@Stratro Па да, бетер е сега за жал, а луѓето горе доле минатото секогаш го памтат повеќе по добрите работи а не лошите сеќавања.
Еве последно градоначалникот на Ново Село ШВЕРЦЕР да ти се вратил на работа за некој месец. Па гледам ниту фама се дига за тоа ниту ништо. Пази човече, градоначалник фатен како со цела фамилија си шверца цигари и згора на тоа си продолжува да врши јавна функција. Резил. Треба народ да излезе и да протестира за ова зошто е незамисливо дека вакво понашање се одобрува, макар тоа да ти било и правно издржано.
А тука продолжете да постирате квази научни видеа од јутуб каков бил криминалот во Германија и Франција поради мигрантите. Фак лоџик.
Е сега, толку ли си наивен или глуп или прост или па го занемаруваш фактот намерно се со цел да ги удоволиш твоите фалични верувања? Ако јас постирам слика од населба Карпош еве да речеме која што има повеќе паркови и зеленило, дали тоа значи дека во Македонија генерално е чисто и средено за живеење? Ма немој да ме јебеш бре...
Абе и Германија во двете светски војни од голема воена сила после војните беше бетер од Југославија после војните. Истиот народ, истата територија. Значи не е кешот бе батка.
Кеш бе 
Тебе некој друг те јебе, не сум јас - не ме обвинувај, не е фер. Според твојата логика во руралните области, и одредени квартови од градовите, се е како што треба... И затоа сите треба да се прават слепи (баш како германската влада) за криминалот, убиствата и слувањата што секојдневно се случуваат во поголемите градови во Германија?
П.С. Добронамерен совет: Описмени се малку, провери кој инвестирал и ја финансирал Германија, и пред и после војната.
Не сум педер јас немој со вакви ниски финти од маало. Пошто си многу паметен знаеш дека немој да ме јебеш е фраза користена за заебанција. Ако не си толку паметен, тогаш се извинувам однапред за недоразбирањето, ама знам дека ја сфати заебанцијата

Според мојата логика ти неможеш да разбереш апсолутно ништо, зошто во твојата глава си бесконечно убеден дека твоето мислење е релевантно, над сите и правично, но сепак е засновано на јутуб видеа, смешни анализи од нонејм извори. Еве те замолувам поштеди ме од твоите совети зошто па на крајот на денот и тие се засноваат во твојата сопствена лага во која што живееш, па така што се понатака напишано од тебе во врска со мене едноставно нема никаква издржаност. Батали ме мене.
Што те боли тасето кој, како ја финансирал Германијаи пред или после војната. Неможеш историскиот тек на настаните да го земеш од еден специфичен временски период и на тоа да вршиш некакви си тролски анализи за гео политиката. Западна Европа е развиена историски поради огромен сплет на околности и пробувајќи тоа да го релативизираш фокусирајќи се на само еден временски интервал нема ништо да ги помогне, туку ќе продолжиш со пишување глупости.
Ти не си никаков репер за дискусија, напротив си канцер на таквата но за жал тоа е резултат на големата глобализација што се постигна последниве 15тина години. Дојде време, луѓе без трошка потрошена минута на високо образование, читање релевантни книги во врска со економија, право, медицина и секаква друга наука да ти трубат дека оние знаат повеќе.
п.п.п.с..п.с. за сигурноста во Македонија не ти треба јутуб. Слободно прошетајте во Свети Николе, Пехчево, Берово па се до Дебар, Гостивар или Струга. Па поголема несигурност од сиромаштија и омраза има ли?