Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2039602 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5920
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #17490 на: 25 Ноември 2024, 13:42:18 pm »
Тотал пост се за никаде!
Нарачав во вторник дел од продавница за авто делови, имав закажано на мајстор за четврток, па му откажав, иако од Тотал пост во средата ми рекоа дека е во база пристигнато. Кога отидов во четвртокот во “старата” база која ја делат со Нова Пошта добив одговор дека повеќе не соработуваат со тотал пост ефективно од петокот (15 ноември). Кога се јавив во контакт центарот на Тотал Пост и побарав контакт од базата во Прилеп добив одговор дека ќе бидам контактиран од курир во текот на тој или наредниот ден. Денес е веќе 3 ден откако нарачката е “пристигната” во базата во Прилеп и добив одговор дека во Прилеп има проблем со базата и да не очекувам пратка во наредните неколку дена, се надевале на решавање на проблемот со базата наскоро.
Шоанската серија со Тотал Пост конечно заврши, но безобразно, морав да барма контакт од газдата… Ми го донесоа пакетчето (2 грама) на излезот од Прилеп (сам си го зедов во превод) во 21:40 во саботата. Платив 180 денари карго за пратка која пристигнува по 5 дена и ја земам сам.

Две муви со една чечкалица, нарачав 2 сијалички GM 9117175 од Бис Моторс, а добив две Осрам обични зелени сијалички иако по телефон ме прашаа дали се со бела фасонка сијаличките. Баталив карго, замени и слично, пратив човек да го помини цело Скопје од Лисиче до Визбегово за да му кажат дека немале такво сијаличе и дека сијаличето што ми го пратиле не било платено. Па како бе другари не е платено “погрешното” пакетче кога имам документ од каргото?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3842
« Одговори #17491 на: 25 Ноември 2024, 13:46:25 pm »
Имаш нагазено ти некој црвен конец..... неможе вакви баксузи од никаде да се случуваат
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5554
« Одговори #17492 на: 25 Ноември 2024, 15:06:49 pm »
Фате невремето, ја спастрив колата в гаража демек на безбедно, отидов по другари комшии да преместуваме коли на отворено да не ги сотрат дрвата и ламарините што летаа.
Помина невремето, сите на отворено здрави останаа колите, кај мене паднале некои лексани 30 години немрднати и врзани.
Отиде штоп, цел браник  е изгребан и троа задната врата, цела среќа што не паркирав поназад, ќе отидеше и задната шофершајбна

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6848
  • French diamond
« Одговори #17493 на: 25 Ноември 2024, 15:08:44 pm »
Ај беља, ова ќе му дојди ко на приказните, од пишаното не се бега.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2075
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #17494 на: 25 Ноември 2024, 18:23:53 pm »
Љуби 💋

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17495 на: 25 Ноември 2024, 18:31:29 pm »
Тотал пост се за никаде!
Нарачав во вторник дел од продавница за авто делови, имав закажано на мајстор за четврток, па му откажав, иако од Тотал пост во средата ми рекоа дека е во база пристигнато. Кога отидов во четвртокот во “старата” база која ја делат со Нова Пошта добив одговор дека повеќе не соработуваат со тотал пост ефективно од петокот (15 ноември). Кога се јавив во контакт центарот на Тотал Пост и побарав контакт од базата во Прилеп добив одговор дека ќе бидам контактиран од курир во текот на тој или наредниот ден. Денес е веќе 3 ден откако нарачката е “пристигната” во базата во Прилеп и добив одговор дека во Прилеп има проблем со базата и да не очекувам пратка во наредните неколку дена, се надевале на решавање на проблемот со базата наскоро.
Шоанската серија со Тотал Пост конечно заврши, но безобразно, морав да барма контакт од газдата… Ми го донесоа пакетчето (2 грама) на излезот од Прилеп (сам си го зедов во превод) во 21:40 во саботата. Платив 180 денари карго за пратка која пристигнува по 5 дена и ја земам сам.

Две муви со една чечкалица, нарачав 2 сијалички GM 9117175 од Бис Моторс, а добив две Осрам обични зелени сијалички иако по телефон ме прашаа дали се со бела фасонка сијаличките. Баталив карго, замени и слично, пратив човек да го помини цело Скопје од Лисиче до Визбегово за да му кажат дека немале такво сијаличе и дека сијаличето што ми го пратиле не било платено. Па како бе другари не е платено “погрешното” пакетче кога имам документ од каргото?
смени го опелот одважи се скрати маки,внеси свежина задоволоство хепи, имаш некоја клетва фрлено на опелот.Те прашувам најозбилно кога го купи опелот дали повика поп/свештеник да ти го осветли/просветли-испее аутомобилот?

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17496 на: 26 Ноември 2024, 19:17:58 pm »
Дечки имам прашење постои ли некаде каде можам ентериер да си направам сам - значи внесувам скица од станот димензии кои се на простори ако треба и слики. Значи не барам архитект бидејки забегале со цениве , туку дали постои некој програм внесувам све потребно и добивам на е маил финално како ке изгледа просторот пример 1.2,3 примерока нормално ке си платам дали постои такво нешто сајт програм не знам ? Благодарам  однапред. (Немам намера 12 Еура по м2 на архитект оставете тоа учел школо нека си учи мене не ми одговара па си барам друго решение да плаќам плафони немам намера на некого) Благодарам ⚒️

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5920
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #17497 на: 26 Ноември 2024, 19:38:58 pm »
Пробај Floor Plan Creator.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 588
    • ibiz.mk
« Одговори #17498 на: 26 Ноември 2024, 20:43:14 pm »
Upwork.com ke otvoris ponuda.
Ke si vneses max cena po kvadrat.

A da si napravis sam veruvaj posle nekoe vreme tie 12evra dosta evtino ke ti iskocat
I imaj preevid ne e samo da naucis program, ima estetika, funcionalnost,... mnogu povekje otkolku mislis.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17503
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #17499 на: 26 Ноември 2024, 22:45:21 pm »
Околу мене луѓе што си реновираа дома без архитект се изнавлекоа продужни кабли покрај лајсни и позади комоди, и си креираа нефункционални простории зошто "забегале архитективе со цени".

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5554
« Одговори #17500 на: 26 Ноември 2024, 23:03:14 pm »
Околу мене луѓе што си реновираа дома без архитект се изнавлекоа продужни кабли покрај лајсни и позади комоди, и си креираа нефункционални простории зошто "забегале архитективе со цени".
  Двајца другари во ново изградени станови во касарната кај нас опашија уште по две три илјади евра за да копаат ѕидови стават штекери и да менуваат инсталација низ вецеа и кај нe,  за да не се влечкаат со кабли и да не се испозапали фуш инсталацијата низ станот.
Не дека оправдувам самоделлие во таа струка. Џаст сејин.
« Последно менување: 27 Ноември 2024, 08:54:23 am vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #17501 на: 27 Ноември 2024, 00:40:42 am »
Професионален архитект со своја екипа за изведба, ми побара 500 еу/м2 за реновирање, со нешто ситно  плочест мебел вкалкулиран во цената.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #17502 на: 27 Ноември 2024, 09:09:49 am »
Професионален архитект со своја екипа за изведба, ми побара 500 еу/м2 за реновирање, со нешто ситно  плочест мебел вкалкулиран во цената.

Значи со материјали плус, ќе скочи 700€ м2 реновирање?

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17503 на: 27 Ноември 2024, 09:11:27 am »
Колку сака нека е професионален е ај да не е е сеа зависи дали имаш генералка ,кај мене е нова градба буквално само ентериер на мебел треба да направи дневна/кујна,спална,ходник.Купатилото си е ново нема што да се чепка , нема инсталација да де мести санитарија под само кај мене требе елементи да се среди и тоа му е работа и бара 12 еура буквално ништо не работи се е мое останато ај ти разбери се немам проблем да платам ама не ме.. Или оно нивното дал 2500 еур за квадрат па многу му ова тој менталитет да си го чува за пред татко му и мајка му жена му крај краева.-најдов едно девојче што работело на проекти на златибор ке ми дадеш вика  100 еура ке ти направам само да се ослободам чим е нова градба  овие овде нека си го чуват знаењето.Кој сака најде начин не сум контрадикторен едноставно преку леб погача барат во другиот стан сам извадив мерки од мебелот најдов мајстор за една вечер заедно се склопивме сам се набавив искантирав па се начикавме до сабајле и му платив од негова дневница колку му е плус 40% па дојде после да провери наштелува како кај него да работи ,жената рече заминал Хрватска на печалба ,исто така  секоја чест за еден дечко што ми пиша и се понуди да завршиме јас отидов на одмор во меѓувреме се среди-Крај краева па со Николоски ако не се лажам беше  ке намонтираме брату пиши ми порака кога ке прочиташ.Ценете она што имате ,итекако за трен нестане

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17503
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #17504 на: 27 Ноември 2024, 09:26:39 am »
Месен нарезок или мартадела на коцки за вас господине?