Прв да ти бидам
Ајде со здравје да се вози.
Бојата е погодена ептен а и опрема машала....
Првиот секогаш се памти
Фала, со убаво да се враќа
Вистинско фамилијарно возило, мене фејсот на овој модел најмногу ми се свиѓа.
И сеа мала шала, моментот со фул резервоар, прајслес
Со убаво да си ја возиш.
Богами, моментот со резервоарот изненади, ама па и ние старата им ја отстапивме со преку 1/4 резервар
Преубава, со здравје да си ја возите, добар избор, уште подобар би бил оној со 160 коња, ама и ова е доволно
Да те служи долго.
Веројатно, ама не е пресудно, убо си тегне и овој мотор.
Убајна, многу поубаво од претходникот. Се гледа дека внатрешноста е далеку подобро склопена. Нова кола ти е ова со 20.000. Честитки!
Со оглед на тоа што можев да направам директна споредба, има значителна разлика меѓу првата и фејслифтот.
Одлична е, јас па баш мислам дека фејслифтот е поубав, бојава е онаа кафената со златни кристали?
Не е кафена, некоја силвер/греј/перла/мадабичиз ја водат, појма неам... Али многу убаво изглеа у живо.
И мене ми е поубава со фејслифтот....
Ајде со здравје да се вози..
Ко што си тргнал, брзо ќе стигнеш до оваа...
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Здравје, ако испадне некоја неодолива понуда, зашто да не
Одлична замена. Старо за Ново!
Со здраве да се вози и уба срејчата да и биди!
Ме интересира откако ќе ја изгустираш низ град и низ автопат, каква е разликата меѓу 2.0 и 1.6 дизелите у вожња со оглед на сличната снага. Кај ќе се покаже едниот бољи, каде другиот.
-----
Како што тргнал, ќе стигне до 1.0 цдти (шаааалааа!)
После тест вожњата, речиси и да нема приметливи разлики у перформансите меѓу двата. Мене ме интересира како ќе се покаже овој со потрошња и колку ќе отстапува од декларираната. Претходната, од ноември до сеа извади 5.8 л/100 км од сите пунења.
1.0 цдти на точак, не у кола
Ај љуби га деда...
Оваа да те служи долго време.
Верувам 3.9/100км ќе извадеш на оваа
Ќе видиме... Ако се потрудам, може и ќе откинам некоја ненормална бројка... Али многу веројатно дека ќе ме мрзи и нема да сакам да се подложам себеси на таква тортура
Штрумфко, нека е штрумфна новата кола и штрумфастично да те служи.
Изгледа фантастично!
Со бандажите од на Стратро ќе биде велештрумфна.
Убава вест!
Бандажите од Стратро се 20ки, што ги прави преголеми, за се'. И за набавка, и за гуми за нив, и за моторот и снагата негова итн итн...
Не се планирани никакви визуелни апгрејди на колава, одлично си изгледа како пакет. Здравје кога ќе можеме, ќе ѝ збогатиме функционалност т.е. ќе земеме држачи и куфер за на кров, и носачи за точаци.
Честито ново возило, 20.000 километри по ваши патишта се 500 по наши.
Богами, така ќе му доѓе
@ сите остали: Фала ви момци, со убаво да се враќа!