Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2381370 пати)

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 171
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #5610 на: 12 Јануари 2019, 14:54:24 pm »
Значи ова е само за една улица, не и за други. А ако некој ти доаѓа на гости...
"Every time I press one of these black controls, labelled in black on a black background, a little black light lights up black to let me know I've done it."

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5611 на: 12 Јануари 2019, 14:56:41 pm »
Треба на сите улици, не само кај тебе. Ќе му отвориш порти ќе се паркира во двор кај тебе. Ако немаш место ќе ја поплоќиш бафчата ќе има место за гости. Има тамо место ретко која куќа е без убав голњем двор.
На крајот на краевите, тоа е улица и не е за паркирање, негое за возење...

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #5612 на: 12 Јануари 2019, 15:00:52 pm »
Абе гости, ок е  да има инцидентно по некоја кола, ама за сите да биде пракса да ги оставаат колите на улица едноставно е неприфатливо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5613 на: 12 Јануари 2019, 15:02:26 pm »
Секој ден треба така. Сите имаат дворови и гаражи ама сите колите на улица ги оставаат, зошто да се замара да отвори врата и да си зафаќа место во двор. Ја не би ги ни предупредил, директ казна на сите.
Апсолутно. Страшно е со некористење на гаражите веќе.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5614 на: 12 Јануари 2019, 15:54:05 pm »
Значи ова е само за една улица, не и за други. А ако некој ти доаѓа на гости...

Сосема е прифатливо на празна улица од едната страна да се паркира гостин и на никој да не смета.
Ама во време кога секое семејство има две, три коли, сите паркирани на улица, се создава тесно грло (како кај дрворедот кај игралиштата, не знам како се викаше улицата). Таму скоро сите станари имаат гаражи под зградите, и не ги користат.
Поголем проблем се луѓето во куќи, кои имаат дворни места со гаражи, и простор за колите пред самите гаражи, и не ги користат воопшто. Тоа за мене е немање осет кон соседите, општината и заедницата. Башка што и е нелегално паркирање на јавна површина, причината поради која полицијата реагирала.

Многу ми се допадна чекорот на Општина Ѓорче лани, очигледно еден од ретките моменти каде македонска општина не потегнува активност за да краде пари или да оди против доброто на граѓаните. Реакцијата од ѓорчевци? Тотален игнор. Симо го почитувам што се потруди да обезбеди услови за паркирање и Фиц, што секогаш кога сум поминал таму, колата му е во двор :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #5615 на: 12 Јануари 2019, 15:56:46 pm »
Не бе, мене колите ми се пред двор, допрва ќе праам простор, ваљда на пролет...Само една кола ми е во двор (денес и таа е надвор) :D
Ќе дојде време кога ќе си ги бутнеме сите колите во двор. Само криво ми е што во сред центар луѓето имаат легално право на улици и тротоари да се паркираат со смешна месечна и годишна надокнада.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5616 на: 12 Јануари 2019, 16:09:25 pm »
Треба да се забрани паркирање на улица, односно да се регулира со плаќање. Секаде во Скопје, без разлика на општина. Доволно е нешто симболично да биде, 5 или 10 ден на саат. Само плаќањето да оди директно во општина/држава, не да се даваат ретардирани концесии на 3-ти странки.

Така би било фер, исто да биде и за тие со гаражи што паркираат на улица, и за тие без гаражи - кои паркираат на улица.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #5617 на: 12 Јануари 2019, 16:16:47 pm »
Фиц, што секогаш кога сум поминал таму, колата му е во двор :)

Тоа е правило од татко ми, секогаш колата да биде во двор, освен ако не се излегува повторно буквално за 5 минути. Благодарение на ова колите ни се здрави иако неколку пати ни беа искривени столбовите од оградата што се залепиле некои со коли, а исто така на повеќе комшии им беа исечени гуми.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5618 на: 12 Јануари 2019, 16:25:51 pm »
Не бе, мене колите ми се пред двор, допрва ќе праам простор, ваљда на пролет...Само една кола ми е во двор (денес и таа е надвор) :D
Ќе дојде време кога ќе си ги бутнеме сите колите во двор. Само криво ми е што во сред центар луѓето имаат легално право на улици и тротоари да се паркираат со смешна месечна и годишна надокнада.
Ти глеј си за тебе.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5619 на: 12 Јануари 2019, 16:28:30 pm »
Ти глеј си за тебе.
Ти глеаш за сите, не мора да се замарам, само треба да те прашам тебе што треба да се праи  ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #5620 на: 12 Јануари 2019, 16:34:40 pm »
Ти глеј си за тебе.
Ти глеаш за сите, не мора да се замарам, само треба да те прашам тебе што треба да се праи  ;)
Не бе батино, ти изиграваш нешто мајка тереза и проповедаш култура и бонтони.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5621 на: 12 Јануари 2019, 17:23:40 pm »
Среќа тебе те имаме да знаеш кој кај прднал и не кажал пардон. Не можеме да бидеме терези покрај баби на прозори што седат и знаат  све за децата од цело маало.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #5622 на: 12 Јануари 2019, 17:34:10 pm »
Среќа тебе те имаме да знаеш кој кај прднал и не кажал пардон. Не можеме да бидеме терези покрај баби на прозори што седат и знаат  све за децата од цело маало.
За несреќа имаме еден куп кУмуЊарА во општествово.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5623 на: 12 Јануари 2019, 17:38:40 pm »
Ме остаи без зборови сеа, немам како да ти вратам, ме победи у вербалниов дуел  :'( :'( :'(

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #5624 на: 12 Јануари 2019, 17:41:15 pm »
Ме остаи без зборови сеа, немам како да ти вратам, ме победи у вербалниов дуел  :'( :'( :'(
Пупу скраја да е.