Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2384814 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4530 на: 05 Октомври 2018, 14:45:41 pm »
П.П.С Ај убај деца сФе вие, бујрум доза  :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
@Принц дај линк од малава :)
Мое мислење е и телефонски број да даеш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4531 на: 05 Октомври 2018, 14:49:37 pm »
Ајде и вакво толкување на референдумските бројки.
1.200 000 немале свој став по прашањето и затоа не гласале, ни за, ни против.
Заклучувам, сеедно им било, и им оставаат да одлучат на тие што имаат изградено став.
Тие што имаа изградено став гласаа, и знаеме како гласаа.

И сега што правиме?

Сега, ако вака нешто не ни е јасно прво отвараме официјален извор на информации... ;D

Еве каде е проблемот

Наместо да размислиш околу текстот, ти веднаш отвараш сајтови на помош.

Не барав објаснување...

Истакнав можно толкување, бидејки сите ги толкуваат резултатите како што им одговара.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4532 на: 05 Октомври 2018, 14:56:50 pm »

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #4533 на: 05 Октомври 2018, 15:10:29 pm »

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4534 на: 05 Октомври 2018, 15:46:18 pm »
Еве каде е проблемот
Наместо да размислиш околу текстот, ти веднаш отвараш сајтови на помош.
Не барав објаснување...
Истакнав можно толкување, бидејки сите ги толкуваат резултатите како што им одговара.

Ти ќе толкуваш? Политичарите ќе толкуваат?
А државна изборна комисија за што служи? Законите за избори и референдуми?

Па токму затоа и ти го покажав сајтот со официјалните информации:
https://referendum.sec.mk/Referendum/Results?cs=en-US&r=r&rd=r1&eu=All&m=All

Нема што ти да толкуваш. Нити па зајко/грујо (или како и да му се викаше заменикот), најмалку па сТранците. Не можеш бе ни ти ни никој да по свое да ги толкувате резултатите. За било што друго можеш да имаш свое мислење, па и за ова, ама не можеш по свое да толкуваш резултати од референдум. Постојат закони според кои СЕ ЗНАЕ кои се резултатите од нешто како референдум, или избори.

За тоа служат правила и закони, посебно таквите за избори и за референдуми, за се да биде све јасно и да нема потреба од „толкувања“. Е сега зошто законите не се почитуваат, тоа прашај ги тие што се сега на власт. Не мене. Воедно многу ми е интересно и смешно како поголемиот дел овде (со право) рипавте за сите прекршувања на законите од претходната гарнитура на власт. Но со новава власт некако го немате истиот критеририум. Си вработуваат луѓе исто како тие другите клептократи. Тендерите си идат кај фирми на нивни луѓе (посебно во фирмите на вицепремиерот). Премиерот има 56, да ПЕЕСЕТ И ШЕСТ ЕБАНИ СОВЕТНИЦИ. Сега се фрлаат грдни пари за референдум кој е КОНСУЛТАТИВЕН затоа што така можат да го игнорираат (консултирале демек и сеа кој ве ебе). Еве сега и предвремени избори ПАК ќе имаме, кои исто ќе коштаат брдо пари, се разбира освен ако не успеат да врбуваат 9 криминалци од другата банда. Тогаш ќе повторно ќе го сменат името на државата БЕЗ НАРОДНА ПОДРШКА, исто како што тоа го направија со фиром. И после тоа, ебате празноглавите гласачи, на следните избори пак ќе ја гласате другата банда КОЈА НИШТО НЕМА ДА СМЕНИ на подобро, и за се ќе се правда дека оваа сега банда ги направила страњата и ете они сега ништо не можат да направат.

Аман, со децении ги вртите истите две партии банди на власт. И уште не ви иде паметот. И после мармалад мене ќе ми објаснува дека само од една страна сум ги гледал работите, а повеќето сте како билборди во муабетиве, со еднонасочна „комуникација“ зборувате ама ни слушате и не читате.

Чудна работа е ова политикава. Кога се спомнува политика повеќето од луѓево наеднаш  IQ како да им паѓа на пола, а ако муабетот продолжи повеќе од 5мин, тогаш и таа пола IQ иде на пола. Итн. Заглупување е благ израз за ова, навистина не знам што ви се случува...  :-X

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #4535 на: 05 Октомври 2018, 16:23:00 pm »
Ван
Не се жести толку... :)
Филозофираме без да читаме други извори... :)

Ако кај тебе дома за ручек, треба да се изјасните за или против гравчетавче и ако не се изјасните, значи ли тоа дека сте биле против?

Таква манипулација направи едната партија.

Другата, па го игнорира цензусот (јас не сум го ставил) за кој не е јасно за што служи.
Најверојатно како џокер за сите да се победници и народот очи да си вади.

ПС
Тие што не гласале, заведени под мотото бојкотирам, имаат право да се лутат кога ќе сконтаат дека останале без свое Јас.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #4536 на: 05 Октомври 2018, 16:32:04 pm »
Бојкотирачите не размислија дека "против" има многу поголемо значење од "не ми се оди/џабе одам".

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4537 на: 05 Октомври 2018, 16:44:54 pm »
Како бе друже, да не се жестам.
3 ебани милиони евра отидоа за да си играат курташак со необврзувачки консултации од референдум? Можеш да замислиш колку деца што не можат да се лечат овде, ќе се спасеа со тие пари? Колку пари вреди еден живот? Колку опрема може да купат за болниците со тие пари?

Таква манипулација направи едната партија.

Другата, па го игнорира цензусот (јас не сум го ставил) за кој не е јасно за што служи.
Како тоа не е јасно за што служи цензусот?
Ај прочитај го законот, или барем финалниот извештај од ДИК. Точно се знае за што служи цензусот, тој е услов за референдумот да успее, да биде важечки. Без цензус немаш успешен референдум.

И како тоа велиш „игнорирање на цензус“, како да е тоа нешто нормално и законски. Нешто као ај сеа јас и ти да го игнорираме законот и да влеземе во банка да им побараме да ни ги дадат сите пари од сефот? Што ќе ни се деси нас? А што куртоните кои се навласт, за нив као не важат законите?

И тоа е ОК за тебе?
Мене ми изгледа како да навијаш за сегашнава банда, па рационализираш со тоа дека и другата банда манипулирала со бојкот. Дека се банда и тие другите, банда се. Но дека бојкот е валидна демократска опција, да бојкотот или негласањето е валидна демократска опција.

Зошто бојкотирање би било манипулација.
Вакво непристојно прашање, непристоен предлог кој всушност е уцена за менување на името на државата, па тоа не заслужува одговор. Како она пишуваа во медиумчињата на Сорос, „некои прашања не заслужуваат одговор“? Епа ова прашање не заслужува одговор. Но тебе ова со името можеби не те погодува на лична основа, и тоа е твое право но како јас да ти опишам како јас а верувам и мнозинството, се чуствуваме кога некој сака вака да те понижи со уценивање за да си го смениш името. Ај вака да се обидам. Замисли некој да те праша дали жена ти има еден швалер или повеќе, што ќе им одговориш на тоа прашање?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #4538 на: 05 Октомври 2018, 16:55:00 pm »
Постојат закони според кои СЕ ЗНАЕ кои се резултатите од нешто како референдум, или избори.

За тоа служат правила и закони, посебно таквите за избори и за референдуми, за се да биде све јасно и да нема потреба од „толкувања“. Е сега зошто законите не се почитуваат, тоа прашај ги тие што се сега на власт. Не мене.

Законот дозволува спроведување на консултативен референдум.
Законот вели дека одлуката донесена на референдум за консултирање не е задолжителна. Просто кажано и 99% да беа против и тогаш ќе можеше со 2/3 да пројдат уставните промени во Собрание.
Законот е јасен и прецизен.

Кој закон според тебе не е испочитуван во спроведувањето на референдумот или во последиците од резултатите на референдумот?

А зошто референдумот беше консултативен и зошто ВМРО одлучи да бојкотира, а не да гласа против мислам дека на сите ни се познати и тоа се политички одлуки за и едните и другите да ја постигнат својата цел.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #4539 на: 05 Октомври 2018, 17:10:38 pm »
Кога ќе се измешаат лончињата ;D

Не навивам за никого :)

На испитно прашање, одговараш најдобро што знаеш за повисока оцена, или бојкотираш, бидејки не ти се допаѓа прашањето или бидејки знаеш дека не си научил па да не паднеш на испит?

Жена ми има швалер, но и јас имам швалерка ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #4540 на: 05 Октомври 2018, 17:16:28 pm »
Да не се правиме блесави. Ако беше референдумот задолжителен, немаше да има цензус и целиот процес ќе пропаднеше. Ако противниците на договорот излезеа да гласаат против, ќе имаше цензус, а тешко веројатно дека ќе имаше повеќе против отколку за.

Затоа власта одлучи за консултативен, опозиција и остали одлучија за бојкотирање. За на крајот сите да бидат победници, односно никој да не биде директно поразен и да биде јасно завршена работата :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #4541 на: 05 Октомври 2018, 17:24:43 pm »
Да не се правиме блесави. Ако беше референдумот задолжителен, немаше да има цензус и целиот процес ќе пропаднеше. Ако противниците на договорот излезеа да гласаат против, ќе имаше цензус, а тешко веројатно дека ќе имаше повеќе против отколку за.

Затоа власта одлучи за консултативен, опозиција и остали одлучија за бојкотирање. За на крајот сите да бидат победници, односно никој да не биде директно поразен и да биде јасно завршена работата :)
Се толку јасно и провидно за заклучок со своја глава. Не се потребни западо - источни извори. :)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #4542 на: 05 Октомври 2018, 17:27:12 pm »

Чекајте другари...вие за русите беФте или за американците?!? Така мислите лесно ќе и влезете на малава..да не речам ко МКД во ЕУ/НАТО :D :D :D
New blood of old school

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4543 на: 05 Октомври 2018, 17:57:22 pm »

Oва веќе е првата фер и реална проценка на страњево, што ја гледам овде а е од форумџија - со замерка дека целосно го игнорираш неморалниот и неетичкиот аспект на сето ова. Зошто не се бара одговорност за неодговорното трошење пари на ваков необврзувачки референдум (кој кошта многу пари, а не решава ништо)?

едит:
Законот вели дека одлуката донесена на референдум за консултирање не е задолжителна. Просто кажано и 99% да беа против и тогаш ќе можеше со 2/3 да пројдат уставните промени во Собрание.
Законот е јасен и прецизен.

Кој закон според тебе не е испочитуван во спроведувањето на референдумот или во последиците од резултатите на референдумот?
- Домаќинското здраворазумско располагање со општото добро и народните пари. Нешто на што се нафаќа и се заколнува секоја влада и секој премиер, кога ја презема должноста. Тоа е тоа што не е испочитувано овде.

Патем, ако ДИК јасно кажа дека референдумот е неуспешен - тогаш истиот не може да биде исползуван како оправдување за носење на есенцијални и круцијални државни одлуки, како што се менување на името и пристап кон еунато. Не е дека премиерот едноставно носи одлука да бутка уставни промени, туку неуспешниот референдум го претставува како успешен и го зема за оправудање во одлуката за носење уставни промени. Ова не е противзаконски? Или макар педерски и неетички?

А што е со педерите политичари од еунато, ни продаваат приказни за демократија и демоктратски вредности, за етика и морал, а на дело го прават спротивното: поддржуваат неуставни одлуки, и лажат дека мнозинството гласало за еунато. Кој уште верува дека овие ќе придонесат за уништување на корупцијата и криминалот овде? А ако не се работи за уништување на корупцијата и криминалот, нека ме потсети некој: Чуму ни е ЕУ? За воведување на милион ретардирани бирократски регулации на пазарот (кој и онака е криминално неразвиен)? Следи некој што се деси со стопанствато на Хрватска, откако влезе во ЕУ? Со земјоделството, откако се отвори пазарот за разни гмо производи а се забранија субвенциите за хрватското традиционално земједелство? Што им се деси со сточарството откако се се забранија субвенциите и се дозволи неограничен увоз на млеко и млечни производи со сомнителен квалитет?  Цените исти или повиски, а квалитетот подолу. Парите наместо во субвенции за земјоделците и сточарите, идат во финансирање на европската бирократска машинерија за клептократија. Кој ќарува тука? Нека се богатат олигарсите и нека осиромашува народот, е тоа е ЕУ за вас момци. Само изгледа касно ќе разберете.
« Последно менување: 05 Октомври 2018, 18:13:48 pm Van »

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #4544 на: 05 Октомври 2018, 18:10:47 pm »

Чекајте другари...вие за русите беФте или за американците?!? Така мислите лесно ќе и влезете на малава..да не речам ко МКД во ЕУ/НАТО :D :D :D
https://youtu.be/RiWzxbogzzI

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk