abe aj za 150 eu i alat kej kupis i vremeto dur go zemas vrakjas sam kje si srabotish.
Taka se onadev za sporetot, faza mi faleshe, 6 pati gi prevza zhicite od furnata i plotnata, a faza nemashe vo stekerot. Epa ima um za tolku. Vaka da gi vrzel kej rabotel sporetot taka da gi vrzel kej rabotel. Ne, te viknav faza da mi pushtish, a sporetot ko shto primeti raboteshe i pred da kopash po utikacite. 3000 mi barashe fazite da gi izolirat, mu rekov samo da mi otstapit 5 minuti i 2 metra. Opasno bilo, kje skoknela struja ne znam ti so kej naprajlo. Ok, mu velam, zastani si ti na rastojanie koe smetash deka ti e bezbedno, drugoto ostaj mi mene. dzabe, pak nishto ne napraj, ama on mestel instalacii kukji na 6 sprata, lele glava boli od muabetite. Posle toa dojde drug, pak nishto. Na kraj napravj visoko naponski invertorod kaskada od TV, ja vrzav za fazata koja shto nemashe napon i 0, udribv eden opul, ko vaka op ete go kabelot shto visi, ko vaka op frlat iskra so 0-ta. Ja vrzav na 3-tata faza, ene go 2-3 god imat od togaj sve e vo red. Naravoucenie, topmaster + gumeni narakvici za vo kuna krepat do 220v.
jimmny kakvo avionce?