Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2739696 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3633
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18900 на: 14 Јануари 2026, 09:59:36 am »
Јас ја купив мојата кола со 3 купопродажни договори, препродавачот се убедуваше со нотарот дека препродал кола со 9 купопродажни договори. Нотарот јасно кажа дека не смее повеќе да се прави купопродажен врз купопродажен договор и дека прави исклучок.

Објасни убаво несторче - Ми ги продаваш лексус одиме на нотар договараме цена и останато си зимаш пари завршена работа.

После 1 година го огласувам лексусот доаѓа Џон Дое , одиме на нотор иста процедура како и со тебе што сум купил.

Што е проблем и финатава со купородажни договори. Објасни директно благодарам
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7606
« Одговори #18901 на: 14 Јануари 2026, 10:01:35 am »

И реално треба да биде проблем и нотарите да почнат да не заверуваат купопродажни договори ако и сообраќајната не гласи на име на оној што го продава, пошто да сме реални возило што завршило кај препродавачи, ќе смени 10 такви, а сообраќајната останала на најпрвиот што го продал.

Тоа и реално треба да биде надлежност на нотарот, да го натера уште првиот препродавач кога ќе воочи дека продава возило со не сменета сообраќајна, прво да оди да ја смени на свое име, па да продава возило.
И треба да има ригорозна казна за не заменување на сообраќајна дозвола ако си купил возило.

Од лани прелани решено е ова, при секоја купопордажба мора новиот сопственик да си извади сообраќајна на негово име.

Порано можеше до 3 нотарски договори, последниот само да извади сообраќајна. Сега веќе не, мора секој нова сообраќајна. Од лани или прелани е тој закон.

Значи не можеш да продадеш возило само со нотарски договор и старата сообраќајна, мораш сообраќајна на твое име.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18902 на: 14 Јануари 2026, 10:04:05 am »

И реално треба да биде проблем и нотарите да почнат да не заверуваат купопродажни договори ако и сообраќајната не гласи на име на оној што го продава, пошто да сме реални возило што завршило кај препродавачи, ќе смени 10 такви, а сообраќајната останала на најпрвиот што го продал.

Тоа и реално треба да биде надлежност на нотарот, да го натера уште првиот препродавач кога ќе воочи дека продава возило со не сменета сообраќајна, прво да оди да ја смени на свое име, па да продава возило.
И треба да има ригорозна казна за не заменување на сообраќајна дозвола ако си купил возило.

Од лани прелани решено е ова, при секоја купопордажба мора новиот сопственик да си извади сообраќајна на негово име.

Порано можеше до 3 нотарски договори, последниот само да извади сообраќајна. Сега веќе не, мора секој нова сообраќајна. Од лани или прелани е тој закон.

Значи не можеш да продадеш возило само со нотарски договор и старата сообраќајна, мораш сообраќајна на твое име.

ПА ДАЛИ ТИ БИ КУПИЛ АУТО А ДА НЕ Е СООБРАЌАЈНА НА ТВОЕ ИМЕ?
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6862
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #18903 на: 14 Јануари 2026, 10:06:14 am »
Така ја купив колата Џимни. Сообраќајната беше на Д.Т од Прилеп, првиот договор на Турчин/Албанец од с. Меџитлија, вториот договор на препродавачот од Прилеп и третиот договор беше направен помеѓу мене и препродавачот. Појасно ти е сега?

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18904 на: 14 Јануари 2026, 10:15:36 am »
Така ја купив колата Џимни. Сообраќајната беше на Д.Т од Прилеп, првиот договор на Турчин/Албанец од с. Меџитлија, вториот договор на препродавачот од Прилеп и третиот договор беше направен помеѓу мене и препродавачот. Појасно ти е сега?

Не,не ми е јасно купуваш кола , сообраќајна не е на твое име како може да купиш нешто со свои пари а да не фигурираш ти со ембг дека си ти, во превод купувам стан ама имотен лист е на твое име а парите се мои така?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7606
« Одговори #18905 на: 14 Јануари 2026, 10:23:08 am »

Не,не ми е јасно купуваш кола , сообраќајна не е на твое име како може да купиш нешто со свои пари а да не фигурираш ти со ембг дека си ти, во превод купувам стан ама имотен лист е на твое име а парите се мои така?

Не бре, купуваш кола од Трпе, а сообраќајната е на Петре, зашто Трпе не извадил сообраќајна на свое име, него ја препродава на тебе. Ти со 2та договора ќе си извадиш сообраќајна на твое име и тоа е тоа. (вака можеше порано)

Така можело порано, а сега мора прво Трпе да извади сообраќајна на негово име, па да ти ја продаде тебе. За секој купопродажен договор мора сообраќајна нова.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18906 на: 14 Јануари 2026, 10:25:12 am »

Не бре, купуваш кола од Трпе, а сообраќајната е на Петре, зашто Трпе не извадил сообраќајна на свое име, него ја препродава на тебе. Ти со 2та договора ќе си извадиш сообраќајна на твое име и тоа е тоа. (вака можеше порано)

Така можело порано, а сега мора прво Трпе да извади сообраќајна на негово име, па да ти ја продаде тебе. За секој купопродажен договор мора сообраќајна нова.

прво Трпе да извади сообраќајна на негово име, па да ти ја продаде тебе. За секој купопродажен договор мора сообраќајна нова. Oва како што знам од секогаш било така барем јас како што знам како што треба да е.Фала ти за појаснување.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7099
« Одговори #18907 на: 14 Јануари 2026, 10:31:11 am »
Дај боже да е така, бидејки претеризам е со препродавачите кои во бркање на профит штедат и на 250 денари за нова сообраќајна.

Али секогаш постои опцијата имам другарче нотар, ќе ми среди работа.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7207
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #18908 на: 14 Јануари 2026, 10:37:38 am »
А можи да смениш дозвола без таблици или нерегистрирано возило?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6862
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #18909 на: 14 Јануари 2026, 10:43:16 am »
Не.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7780
« Одговори #18910 на: 14 Јануари 2026, 15:43:01 pm »
Каква непотребна компликација.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18911 на: 15 Јануари 2026, 08:46:11 am »

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7207
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #18912 на: 15 Јануари 2026, 09:03:54 am »
Мала механичарска приказна:  ;D

https://www.youtube.com/shorts/r6N9zRibEXs

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1221
« Одговори #18913 на: 16 Јануари 2026, 07:36:55 am »
не е оваа екс форумашка

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5595916

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15116
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18914 на: 16 Јануари 2026, 08:34:38 am »
Мала механичарска приказна:  ;D

https://www.youtube.com/shorts/r6N9zRibEXs
Со греење и лост од 3 метра не пушти,со пиштолот демек пушти.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D