Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2039589 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 393
  • The best or nothing.
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #17505 на: 27 Ноември 2024, 09:29:47 am »
Еве ти го осмица. Сега е црн петок, по 3е м2 ќе ти среди.  :)

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #17506 на: 27 Ноември 2024, 10:51:09 am »
Професионален архитект со своја екипа за изведба, ми побара 500 еу/м2 за реновирање, со нешто ситно  плочест мебел вкалкулиран во цената.

Значи со материјали плус, ќе скочи 700€ м2 реновирање?

Заборавив да допишам, клуч на рака беше понудата. Со вклучени материјали. Не дојдовме до тоа да допрецизираме какви плочки, паркет (таркет) итн. Сигурен дека цената ќе одеше нагоре во зависност од одбрани материјали.

Во цената беше вклучен и проектот со дозволени корекции ако нешто не е по кеиф.

Не можам да одредам дали беше висока цена бидејќи дечкото рече дека се е негово, пример коа ќе крши плочки во купатило ако има потреба да корегира ѕидови и тоа е вклучено. Односно непредвидени работи.
Од тоа што ми го покажа како готови проекти по станови и ресторани што работел, реално беше џам направено. 

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #17507 на: 27 Ноември 2024, 12:06:17 pm »
Маст тој носи или сам треба да си набавиш?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #17508 на: 27 Ноември 2024, 12:24:15 pm »

Тоа е у рамки на твојата перцепција и размислување.

Има луѓе кои плаќаат и око не им трепнува. Јас не сум еден од тие бидејќи гледам да извадам максимум вредност на вложените пари. Некогаш повеќе, некогаш помалку.

МАД Студио на пример ги цепи по 50 илјади евра и јаче за реновирање.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #17509 на: 27 Ноември 2024, 12:31:48 pm »

Има луѓе кои плаќаат и око не им трепнува. Јас не сум еден од тие бидејќи гледам да извадам максимум вредност на вложените пари. Некогаш повеќе, некогаш помалку.

Gi cepi...odi ispoti se za parite pa dali ke gi dades

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17503
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #17510 на: 27 Ноември 2024, 12:35:56 pm »
И испотени даваат, знам. Особено кога сакаат мебел без најмала забелешка, и до милиметар запазено и премиум изработено.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7276
« Одговори #17511 на: 27 Ноември 2024, 13:06:06 pm »
Колку сака нека е професионален е ај да не е е сеа зависи дали имаш генералка ,кај мене е нова градба буквално само ентериер на мебел треба да направи дневна/кујна,спална,ходник.Купатилото си е ново нема што да се чепка , нема инсталација да де мести санитарија под само кај мене требе елементи да се среди и тоа му е работа и бара 12 еура буквално ништо не работи се е мое останато ај ти разбери се немам проблем да платам ама не ме.. Или оно нивното дал 2500 еур за квадрат па многу му ова тој менталитет да си го чува за пред татко му и мајка му жена му крај краева.-најдов едно девојче што работело на проекти на златибор ке ми дадеш вика  100 еура ке ти направам само да се ослободам чим е нова градба  овие овде нека си го чуват знаењето.Кој сака најде начин не сум контрадикторен едноставно преку леб погача барат во другиот стан сам извадив мерки од мебелот најдов мајстор за една вечер заедно се склопивме сам се набавив искантирав па се начикавме до сабајле и му платив од негова дневница колку му е плус 40% па дојде после да провери наштелува како кај него да работи ,жената рече заминал Хрватска на печалба ,исто така  секоја чест за еден дечко што ми пиша и се понуди да завршиме јас отидов на одмор во меѓувреме се среди-Крај краева па со Николоски ако не се лажам беше  ке намонтираме брату пиши ми порака кога ке прочиташ.Ценете она што имате ,итекако за трен нестане

Ke си побараш дизјанер од помал град, зашто тие помалку наплаќаат според пазарот. Јас платив 5Е за м2, и 90% сум задоволен од планираното. Дефинитивно помага околу тоа да не те боли глава отпосле со сите ситни работи кои обичен човек тешко да ги антиципира. 

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
  • Macedonia
« Одговори #17512 на: 27 Ноември 2024, 15:23:42 pm »
Планиравме со девојка ми заедно и таа нацрта се, а знае да црта и ја бива. За наша среќа има братучед што го работи ова. Нашиот план му го предадовме него да направи рецензија и мислење за него. Дефинитивно е подруго кога ќе помине низ рацете на некој што се бави со тоа. Некои ситници и детали што не си ги замислил и претпоставил, на професионалец ќе му текнат и ќе може да биде сето тоа искалкулирано и соодветно изменето.

Секој може бесплатно на веб, ама не е тоа тоа ако сакаш да биде направено како што треба и професионално изведено.

Или шо би рекле, стегни гз...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #17513 на: 27 Ноември 2024, 15:40:37 pm »

Едно купатило од 20м² со архитектот кој наплаќа по 500е/м² ќе те кошта 10К со просечни материјали.

Сам со најфобри материјали и најскап мајстор нема да оди повеќе од 5К.
Дома се прави да биди практично,а не фенси.Тоа е за хотели.
Ама секој со своето размислување,некој ете и маст ќе си земи сам.
Јас ќе му се исџќценкам барем за маст иако не сум по ценкањето воопшто.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2075
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #17514 на: 27 Ноември 2024, 15:45:32 pm »
Точно разговарав со минимум 10тина архитекти имаат работа и не се замарат или ке ти фукне цена да ти се слоши една Ми вика после 15гебруари побарај ме викам сестро ти пари н сакаш да земаш а?! Ама не е така бла бла факт е дека секој архитект во Ск си имаат работа и ова им доаѓа као хоби и плус ако те пројде да ти лапне 1500,2 илјади евра за ентериер и тоа е тоа шпакла да влече и кабли нема сигурно просто и едноставно едно ентериерче за станче малечко да направи ке му се плати нема џабе ја неможам и немам од каде кредити нивни да враќаме што нас ке дерат.Друго што разбрав имало некаде платформа стануваш онлине во контакт со архитект му даваш скици мерки и ти средува му плаќаш е сеа дал е Индиец,Кинез,Маџар не знам.МАД да се заобиколи човеков мисли у Њујорк со цени Али има клиенти секоја роба си најде пласман тој е можеби е и најскап.томи ке размислам за твојот него не кажуваш дека соседи ке бидеме во треска? . Секогаш сум за тоа стегни г’з каде оди крава нек оди и теле подобро квалитет од колку квантитет  🍻

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17515 на: 27 Ноември 2024, 15:49:43 pm »
Месен нарезок или мартадела на коцки за вас господине?
ме насмеа имаш пиво од мене 😂😂😂😂😂 гадно преладен ама се исмеав🤣🤣 Тек што ке биде коа светиниколчанец ке се вклучи сеа спие ноќна е ажурен

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #17516 на: 27 Ноември 2024, 16:28:59 pm »

Едно купатило од 20м² со архитектот кој наплаќа по 500е/м² ќе те кошта 10К со просечни материјали.

Друже што те мачи бе?

Ти пишав ли дека сум платил 500 еу/м2?

Пишав дека сум добил таква понуда!

Што се објаснуваш, што не ти е јасно?

А тоа дали користиш маст не ме интересира. Ако ти е убаво користи.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17517 на: 27 Ноември 2024, 16:40:21 pm »
Јас добив различни понуди од 12евра по м2, 25, 30, 35 па ниту една не прифатив , само кажав белким отворив очи на некои други , размена на размислување луѓе газиме у 45 илјади члена нормално е да има различни ставови тоа е прифатливо и сосема нормално не би било интересно да сите исто размислуваме.-Имам канта свинска маст 15 кг за продавање ако му треба на некого да ме контактира свеж маст од пред една недела.
Да се надеваме дека цените ке стивнат или они многу бараат или пак ние лошо преговараме..

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #17518 на: 27 Ноември 2024, 18:52:46 pm »

Друже што те мачи бе?

Ти пишав ли дека сум платил 500 еу/м2?

Пишав дека сум добил таква понуда!

Што се објаснуваш, што не ти е јасно?

А тоа дали користиш маст не ме интересира. Ако ти е убаво користи.
Врзете го на кусо.🙂
Не биди брич,дискутираме,ми кажваш тука дека плљќале по 500е/м² и тоа се тепале кој попрв да плати,само не кажа кој плаќа.
Милионери или милијардери,ваљда нормален народ не.
Мене ми е јасно се,тебе не ти е јасно дека си глуп со вакво понашање.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #17519 на: 27 Ноември 2024, 21:50:02 pm »
Цена за ентериер по м2 за кујна?

Имаш кујна која треба да биди 3-4м должина  на 0.6м длабочина? Колку м2 ти зафаќа кујната? 1.8 - 2.4м2.
Сакаш цена по м2?

Еве 12 еур за м2 (што ти е скапа варијанта) испаѓа 28.8 еур.
Тоа скапо ти е?

Јас одма би прифатил.