Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2381865 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #15915 на: 13 Март 2024, 18:30:52 pm »
Уште платата да поскапеше соодветно...
Па тогаш пеќи 150 евра за монтажа.
Проблем е шо сега и ќоро и сакато е станато мајстор некаков, дали за кнауф дали молер, плочкар. Вчера почнал да лепи плочки бара 15евра за м2

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15916 на: 13 Март 2024, 18:53:43 pm »
Не може сите да бидат мајстори и да цепаат 150 евра за услуга. Имаш луѓе кои едноставно не можат да работат ништо повеќе од канцелариска работа.

Земаат едвај 500 евра плата.

Значи нив не дај боже да им треба мајстор за клима.

Ќе треба 30% од плата да даде на мајстор.

Тоа е она што мене лично ме иритира во земјава.

Второ : Сите се научиле да дрпаат пари, на крај да не ти ја довршат работата како што треба или ако нешто е мааалку покомплицирано ја дуплираат цената место да најде поевтино и пологично решение.

Се изнаслушав глупости конкретно од клима мајстори, кои бараа и по 300-400 евра да ми изведат две клими дома.

На крај дојде еден дечко ми даде две три идеи, завршив работа со 50-тина евра. Истиот дечко го препорачав кај 10 луѓе и тука на форумов.

Муабетот ми е, треба малку луѓето да се освестат дека стандардот тука е низок и муабетите "Ама во Германија знаеш колку е ова?" и треба малку со цениве да не се аздисува

Pa ako ne znae 2 shtrafa da zashrafi i od motor od frizider vakuum da naprajt i neka sedet bez klima eb*go

a 150 eu ni germanija ne veruva deka zemaat. Bashka shto ovde ako imat nekoj kurs/shkolo za klimi to e cudo. Za garancija da ne prajem muabe.
Nego daj broj od deckoto za sekoj slucaj. 

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3154
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #15917 на: 13 Март 2024, 20:01:40 pm »
Уште платата да поскапеше соодветно...
Па тогаш пеќи 150 евра за монтажа.
Проблем е шо сега и ќоро и сакато е станато мајстор некаков, дали за кнауф дали молер, плочкар. Вчера почнал да лепи плочки бара 15евра за м2
6eвра плочкар кај мене лепеше се мое можам да кажам по уреден и чист човек /мајстор прв пат да видам човек влажни марамици извади пребриша, плус во цената ми го приклучи бојлерот и замени огледалото старо со тоа лепак лепеше нешо среди да не купувам ново, и тоа кај мене купатилото не беше големо заврши со 2 дена доаѓање после 19h / бичикле ако знаеше каде сепродаваона авионче ротирачко што е го имаше кај јанко јади бурек во емисија во позадина пушти линк во литература мк нема ми треба многу такво grazie

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15918 на: 13 Март 2024, 20:06:23 pm »
Јас немам птоблем да платам поскапо за добар мајстор,имам проблем со мајстори кои бараат пари како за добар,а ќе треба после него пак да барам мајстор.

И да знаете,мајстор не можите да заебите. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15919 на: 13 Март 2024, 20:08:21 pm »
Поскапувањето нè погоди сите. Нема збор за тоа.
Апсолутно нема допирана точка што врска има тоа што гуми посакапеле ,мајонез или квадрат стан ???

Мајстор си така? Те земам уредно со моја кола ставаш алат работиш што ти е работа завршуваш си одиш платено ти е

Што епроблем ?? и што има врска другото со услугата мајсторот што ја нуди да ми наплатиш 150 евра клима ,да зимаш 15 евра за лепење плочки , да намонтираш 3 фиоки да лапаш200 евра немаврска него се аздисани прво те прашува кај работиш да види колку може да ти го начука ама онака најјјако/ има финити преговори со мајсторинкиве не потклекнувајте така лесно има и чесни мајстори кој ти вика сакам утре пак ако затреба нештода ти сработам / двете страни треба да се задоволни а тие мајсторинки кои гиштитат демек у странство ке оделе демек нафта поскапела тиеизговори ако ви пројдат да ве острижат не стеза жалење

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #15920 на: 13 Март 2024, 20:11:40 pm »
Pamet soli coek so za kibritka ima plateno kako za normalna kola

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15921 на: 13 Март 2024, 20:14:10 pm »
Хахахахахахахахаха.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15922 на: 13 Март 2024, 20:15:19 pm »
Не солам памет кажувамкако штое , мене таа кибритка колку ми врши работа и заврши нежалам ни денар за нејзе и плус најефтина ево регионот,јас колку сум се пател за џип за црн пат и останувал дефект  и колку ги сменив лади ниви и остали кршеви и слични на нејзе тоа нема цена во животот

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #15923 на: 13 Март 2024, 20:20:52 pm »
Ај кажи која е реална цена за монтажа на клима според тебе?

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15924 на: 13 Март 2024, 20:24:15 pm »
55евра (3300 денари) за работна рака според мене секој мајстор во била која бранша ако со  кејф во домот ти работи заслжува 5,10 евра да го почастиш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15925 на: 13 Март 2024, 20:25:20 pm »
abe aj za 150 eu i alat kej kupis i vremeto dur go zemas vrakjas sam kje si srabotish.
Taka se onadev za sporetot, faza mi faleshe, 6 pati gi prevza zhicite od furnata i plotnata, a faza nemashe vo stekerot. Epa ima um za tolku. Vaka da gi vrzel kej rabotel sporetot taka da gi vrzel kej rabotel. Ne, te viknav faza da mi pushtish, a sporetot ko shto primeti raboteshe i pred da kopash po utikacite. 3000 mi barashe fazite da gi izolirat, mu rekov samo da mi otstapit 5 minuti i 2 metra. Opasno bilo, kje skoknela struja ne  znam ti so kej naprajlo. Ok, mu velam, zastani si ti na rastojanie koe smetash deka ti e bezbedno, drugoto ostaj mi mene. dzabe, pak nishto ne napraj, ama on mestel instalacii kukji na 6 sprata, lele glava boli od muabetite. Posle toa dojde drug, pak nishto. Na kraj napravj visoko naponski invertorod kaskada od TV, ja vrzav za fazata koja shto nemashe napon i 0,  udribv eden opul, ko vaka op ete go kabelot shto visi, ko vaka op frlat iskra so 0-ta. Ja vrzav na 3-tata faza, ene go 2-3 god imat od togaj sve e vo red. Naravoucenie, topmaster + gumeni narakvici za vo kuna krepat do 220v. 
jimmny kakvo avionce?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #15926 на: 13 Март 2024, 20:25:50 pm »
АКо мислевте дека инфлацијата ќе престане ова е само почеток на инфлацијата..

https://www.forbes.com/sites/digital-assets/2024/03/04/us-dollar-collapse-bank-of-america-issues-shocking-1-trillion-every-100-days-warning-amid-huge-bitcoin-ethereum-xrp-and-crypto-price-boom-to-rival-gold/

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #15927 на: 13 Март 2024, 20:29:16 pm »
55евра (3300 денари) за работна рака според мене секој мајстор во била која бранша ако со  кејф во домот ти работи заслжува 5,10 евра да го почастиш.
Според мене за 55€(со се частење) не само шо нема да најдеш,туку ако најдеш ќе ти дојде по 2г.Така да ако сега купиш клима,здравје Октомври 2026 монтирање.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15928 на: 13 Март 2024, 20:39:01 pm »
i 2 godini i 150 $$...
https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+instal+air+conditioner
aj ne ste fateni vo racinjata.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15929 на: 13 Март 2024, 20:39:16 pm »
abe aj za 150 eu i alat kej kupis i vremeto dur go zemas vrakjas sam kje si srabotish.
Taka se onadev za sporetot, faza mi faleshe, 6 pati gi prevza zhicite od furnata i plotnata, a faza nemashe vo stekerot. Epa ima um za tolku. Vaka da gi vrzel kej rabotel sporetot taka da gi vrzel kej rabotel. Ne, te viknav faza da mi pushtish, a sporetot ko shto primeti raboteshe i pred da kopash po utikacite. 3000 mi barashe fazite da gi izolirat, mu rekov samo da mi otstapit 5 minuti i 2 metra. Opasno bilo, kje skoknela struja ne  znam ti so kej naprajlo. Ok, mu velam, zastani si ti na rastojanie koe smetash deka ti e bezbedno, drugoto ostaj mi mene. dzabe, pak nishto ne napraj, ama on mestel instalacii kukji na 6 sprata, lele glava boli od muabetite. Posle toa dojde drug, pak nishto. Na kraj napravj visoko naponski invertorod kaskada od TV, ja vrzav za fazata koja shto nemashe napon i 0,  udribv eden opul, ko vaka op ete go kabelot shto visi, ko vaka op frlat iskra so 0-ta. Ja vrzav na 3-tata faza, ene go 2-3 god imat od togaj sve e vo red. Naravoucenie, topmaster + gumeni narakvici za vo kuna krepat do 220v. 
jimmny kakvo avionce?

oвој глобус се врти ама имаше едно авионче малечко така се врти како глобус каде може да се купи неможам даго најдам да видиш слика кој келиста  емисии авионче е мало се врти