Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2368284 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18315 на: 15 Септември 2025, 21:12:45 pm »
Да и после в банка пишат македонци и очекуват картичка да им стигни дома, ама наместо то добиват повик да одат да си корегират податоци дека се уствари бугарчина, пошто се влезени со тој пасош  :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #18316 на: 15 Септември 2025, 21:29:35 pm »
Така де, во фирмата твоја некој друг ги има пишано твоите податоци. Исто како што во мојата фирма некој друг ги има пишано моите податоци. Зоки од Муртино.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #18317 на: 15 Септември 2025, 21:31:40 pm »
А тој од кај ги добил тие податоци, демек од неофицијални извори, а не од службата за странци ? Не те разбирам, сакаш да кажиш дека грешка имаат германците и не сме северномакедонци за нив ? Сигурно не дошол Заев во фирмата да ме пиши како Nordмакедонец.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #18318 на: 16 Септември 2025, 00:58:22 am »
Ни го потпикнале Зајко и Мицко со државјанството скришно ...тој краткиот збор горе десно  е државјанство  ;D

Грешка се германците т.е тој што рачно ти го пишал тоа во документчето.
A и ти си грешка:

Кое етничко потекло бе, кај те прашале кое етничко потекло си ? Работата беше дека државјанството ќе остани "македонско"  ама очигледно не остана туку стана "серевномакедонско"...ама ние сме секако продаени души со партиска книшка и 2 грама мозок, така да сеедно.

Ние имаме македонско државјанство, а по националност сме граѓани на Република С. Македонија:

Ова е од новите пасоши, конкретно ова е од мојот.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #18319 на: 16 Септември 2025, 06:49:48 am »
Ајде вака – работите можат да се гледаат многу поедноставно. Пред сè, сите ние сме луѓе од крв и месо. Понатаму, секој сам одлучува како ќе се декларира – дали Македонец, Јужен Македонец, Канѓанац, Германец,Бугари,Етиопљанец и тако даље... Роден си на територија на Македонија, во тој момент тоа било името, но никој не може да гарантира дека за 50 години ќе биде истото. Можеби ќе носи друго име, и тоа е сосема природно.Пра дедо ти се родил во краљевина,дедо ти во социјалистичка,татко ти во Југославија,Ти во Македонија тоа се процеси дал историски или било какви тоа не треба да не засега си имаме живот живеаме и тоа енајважно живи здрави.

Исто е и со Германија – низ историјата многу пати си ги менувала имињата, грбот, химната и други нешта. Тоа се менува, но човекот останува човек. Најважно е да гледаме животот да ни биде што поубав, во што повеќе сфери, а не да се ограничуваме дали сме ова или она.

Биди човек – тоа е суштината. Сè друго полесно ќе си најде пат.

Да резимираме: Македонци сте – сте се родиле тука кога така се викала земјата и така се викате Македонци. Што ќе биде за 50, 100 или 200 години – никој не знае. До тогаш, и додека сте живи – уживајте.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #18320 на: 16 Септември 2025, 07:01:35 am »

Јас пак си стојам на кажаното во темата за гуми кое беше префрлено тука. Има правилен и погрешен начин како да се иселиш од Македонија. На погрешниот начин си предавник.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18321 на: 16 Септември 2025, 07:13:16 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас пак си стојам на кажаното во темата за гуми кое беше префрлено тука. Има правилен и погрешен начин како да се иселиш од Македонија. На погрешниот начин си предавник.
Предавник?
Кога, всушност, некој се предал за да биде предавник? И што направил за да заслужи некој да го нарече така? Тоа што ќе речат комшиите, колегите или дури и фамилијата, и ќе ти кројат мислење – дали навистина треба да те засега?

Секој човек знае што му треба во животот и ја носи својата свесност за тоа. Ако поедноставиме по „јапонски метод“ – си се родил, дај Боже да живееш 100 години. Ти како единка имаш пред себе пат од тие 100 години, и ти сам си го кроиш. Свесноста за животот е токму тоа – дека не си вечен.

Сега, дали си роден во Прилеп, Коњари, Дебар Маало, а живееш во Германија, Австралија или Канада – тоа е твој избор. Отишол си за подобро, за себе и за своето семејство. Ако тука работиш за 20.000 денари 25 дена, таму за исто толку време можеш да заработиш 200.000 денари. Ако овде имаш кредит од 50.000 евра што ќе го враќаш 35 години, таму можеби ќе го исплатиш за 5. Тоа не е предавство. Напротив – секого го охрабрувам да тргне по својот пат.

Јас, на пример, од дете имав желба за Канада – инспириран од филмови, климата, јаворот на знамето... И знам дека ако најдам начин да одам, нема да се вратам. Секако, со годините доаѓаат емоции и не секој лесно се справува со одлуките. Но, да бидеме искрени – нашето балканско, па и македонско поднебје, отсекогаш било печалбарско. Ако не сме оделе на страна, ќе бевме во беда и сиромаштија без преседан.

Убаво е што вложуваме овде, што маката ја гледаме од таму. Но човек не треба да очајува, ниту да се мери според нечија неоствареност. И уште помалку да осудува. Јас никого не осудувам. Ако некој вели „предавник си“, „си ова, си она“ – тој човек не е виновен. Виновно е неговото размислување, до каде го довело.

Јас немам проблем со ниту еден човек на оваа планета, затоа што во секого гледам не лошото, туку најдоброто. Со тоа му помагаш и тој да стане подобар. Осуди го гревот, но не грешникот.

Мислам дека бев доволно јасен.
Cheers, Luki.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18322 на: 16 Септември 2025, 22:11:59 pm »
Дечки, абе ноќеска сум сонувал дека сум купил црна Тојота...

Што значи тоа?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #18323 на: 16 Септември 2025, 22:18:44 pm »

Што значи тоа?

Сакајќи да си интересен се намести знаеш? :D

Чат џи пи ти 5 отсек соновни толкувања вика значело дека црнец ќе те дупи. А вештачкава све знае така да мисли му ја.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #18324 на: 16 Септември 2025, 22:31:36 pm »

Што значи тоа?
Се надевам вистинска тојота си сонувал а? Со здравје да си ја возиш:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #18325 на: 17 Септември 2025, 00:07:12 am »

Што значи тоа?

На грешка место е запирката за потрошувачка на 100км кај оваа...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #18326 на: 17 Септември 2025, 00:43:14 am »
Каква супра тоа би било кошмар.
Има хибрид на плин со безусловна гаранција сонвано кај шо го полни на струја од фотоволтаици :)

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18327 на: 17 Септември 2025, 11:24:51 am »
Од 13-30 до 15-30 гледајте го видеото хахахахахааа

https://www.youtube.com/watch?v=0C5RhPOpBug

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #18328 на: 17 Септември 2025, 13:17:53 pm »

Што значи тоа?

Is thaat a Supraaaa!?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #18329 на: 18 Септември 2025, 11:32:52 am »
Колеги, вие кои плаќате на негувателка за чување дечиња, или ако некоја ваша блиска личност ја работи таа работа, дали може да ми пишете ПП за каков надоместок се користат тие услуги? Без разлика дали 8, 4 или 2 часа, било што би било од помош.

Мајка ми ја бараат да помага во едно семејство, па сакам да и помогнам како да си ја процени услугата и колку пари да им каже.