Автор Тема: Чудни возачки навики  (Прочитано 40985 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Чудни возачки навики
« Одговори #90 на: 21 Јуни 2017, 21:22:01 pm »
На угорница да паркирам без брзина и рачна било опција?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #91 на: 21 Јуни 2017, 21:22:29 pm »
Многу нормално дека во повисока брзина е помал отпорот, прашањето останува зошто на угорница би ставил било која освен најниската можна брзина и рачна?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #92 на: 21 Јуни 2017, 21:29:24 pm »

И тоа што го збори Фило е точно, колку повисока брзина толку е послаба компресијата и толку полесно ќе може да се придвижи.
Ни случајно! Компресијата никогаш не се менува со менувач. Со менувачот само го менуваме „лостот“ со кој што ги совладуваме внатрешните отпори на моторот. Што поголема брзина, поголем „лост“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 325
« Одговори #93 на: 21 Јуни 2017, 22:16:17 pm »
Врзете ја за дрво и турете некој камен на гумите. Што е сигурно, сигурно е. Каменот не губи компресија никад.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #94 на: 21 Јуни 2017, 22:39:39 pm »

Зошто ги извртуваш ставовите ? Посочи каде на пример јас лично го давам како совет да не се крева рачна ? Јас конкретно велам да не се ослонуваш на компресијата на моторот и да го оставаш возилото само во брзина пошто при посаглам надолнина истото ке се придвижи ако е само во брзина оставено.
Јасно и убаво си пишав јас.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #95 на: 21 Јуни 2017, 22:47:27 pm »
Ако ставиш камен под тркало.

Тогаш е опција.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #96 на: 22 Јуни 2017, 08:02:15 am »

И тоа што го збори Фило е точно, колку повисока брзина толку е послаба компресијата и толку полесно ќе може да се придвижи.
Ни случајно! Компресијата никогаш не се менува со менувач. Со менувачот само го менуваме „лостот“ со кој што ги совладуваме внатрешните отпори на моторот. Што поголема брзина, поголем „лост“.
Eee мислев ова никој нема да го напиши,
а во врска со туркањето во брзина не мора ни да се пробува на сите ова му е познато ама не го имаат ставено на дикат, на удолница со моторно кочење колата се движи полесно со повисоката брзина.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #97 на: 22 Јуни 2017, 09:14:18 am »
Е ама кој да го уклучи „Скапото“ :) #умот

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #98 на: 22 Јуни 2017, 12:33:45 pm »
Eee мислев ова никој нема да го напиши,
а во врска со туркањето во брзина не мора ни да се пробува на сите ова му е познато ама не го имаат ставено на дикат, на удолница со моторно кочење колата се движи полесно со повисоката брзина.

Со туркањето треба да се проба и да се сфати дека кога моторот е изгаснат, радилицата може да се врти и во двата правци. (и затоа правилото рикверц ако предницата е надоле, а прва ако задницата е надоле не ти менува многу многу заради фактот дека на изгаснат мотор, тој може да се врти во двата правци). Само кога работи моторот, тогаш радилицата се движи во насоката во која е проектирана да врти.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #99 на: 22 Јуни 2017, 12:44:09 pm »
Тоа да, не сум пробал ама не се сомневам дека е така...

Онтопик:
Инаку досега не се имам возено или пак не сум заприметил некој при моторно кочење на удолница при менување на брзини да дава соодветно гас за промената,
туку сите едноставно отпуштаат куплунг. Јас давам гас, не ги годам секогаш вретежите ама тука некаде сум.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #100 на: 22 Јуни 2017, 13:23:12 pm »
А, како се пали автоматик на буткање ? Во која да се стави, во D, во N...во S ?! Што служи како кумплунг во тој случај ?  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #101 на: 22 Јуни 2017, 13:23:50 pm »
На буткање у вардар се пали ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #102 на: 22 Јуни 2017, 17:25:43 pm »
А, како се пали автоматик на буткање ? Во која да се стави, во D, во N...во S ?! Што служи како кумплунг во тој случај ?  ;D

У Р брат, ти пишува самото ПАЛИ, R нели беше ракета, N за ноќно возење и D за преку ден, S за по кривини
No turbo, no fun :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #103 на: 22 Јуни 2017, 17:32:31 pm »
јас клима гасам стално на 5 мин пред да стигнам дома или пред да паркирам ако не одам дома, отворам прозор и ја пуштам вентилацијата да се издува

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #104 на: 22 Јуни 2017, 17:38:56 pm »
Гас до даска на претицање па макар било и во град