Го продадов БМВ то и останав само со опелчето кое што и не е мое, сега сум во потрага по друга половна кола па не знам за што да се одлучам, змијата или магарето.
Ќе ми треба кола која што е удобна за на отворен пат, едноставна за одржување, доверлива, и убава на лик. Такво нешто има ама јас сум ограничен со буџет за кола до 10 000еур кои што искрено не ми се даваат сите и фазла од тие не давам ни цент. Колата ќе ја ставам на бг таблици па цените ги гледам како во геманија + нешто ситно што ќе имам трошок.
Се мислев за 530-е60 - Сите се со над 270+км и над 12 год старост - некој го изгустирал и мене ќе ми остане да дремам по мајстори
- Пасат цц - добар у германија е околу 10 000 - можам да го земам само што ќе треба да си ги дадам сите пари и да не ми остане ништо за „не дај боже“
- мерцедес ц класа - многу километри и пари
- а4 - многу километри за моите пари
-мондео - прифатлива цена немам информација околу квалитет
- инсигниа - убава ама опел
-Голф 6 - кралот у класата, лепотан брз стабилен и секси, најдов еден 2010год 2.0 140кс за прифатлива цена, утре ќе одам да го гледам ако е ок ќе го купам.
- шкода јети - сум возел рента-кар до душа последниов модел беше многу стабилно и удобно возило 1000км не ги ни сетив.
- рено меган - со возење како моето без милост ќе треба повеќе да е у сервис отколку кај мене.
Друга опција е да отидам да си уплатам нов голф 7 со учество од 7-8 000еур на лизинг и да си возам ново. Може е и најдобра, ама утре кога ќе дојде ред за продавање ќе изгубам многу и голфот за тие пари околу 15 000еур ќе биде со основна опрема (читај гол).
п.с. улавите од царина ми бараат 2300еур за голф 6 2010 само царина