Секогаш користете Paypal, Google Pay или Apple Pay за онлајн плаќања, без да внесувате рачно картичка на секое.
Или кредитна картичка ако имате, зошто многу полесно е да ти вратат средства на неа.
NLB mi barase licno da sum odel vo ekspozitura za da osporam transakcii. Iako ne ziveam vo MK ne mi ponudija niedna druga opcija
A inace da najdobro google ili apple
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Имав дупли резервирани средства од еден хотел, така им поминала трансакцијата, и ми стоеја така некои 10 дена, викам ај CH-MK релација е, подолго трае можда... ама ми се смачи да ги гледам, а и не беа мала сума, и прво пишувам мејл (од адреса која е дел од моите кориснични податоци во банката).
Добивам аутореплај дека се разгледува. Ги нема 2 дена. Пишувам пак мејл. Ми пишува некој од поддршка дека се ескалирало, ќе ме побарале.
Ги нема уште 2 дена.
Ѕвонам на поддршка, нормално ќор чоек не се јавува. Ми ѕвонат после 2 и пол саати, ме прашуваат од ново се како се десило, им викам имате мејл со објаснување, ми одговараат „не сме виделе таков мејл до сега“. Спуштаме телефон со ветување дека ќе кажат до крај на ден.
Крај на ден иде, ги нема, пишувам мејл со зборовите „Уште чекам.“ Ѕвонат сами после саат и кусур. Пак ме прашуваат што се случило, и ми скисна више, викам „луѓе вие скарани сте таму секој со секого? не споделувате информации за вакви случаи меѓу департмани или меѓу себе?“... Тишина од другата страна, проследена со „во ред господине, ќе ескалирам до менаџерите“.
Сабајлето парите ослободени, во ред. Кај 3 саат истиот ден ми ѕвони некоја (очигледно во своите 40+/50 години), почнува да ме прашува каков проблем сум имал, очито неинформирана. Викам госпоѓо проблемот е решен, ама вие треба да почнете муабет да си правите во фирма меѓу себе. Ми вика „како би ја оцениле поддршката?“, се смеам и викам „да не ја отвараме темава, имајте пријатен ден.“
Битно не требаше лично да одам во банка