Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3029133 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #7845 на: 11 Јануари 2020, 23:14:13 pm »
Боже, Боже, се знае како се врзува бојлер, директ во табла на нормален осигурач, нормално со прекинувач помеѓу.
https://youtu.be/QWGxPsDpmz0
Имаш тајмер за на табла.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #7846 на: 11 Јануари 2020, 23:58:03 pm »
Боже, Боже, се знае како се врзува бојлер, директ во табла на нормален осигурач, нормално со прекинувач помеѓу.
https://youtu.be/QWGxPsDpmz0
Имаш тајмер за на табла.
https://electro.mk/?product=timer-3
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #7847 на: 12 Јануари 2020, 08:53:54 am »
А у недела коа сите се бањаме?!? Пак ќе се штелува :D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #7848 на: 12 Јануари 2020, 09:01:28 am »
А у недела коа сите се бањаме?!? Пак ќе се штелува :D ;D
Ааа за тие фамилии у недела само што се бањаат, овакво:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 631
« Одговори #7849 на: 12 Јануари 2020, 13:15:17 pm »
Дечки најблизок бесплатен паркинг во близина на  Игнација(улицата со дуќаните) во Солун?
« Последно менување: 12 Јануари 2020, 17:43:03 pm Vwlover »

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6408
« Одговори #7850 на: 12 Јануари 2020, 19:35:31 pm »
Пред почетокот на пристаништето долж цела главна улица е испарркирана, кај шо ќе најдиш остај ја.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #7851 на: 13 Јануари 2020, 01:17:13 am »
Другари, здраво.

Смејте се ако сакате АМА
дали за минување низ Косово ми треба меѓународна дозвола?

(Не сум возел никогаш, јебиа... смејте се, ама не ми замеравајте :) )
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34542
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7852 на: 13 Јануари 2020, 01:29:18 am »
Другари, здраво.

Смејте се ако сакате АМА

Ма јок каква меѓународна дозвола. Јас работев таму две години од 20 застанувања никој никогаш не ми побарал. Косоварите се во принцип љубезни освен ако не направиш некој дебилен прекршок.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #7853 на: 13 Јануари 2020, 01:32:42 am »
Другари, здраво.

Смејте се ако сакате АМА

Ма јок каква меѓународна дозвола. Јас работев таму две години од 20 застанувања никој никогаш не ми побарал. Косоварите се во принцип љубезни освен ако не направиш некој дебилен прекршок.

Фала брате Тишлауфере,

имаше всушност и една друга болва што ме зајаде, не само таа:
https://www.slobodenpecat.mk/patuvate-za-srbija-preku-kosovo-nosete-gi-ovie-dokumenti-za-da-ne-ve-vratat-nazad/

Мада, ова повеќе личи на идиотски квази-новинарски обид за вест отколку валидна информација.
Наведено е: Извод од матична со слика
- уште не сум видел такво нешто да постои :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34542
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7854 на: 13 Јануари 2020, 08:13:32 am »
Другари, здраво.

Смејте се ако сакате АМА

Фала брате Тишлауфере,

имаше всушност и една друга болва што ме зајаде, не само таа:
https://www.slobodenpecat.mk/patuvate-za-srbija-preku-kosovo-nosete-gi-ovie-dokumenti-za-da-ne-ve-vratat-nazad/

Мада, ова повеќе личи на идиотски квази-новинарски обид за вест отколку валидна информација.
Наведено е: Извод од матична со слика
- уште не сум видел такво нешто да постои :)
Тоа е кликбејт, врска нема.

Види, во принцип за патување било каде надвор од државава ти треба меѓународна. Можеш во АМСМ да отидеш, таму те сликаат одма на лице место и ти издаваат, се плаќа не  памптам колку, дали беше 250 за возачката и уште 300 денари за 4 слики, ќе те излажам. Најдобро е да си ја имаш.

Лично искуство: тука имаше некоја листа еднаш, некој ја постави дека за во бивша Југославија не ти треба (освен за во Словенија се разбира). Од мои лични авантури никогаш никаде не ми побарале. Во Косово партал ме правеше полиција за мистериозни прекршоци, најчесто возење 10км повеќе од ограничувањата мада секогаш сум возел и под тоа. Од дваесетина застанувања, 3 пати имам одено у банка да плаќам, но никогаш не ми побарале меѓународна. Во Белгија ме застанаа за контрола за алкохол на сред автопат, не ми побараа. ВО Холандија на колега мој брат му е полицаец, го прашав најискрено, ме праша дали на возачката е напишано на англиски јазик, вели чим е на англиски и не е фалсификат зошто би ми било потребно меѓународна. Истото го прашав во Маѓарска на граница, ми се смееше типот, ми рече ти до тука си стигнал и сега ти текнало за меѓународна, ми се изнасмеа и не ми побара. Во Словенија исто имам работено и застанато неколку пати, не ми побарале.

За у косово не им се замарај, јас стално сум носел секаде каде што сум патувал, испаднало џабе. Све тоа ми мириса мене на мижи Хасан да ти баам ;D пари да лапнат во АМСМ. Вози си мирно без идиотски прекршоци и никој не те чепка. Да беше потребно во секој рент-а-кар ќе бараа меѓународна дозвола, а не нормална дозвола.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4112
« Одговори #7855 на: 13 Јануари 2020, 08:15:47 am »
Летоска на другар на косовска граница му побараа мегународна, ја имаше заборавено му бараа да ги почасти. Помина до 200 денари:)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #7856 на: 13 Јануари 2020, 08:51:30 am »
Информацијата е точна дека ако од МК си влегол во Јужна Србија (Косово), па после тоа сакаш да влезеш во Србија и притоа користиш пасош, нема да те пуштат, само со лична карта би те пуштиле.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #7857 на: 13 Јануари 2020, 08:58:50 am »
jas skoro cela godina sum rabotel na kosovo, nikat ne mi pobarale megunarodna imam milijon kazni plateno togasnemase avtopat... dobro e da imas 10, 20 evra u sitno ako zatreba za kazni... inaku srpskata i kosovskata granica so licna karta se minuva... segaa e mnogu lesno imas avtopat, nije togas ko poo plasticarska da vozis do pristina upm
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
« Одговори #7858 на: 13 Јануари 2020, 09:24:40 am »

Тоа е кликбејт, врска нема.

Види, во принцип за патување било каде надвор од државава ти треба меѓународна. Можеш во АМСМ да отидеш, таму те сликаат одма на лице место и ти издаваат, се плаќа не  памптам колку, дали беше 250 за возачката и уште 300 денари за 4 слики, ќе те излажам. Најдобро е да си ја имаш.

Лично искуство: тука имаше некоја листа еднаш, некој ја постави дека за во бивша Југославија не ти треба (освен за во Словенија се разбира). Од мои лични авантури никогаш никаде не ми побарале. Во Косово партал ме правеше полиција за мистериозни прекршоци, најчесто возење 10км повеќе од ограничувањата мада секогаш сум возел и под тоа. Од дваесетина застанувања, 3 пати имам одено у банка да плаќам, но никогаш не ми побарале меѓународна. Во Белгија ме застанаа за контрола за алкохол на сред автопат, не ми побараа. ВО Холандија на колега мој брат му е полицаец, го прашав најискрено, ме праша дали на возачката е напишано на англиски јазик, вели чим е на англиски и не е фалсификат зошто би ми било потребно меѓународна. Истото го прашав во Маѓарска на граница, ми се смееше типот, ми рече ти до тука си стигнал и сега ти текнало за меѓународна, ми се изнасмеа и не ми побара. Во Словенија исто имам работено и застанато неколку пати, не ми побарале.

За у косово не им се замарај, јас стално сум носел секаде каде што сум патувал, испаднало џабе. Све тоа ми мириса мене на мижи Хасан да ти баам ;D пари да лапнат во АМСМ. Вози си мирно без идиотски прекршоци и никој не те чепка. Да беше потребно во секој рент-а-кар ќе бараа меѓународна дозвола, а не нормална дозвола.

Од ова може да заклучиме дека @Tischläufer е многу сумљив момак.  8) 8) 8)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #7859 на: 13 Јануари 2020, 10:00:01 am »
Страшно е што за сума од 400-500 денари (и тоа еднаш на три години) воопшто се прави оваа дискусија. Одиш, зимаш меѓународна, мирна глава, не се припотресуваш.

Мене ми побарале меѓународна неколку пати. Скоро обавезно ми ја бараат на интернационалните возења кога одам, ама да речеме дека таму се строги условите, па и самите брендови не сакаат да си навлечат потенцијални казни.

https://www.carclub.mk/2017/07/18/dali-vi-e-potrebna-megjunarodna-vozacka-dozvola/