Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2369064 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18285 на: 11 Септември 2025, 22:06:31 pm »
Auuuuuu ја зема, кој сака нека честита.
Auuu и ќе почасти, само да ја склопат :)
Не те издаде никој, те сетив одма следниот ден колку со возбуда коментираше па 99% знаев дека си ти. Арна да и е срејчата и со убаво да те служи!

Мацко сензитив.
Ама и сензитив рекогнаиз сензитив...
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1723
« Одговори #18286 на: 11 Септември 2025, 22:08:30 pm »
@Nandor The Relentless da ne znaesh nekoja novina za paton niz teferich koga kje se pushti pak? denes vidov so tampon e napraven ama barikadite ne se trgnati

Чекај бе малце, изборите уште не се дојдени. :)

Аа немој така, официјално е почната кампањата. Па почнаа и завршија во Дебар Маало на Орце Николов со оние „лежечките“ подигнувања и спуштања што се на улицата. Само овој пат место коцка обичен асфалт има.

Дали сериозно ги тргнаа бекатонките?!

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #18287 на: 12 Септември 2025, 00:00:41 am »
@Nandor The Relentless da ne znaesh nekoja novina za paton niz teferich koga kje se pushti pak? denes vidov so tampon e napraven ama barikadite ne se trgnati

Аа немој така, официјално е почната кампањата. Па почнаа и завршија во Дебар Маало на Орце Николов со оние „лежечките“ подигнувања и спуштања што се на улицата. Само овој пат место коцка обичен асфалт има.

Дап, сега е асфалт тоа. И искрено на ништо не личи како крпеница е, од страна стојат коцки, низ средина кај што се лентите по улицата седи асфалтот. Естетика 0.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #18288 на: 12 Септември 2025, 09:12:55 am »

Ужас беа бекатонките, пропаднати и деформирани, убаво изгледаа првата недела и толку. Сигурно и колата ти поткачува на нив ако не направиш некој маневар па странично да ги проаѓаш. Катастрофа.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #18289 на: 12 Септември 2025, 10:46:13 am »
Можат да ги одржуваат редовно како што во цел свет се прави тоа. Низ светот сегде има бекатон и класични коцки на улиците ама не е како да возиш калдрма туку се нивелираат како што треба. Не мора да дојдат избори за да се чепне нештото. Вака сега кога ја гледам улицата како да го има изгубено идентитетот, крпеници и разни бои и материјали на сите страни - немаме никаква конзистенција во ништо - нешто слично како и со државата што ни се случува.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #18290 на: 12 Септември 2025, 20:05:54 pm »
Коцка за улици е посебен дивајс, далеку подобар од бекатон. Нашиов бекатон е само за пешачки патеки. Коцката (cobblestone) е благо пирамидална (превртена пирамида), и има точно одреден начин на редење, ако ви текнува на старите улиц (ќе пробам слика да најдам). И е доста поиздржлива од денешниве бетонски блокчиња за пешачки патеки. Прво, затоа што е дизајнирана за патишта, второ, затоа што е од едно парче обработен камен, а не од цемент+чакал. И на крај, кога постоеа патишта од коцка/калдрма, се одржуваа чат/пат, па беа ок. А, и главното, Коцка/калдрма, според мене изгледа  10.000 пати подобро од бекатон.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #18291 на: 12 Септември 2025, 21:16:09 pm »
Кој ја памти коцката накај бањани, знае колку тешки камиони возеа по неа, ама се одржуваше прописно, и беше стакло патот.
Ние не можеме еден пожар да изгаснеме, тек да се одржува еден пат. Уствари, не знаеме шахта да нивелираме.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #18292 на: 13 Септември 2025, 08:03:34 am »
Колку би била реална цена на Volvo 940 GL караван од 1993 година со 2.0 мотор ?
Колата е од прв сопственик и има поминато околу 70 000 км. Гаражирана е цел живот и е во одлична состојба.
« Последно менување: 13 Септември 2025, 08:08:35 am godofspeed »

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #18293 на: 13 Септември 2025, 09:06:35 am »
Ако е Турбо, можеби има некој потенцијал за мераклии. Сум видел чуда дека прават со нив. Ако е обичен, тогаш не знам. Би очекувал 2-3-4.000 Евра. Можеби 5.000 ако се најде некој мераклија. Или да им го понудите во Волво Македонија, ако сакаат да го купат. Од комшија купија старa (мислам) 240-ка, им стои во салон.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #18294 на: 13 Септември 2025, 09:59:31 am »
Обичен 2.0 мотор е без турбо, но возилото е во извонредна состојба.Купена е колата од Шведска и навистина е во одлична состојба.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #18295 на: 13 Септември 2025, 16:45:40 pm »
Имаше се продаваше едно такво со ентериер среден кај Славче, се продаваше долго по цени од 6000-7000, па после ја видов и со цена од 5000 и тогаш ја снема.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #18296 на: 14 Септември 2025, 02:20:45 am »
Форумов...

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #18297 на: 14 Септември 2025, 02:39:20 am »
Знаеш дека те сакам, срц...
Ама, ниту сум куче, ниту пак вака ќе се одвиваат работите доколку (не дај боже, ако постои) мочковци ми се улетаат у сусрет у живо. :)
Тогаш - нема да зборувам многу, нит да спомнувам пички, цицки, мочки и тетки.

А, такА.
Фала многу. :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #18298 на: 14 Септември 2025, 03:08:38 am »
Оти толку ногу се нервозираш во ова глуво зачадено доба?
И оти се нервозираш на форум?

А кучињата шо си лаат на видеото баш се сиНпатични ;D

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #18299 на: 14 Септември 2025, 03:44:09 am »
Преку кур од пички, бе, чичин :)