кој сака нека бара) а од  тие 5% само 15% биле DPF, 20% DMF, 30% EGR ... тресам. Поентата е дека во вкупниот број на расиупувања од оние што им се расипале дизелите, DPF -от го има во примелтив процент.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #59 на: 14 Јули 2017, 13:22:14 pm »
Епа, нека укинат увоз на половни, ко што си беше кога беше продажбата 5 пати повисока, па ќе се врати пак продажба на нови лади, пунтовци и корси без клима и електрика на прозори :) Битно „ново си е ново“ ќе биде муабетот.

Ах, ама се согласуваме јас и ти на оваа тема. Јас немам проблем со увозот на половњаци - баш напротив. Само не требаше да се дозволи увоз на Еуро 0 ѓубре.