Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2377850 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8535 на: 06 Мај 2020, 01:02:45 am »
Што би праел чојк со 300 интелегнетеција? или со 5000?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8536 на: 06 Мај 2020, 07:25:57 am »

Каде на други места е ризично да се живее во Скопје?

Секаде... Веројатно на Водно и Радишани јне се ризични. Друго све што е во котлината или од Вардар имаш подземни води, или од Треска, Лепенец, Серава, Каналот од водно, Пчиња, Љуботенска река итн. Скопско Поле подрум не можеш да ископаш, вода ќе ти дое... 
Најдобро е во Галичник, таму послабо подземни води...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8537 на: 06 Мај 2020, 07:46:25 am »
Кога и каде мерат интелегенција овие сајтовите? Јас се мерев еднаш во основно како и повеќето што ги знам. Па тие резултати ако ги земаат тој е просекот. Уствари можи е полош на повозрасни ако ги тестираат.  :o

Пред некое време ми излезе на фб настан за тестирање интелегенција, па си реков ќе одам да се проверам колку сум глуп. Потоа прочитав ако имаш одреден скор, ќе те примат во нивната секта на супериорни суштества. Уште подолу, прочитав, цена 300ден.

Не појдов!

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #8538 на: 06 Мај 2020, 07:48:07 am »
Пријави се на оглас за џандар, таму има такви тестови. Ако не те примат, над просекот си :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8539 на: 06 Мај 2020, 07:56:23 am »
Не знам и таму дали има такви, другар е моментално на обука за 2021ва џандар, баш ќе го прашам, ама според муабетите што ми ги кажува сосила џандари некои ги прават.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8540 на: 06 Мај 2020, 07:56:51 am »
Статични се тие води.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #8541 на: 06 Мај 2020, 08:07:40 am »

Каде на други места е ризично да се живее во Скопје?

Секаде... Веројатно на Водно и Радишани јне се ризични. Друго све што е во котлината или од Вардар имаш подземни води, или од Треска, Лепенец, Серава, Каналот од водно, Пчиња, Љуботенска река итн. Скопско Поле подрум не можеш да ископаш, вода ќе ти дое... 
Најдобро е во Галичник, таму послабо подземни води...
Хммм... Бистра е најбогата планина со вода во Македонија

Sent from my Redmi

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8542 на: 06 Мај 2020, 08:21:17 am »
Ама добро, зошто верувате во сè што ќе прочитате? :)

Шо се мене тиче, овој график пак упаѓа под првата категорија со вестите, зарем не? :)
Нормално дека таму потпаѓа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8543 на: 06 Мај 2020, 08:48:12 am »
Ама добро, зошто верувате во сè што ќе прочитате? :)

Шо се мене тиче, овој график пак упаѓа под првата категорија со вестите, зарем не? :)
Нормално дека таму потпаѓа.
Како тоа? Некој измислил дека сме глупи и некој измислил дека веруваме на измислени новинарски глупости повеќе од другите во Европа?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8544 на: 06 Мај 2020, 08:53:35 am »
Тестирале во Полошкиот регион.

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #8545 на: 06 Мај 2020, 09:08:17 am »
Не можам да проценам дали е сериозен смоле :D

Инаку нема поента да мора да поседуваш паркинг место, има многу луѓе што не возат.

Споредбени тестови нешто има?
Сериозен сум, знам дека е сива зона и многу луѓе не веруваат, не ги напаѓам ниту ќе пробам да ги убедам, секој има право да си верува во што сака.

Мислам дека има 2 марки на пирамиди во МК, едната се продава во Скопјанка, другата не знам каде.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8546 на: 06 Мај 2020, 10:02:56 am »
Тестирале во Полошкиот регион.
А во Финска кај тестирале?

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #8547 на: 06 Мај 2020, 10:20:28 am »
Некаде во ноември, во Скопје беа дојдени на продолжен викенд три наставнички од Финска. Кога разбраа колку се платени и со какви родители се расправаат наставниците овде, многу работи им станаа јасни.

Sent from my Redmi

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8548 на: 06 Мај 2020, 10:34:40 am »
A da videle i kakonpredavaat ? I deka ako ne si detw od nekoj uopshte ne se zamaraat so tebe ? So mali isklucoci

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #8549 на: 06 Мај 2020, 12:05:10 pm »
Не можам да проценам дали е сериозен смоле :D

Инаку нема поента да мора да поседуваш паркинг место, има многу луѓе што не возат.

Сериозен сум, знам дека е сива зона и многу луѓе не веруваат, не ги напаѓам ниту ќе пробам да ги убедам, секој има право да си верува во што сака.

Мислам дека има 2 марки на пирамиди во МК, едната се продава во Скопјанка, другата не знам каде.

Не знам, немам читано. Моите имаат пријател што ги осеќа овие работи (како не ме прашувај), не го работи ова воопшто - не зима пари ниту се рекламира и он ги упати. Потоа друг дојде што мереше со стапчињата и тоа што виси и ги потврди местата каде првиов кажа што има.

Фенг шуи воопшто не е глупост, со овие водиве и други пропратни работи има некоја блага поврзаност со него.

И не, фенг шуи не е да го ставиш троседот на таван и собата да ја обоиш во ненормална боја како што и јас мислев кога немав ништо прочитано ни видено, промените може да се суптилни но за тие што веруваат во него се делотвнорни (нормално, ова е субјективно). Најчесто се ставаат некои мали кристали и сл. по ќошеви од соби, и со секоја нова лунарна година се преместуваат или заменуваат со други, а не се скапи. Истото важи и за мали метални фигурчки. Повеќето од овие работи кај нас ги има, а што нема има во соседството или на Али (некад на Али се поскапи отколку во продавница).

План за фенг шуи (поставување на фигурите и кристалите) се прави еднаш годишно, колку пари е планот не знам (моја претпоставка 50-100еур за стан) бидејќи јас со тоа не се занимавам, како ќе ми наместат така стои. Ако некој сака да си намести дома по фенг шуи а не му се даваат пари за планови на нет има многу книги, може да си прочита.

Ако знаете некој ваш близок што го практикува ова зборете со него и видете го нивното мислење.