Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Сега нешто терам дискусија со другар, и он ми кажува дека нема веќе ДДВ, туку само данокот + еколошката такса. Ама мене тоа не ми е логично баш.
Нема шанси, од тоа прави пари државата.Целата промена е заменување на царината (која беше 5%) со еколошки данок. Другото се би било исто, и ако сум/сме во право, останува и Еуро 4 на сила...
Цитат: MartinAlfista на 02 Јануари 2020, 18:15:48 pmНема шанси, од тоа прави пари државата.Целата промена е заменување на царината (која беше 5%) со еколошки данок. Другото се би било исто, и ако сум/сме во право, останува и Еуро 4 на сила...За возила од ЕУ кои имаат ЕУР1 документ, ослободени се од царина. 5% е само доколку возилото не е од ЕУ или нема ЕУР1 документ за потекло. Да не споредуваме баби и жаби. Царината од 5% и понатаму си останува за возила кои немаат ЕУР1, и нема царина за оние кои имаат. Уствари, нема никакви промени во царинската стапка.