Автор Тема: Практичност кај возилата - хеч vs останати  (Прочитано 17964 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Одг: Практичност кај возилата - хеч vs останати
« Одговори #15 на: 13 Јуни 2017, 19:19:29 pm »
Поло е веќе мало возило. Премало, реално. За двајца брка работа, ама за семејство е веќе друга приказна.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #16 на: 13 Јуни 2017, 19:21:46 pm »
Епа еве тема де, не се срамете пишете.

Пр.: Куферите ми се на седиште зошто во гепек имам: планска боца, резервно тркало, фрижидерче со патлиџани и месни нарезак, чадор за сонце, 3 пара штикли, базен на дување, чамец на дување, весла за чамецот на дување, пес, поголем пес, два помали песа, шатор ама расклопен..... итн.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14337
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #17 на: 13 Јуни 2017, 19:27:58 pm »
Караванче А4/А6 најмногу.Нешто од таа класа,друго ништо. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #18 на: 13 Јуни 2017, 19:30:41 pm »
Епа еве тема де, не се срамете пишете.

Пр.: Куферите ми се на седиште зошто во гепек имам: планска боца, резервно тркало, фрижидерче со патлиџани и месни нарезак, чадор за сонце, 3 пара штикли, базен на дување, чамец на дување, весла за чамецот на дување, пес, поголем пес, два помали песа, шатор ама расклопен..... итн.

Во гепек имам вуфер. :D

Покрај вуферот имам мал ПП апарат и сите пропратни законски-обавезни работи (наредени по отворчињата од страна, за гепекот да биде празен). Скоро секогаш во гепек имам и чадор, и (ин кејс оф имрџнси) ролна тоалет хартија.

Во моментов, тоа изгледа вака (да, излегов да сликнам):

Кога одам на одмор, имам 1 (еден) куфер. Во него ја бутам облеката што планирам дека мене ќе ми треба за 10-15 дена на одмор. Бидејќи обично одам во камп, тоа не е многу. Дополнително, може во гепек да ставам нешто храна и некое пиво (рецимо пакет, 20-24 конзерви). Во ранец (што стои на задно седиште, врзан со каиш) носам пропратни работи (апарат, камера, лаптоп, итн).

Толку.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #19 на: 13 Јуни 2017, 19:58:08 pm »
Јас носам 2 големи куфери. Една торба со обувки, една троба со јадење/пиење. Ова се на седиште. А во багажник боца, резервно тркало, вуфер, столчиња и лежалка за на плажа, чадор, и по некој ранец.

За двајца си е супер хеџбек/кабрио/двосед зошто можеш задните седишта да ги користиш за ставање куфери.

Затоа дизел за да не мкнеш боца во гепек. И малце поголемо гепече ако сакаш да се возат 3-4 луѓе... А тоа е цц, а5, суперб, караванче... спас, спас! Инаку све низ нос да ти излезе, секое патување. Во А5ката кнап собира 4 луѓе со соодветен багаж. Кнап. Точно доволно за да не се замараш. Ем личи на количе. А Пасат караван исто е милина ама ти е  караванче...

"Ама пошто се скупи, се тешам дека собира во хечбек."

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6787
  • Бенве сие бенве
« Одговори #20 на: 13 Јуни 2017, 20:09:36 pm »
на одмор одам со еден куфер за двајца, лајт комбинација, па ме собира во се. Заљубен сум во кратка кола, а сакам еднаш да извозам и лимузина, багажник никогаш не ми бил пресуден, па следна можеби пак ќе биде хеч. за практичност се знае, караван, останатото за уживање

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #21 на: 13 Јуни 2017, 20:54:24 pm »
So Deni se razbirame.Jas Astrata koga ja vozev ne bev  so dete..
Vo cetvrtok imam svirka, pa valjda ke ke mi tekne da sliknam vo interes na temava...

Inaku sto od kupea so 2 vrati kako Kalibrata se prodava denes , a da se otvara cel gepek so se staklo kako kaj hatch?

« Последно менување: 13 Јуни 2017, 21:02:42 pm Stratro »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
« Одговори #22 на: 13 Јуни 2017, 21:10:51 pm »
Audi TT

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #23 на: 13 Јуни 2017, 21:21:58 pm »
Very funny.:)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #24 на: 13 Јуни 2017, 21:33:46 pm »
Мора пп да се носи? Како е законот.
Ка би едно караванче и една обична. Ама пошто неам пари за две аута, пре би некое бесно колиште. Ама немам ни за таква па го дркнкам голфон. Наместо да земам кредит за корвета на пример, женана ме заглави со станбени кредити. И ко ќе видиш поминал чеот и за едно и за друго. Нај добро би се осеќал во караванче или некое помасивно возило како шарон, туран тој филм. Ем подобра резонаца има со ниските за вуфер. Може и цел багаж ( заден дел ) да се прегради и да се користи како кутија.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #25 на: 13 Јуни 2017, 22:03:17 pm »
Колку што знам, нема законска обврска да се носи ПП, ама би било убаво да имаш, за не дај Боже ситуација.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #26 на: 13 Јуни 2017, 22:13:32 pm »
102,5 % си во право....
Инаку гофон ми е мал, ама ептен мал од кога се роди малава, патуваме да речам еднаш месечно низ мк, едно кафе да кинисаш да пиеш во друг град ти треба колича каши маши пелени мелени ау... Здраве Господ по натака со второто обавезно нешто по комотно. Што знам м5 серииве гледаат комотни, пасати, с-класи... здравје до тогаш. Ама сепак би теалел караван цел месец за тие 2 дена... може и алтернативно возило да влезе во игра т.е. еден караван еден сити кар, ама па така се бааѓи давачки по него..  Здравје

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #27 на: 13 Јуни 2017, 22:41:00 pm »
102,5 % си во право....
Инаку гофон ми е мал, ама ептен мал од кога се роди малава, патуваме да речам еднаш месечно низ мк, едно кафе да кинисаш да пиеш во друг град ти треба колича каши маши пелени мелени ау... Здраве Господ по натака со второто обавезно нешто по комотно. Што знам м5 серииве гледаат комотни, пасати, с-класи... здравје до тогаш. Ама сепак би теалел караван цел месец за тие 2 дена... може и алтернативно возило да влезе во игра т.е. еден караван еден сити кар, ама па така се бааѓи давачки по него..  Здравје
Како бе ти е мал голфот, па што носите бре луѓе кога идете на 1 ден?

Ај да возите точаци, кајак, даска за сурфање, ама количка собира и во Yaris.

Јас би си ставил само едно туле за точаци и сл.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #28 на: 13 Јуни 2017, 22:53:30 pm »
На одење може не носиме ништо, али на враќање може да се испазари до КАМ  за пола месец рецимо... ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #29 на: 13 Јуни 2017, 22:54:55 pm »
Епа толку е багажот.... ако се 2-3 дена нели треба алишта за мене, за соптругата( мада нив ги збира и бо ранец) али за малава тешко ранец, да не било ладно, да не било топло, ваква каша, онаква каша, вода флаширана, ( точно дека се ситници, ама ќе се наполни уште еден куфер), транспортер и толку е багажот.Мада за сега е таман, предното седиште е слободно, багажот кнап. За по натака ќе видиме.