Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2377741 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4350 на: 03 Октомври 2018, 11:48:09 am »
Тоа со градоначалникот е одговор до кое дереџе сме стигнале.
Тука не помага никаков кеш, само џенем.

Џабе 10.000 евра кога за некое остварување право ќе налеташ на небулозна бариера и ќе те направат улав.

Со 10.000 евра месечна плата тука ќе си го "купиш" секое право или ќе донесеш "закон" во твоја корист.
Нема потреба од криминал.
That`s the beauty of it. ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4351 на: 03 Октомври 2018, 11:52:18 am »
Брат колку и да даваат за учество на форум се многу ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4352 на: 03 Октомври 2018, 11:52:42 am »
Тоа со градоначалникот е одговор до кое дереџе сме стигнале.
Тука не помага никаков кеш, само џенем.

Џабе 10.000 евра кога за некое остварување право ќе налеташ на небулозна бариера и ќе те направат улав.

Со 10.000 евра месечна плата тука ќе си го "купиш" секое право или ќе донесеш "закон" во твоја корист.
Нема потреба од криминал. ;D
Зошто нешто да купувам кога треба да ми следува?

Од друга страна, со поголем кеш, не ќе може да се манипулира народот.

Цело е кога има се :)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #4353 на: 03 Октомври 2018, 12:41:17 pm »
Да не оди некој на Октоберфест викендов?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4354 на: 03 Октомври 2018, 13:18:59 pm »
Во кој градови има овластени сервиси за пп апарати?
Денес одам во Кичево каде што и досега одев за да ми го проверат пп апаратот, и да ми направат продолжување од 6 месеци за исправност ми викаат дека повеќе немаат лиценца за тоа мора во друг град да одам.
Кој би знаел нека каже каде има во поблиски градови на Кичево.

Bitola ima...evro sigurnost se vika servisot.

За овај сервис се работи https://www.google.com/maps/@41.0308359,21.3325238,3a,75y,338.3h,77.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1smyQ9hW7fG_fOwJshoIz7Gg!2e0!7i13312!8i6656
и дали со сигурност имаат лиценца, бидејќи во Кичево каде што досега одев ми рекоа дека требале да платат 20000 евра за лиценца, поради големата сума и неисплатливост ја затвораат работата тука во Кичево. Сега треба да бараме чаре по други градови.

Za toj servis se raboti.Cel zivot go ra otat lugjeto kukni prijateli sme.Pobaraj broj na google...ako ne najdes ke pobaram jas po fb i sl...poso vo telefonite  zum haos so kontaktite.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4355 на: 03 Октомври 2018, 13:31:46 pm »
Se soglasuvam so Stratro,ovie ovde  da im gi skratat parite(da prezivuvaat kako nas dolu),odma ke pocnat so sekirite da si gi secat glavite kako Vikinzite.Ovie ne se ni kurtulni ni popametni,imaat pari i se strogo ko trolirani.Debili.

Не другар..не знам со кого се дружиш, ама поминале они низ такви глупости..Само ние никако да поминеме. Ако снемаат пари европјаните, ќе дојдат на Балкан и ќе набоцкаат два народи да се колат и бесат, за да они ни шиткаат оружје..си ибале векот.
Секаде до сега кај што сум бил низ европскиве земји, се има поголема општа свест и помала себичност од кај нас.
Pa tie eve eden vek ziveat od toa...Vlezi vo nekoja zemja zemi i gi resursite i napravi pokolj vnatre.
Zboruvam kompletno toa da im se skrati ke vidis dali se pokulturni od nas,dali se popametni i sl.
Se druzam i so nasi i so germanci i so poljaci(ne sum vo sekta i neznam stvarno so mislese so toa da kazis),a i gi gledam so pravat vo vikendi po diskoteki i pabovi.Debili klasicni.
Opsta svest imaat radi kaznite,a za sebicnost nemoj ne mi zboraj .
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #4356 на: 03 Октомври 2018, 13:39:56 pm »
Па општата свест е побитна од личната кога возиш автомобил, кога плаќаш казна за брзо возење или кога ти треба да свршиш работа во некоја државна институција не чекаш пола година за ебан документ.

Ако имаат општа свест само заради казните тоа значи дека тие казни се наплаќаат и нема ојле дојле скини ми ја казната. А зошто таквиот казнен систем таму функционира 95% а кај нас 50%? Е одговорот на тоа прашање е и одговор за целиот проблем кај нас и балканов. Затоа муабети ама ако ги скратиме на нив ресурсите ќе видиме дали се попаметни се стварно детски прикаски.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4358 на: 03 Октомври 2018, 13:42:00 pm »
Se druzam i so nasi i so germanci i so poljaci(ne sum vo sekta i neznam stvarno so mislese so toa da kazis),a i gi gledam so pravat vo vikendi po diskoteki i pabovi.Debili klasicni.
Opsta svest imaat radi kaznite,a za sebicnost nemoj ne mi zboraj .

Генерално луѓето се слични секаде, има разлики но тие повеќето се заради околностите и условите на околината во која живеат. Универзалните правила се тие дека таму каде законите се спроведуваат, таму законите поретко се кршат. И таму каде животниот стандард е доволно голем, таму го имаат и луксузот да бидат „несебични“ (иако не утврдивме за каква себичност овде зборуваме, јас на пример знам некои прилично себични странци).

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #4359 на: 03 Октомври 2018, 13:46:41 pm »
https://www.slobodenpecat.mk/metropola/voznemiruvachko-foto-sekta-ili-umobolno-izzhivuvane-satanistichki-simboli-iskasapeno-mache-na-ulitsa-vo-drachevo/

:-\
Добро бе каков треба да си во главата ова да му го направиш на невино животинче? Болна работа....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4360 на: 03 Октомври 2018, 14:07:09 pm »
Начекал некој роудкил, добил инспирација да напраи прича со спреј :) Какви секти, какви умоболни.. :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #4361 на: 03 Октомври 2018, 14:08:29 pm »
Втор обид:
Германец кој ја работи мојата работа зима 10.000 евра плата во старт, а можеби и повеќе...

Малце ги преценуваш германските плати. Особено на тие во државно.  :) :)

Еве не мора да се споредуваме со нив. Може со Африка? Пак сме полоши.

Ја би направил една комисија/тело со неограничени овластувања каде би ги проверила сите функционери, судии итн изминативе 27 год како го стекнале имотот. Проблемот е дали после ќе остане некој ;D
Ново село е Македонија in a nutshell. Ако немавме корумпирани судии, обвинители немаше ни да помисли на ова.
Мене ми е најак моментот, градоначалник на Ново Село. Факинг Ново Село, со мочан буџет од милион евра. Замислете што прават другиве.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #4362 на: 03 Октомври 2018, 14:13:57 pm »
АПАСИЕВ ТИ ЛИ СИ ....   ;D8)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4363 на: 03 Октомври 2018, 14:14:09 pm »
ne e tesko da se zamisli, kradat...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4364 на: 03 Октомври 2018, 14:15:35 pm »
Втор обид:
Германец кој ја работи мојата работа зима 10.000 евра плата во старт, а можеби и повеќе...

Малце ги преценуваш германските плати. Особено на тие во државно.  :) :)

Еве не мора да се споредуваме со нив. Може со Африка? Пак сме полоши.

Ја би направил една комисија/тело со неограничени овластувања каде би ги проверила сите функционери, судии итн изминативе 27 год како го стекнале имотот. Проблемот е дали после ќе остане некој ;D
Ново село е Македонија in a nutshell. Ако немавме корумпирани судии, обвинители немаше ни да помисли на ова.
Мене ми е најак моментот, градоначалник на Ново Село. Факинг Ново Село, со мочан буџет од милион евра. Замислете што прават другиве.
Фали уште да се појави Текс Вилер звани Ночни Орао да го одмота клопчето во Новосело Таун и ќе помислам дека живееме во Стрип Зона.