Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2384571 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #3765 на: 25 Јули 2018, 12:18:06 pm »
Како се „учествува“ во ова? Затоа што новинарството ни е на незавидно ниво нормално не е напишано како ќе се изваде горенаведеново.

Ќе се симнеш во 5.17 во гаража и ќе легнеш на свирка 60s, и после ќе се качиш назад, да се доспиеш...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3766 на: 25 Јули 2018, 12:19:48 pm »
Како се „учествува“ во ова? Затоа што новинарството ни е на незавидно ниво нормално не е напишано како ќе се изваде горенаведеново.

Не знам, барам и ја инфо, не можам да најдам. Ако успеам да станам ќе отидам во 05:00 кај Порта Влае, можда ќе има нешто.

Односно, глеам, возило ќе тргало кај Соборна.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3767 на: 25 Јули 2018, 12:47:27 pm »
 Ко што стануем рано, ако запали бертоне може да поминам ...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3768 на: 25 Јули 2018, 15:17:09 pm »
Се слагам со Миленко

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #3769 на: 25 Јули 2018, 15:27:09 pm »
Срам е со народ со вакви размислувања  воздух да делам, можи требаше и ние како глувци во Битола да испоцркаме за време на пожарите со лопати и полуцркнат авион шо плукаја низ ридот, среќа грците шо пуштија по некој авион да бери вода од преспата да угаснат
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3770 на: 25 Јули 2018, 15:46:43 pm »
Ако ти е срам барај азил во грција, мене не ми е

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #3771 на: 25 Јули 2018, 15:52:25 pm »
Не алудирав на тебе ама ако се пронајде може треба и ти да дочекаш како мене во тоа време мслолетен со два родители на терен без трага и глас од нив три дена па може ќе си мениш мислење за човечност, ако не јеби га секој си има право на став
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #3772 на: 25 Јули 2018, 17:47:38 pm »
тачно, треба да покажиме дека сме подобри од тоа што не мислат, ама кој црн авион ќе им пуштиме ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3773 на: 25 Јули 2018, 17:48:44 pm »
Проблемот е (според коментариве) дека не сме подобри од тоа што не мислат, изглеа бетЕр сме :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3774 на: 25 Јули 2018, 17:52:52 pm »
Купувањето огнено оружје, неговото носење, складирање, чување во Америка е многу недефинирана работа и најчесто е базирана на свеста, совеста, способноста, вештините на самиот човек. Ако воведат некаква поасална регулација и начин на добивање/купување оружје, секој чесен човек што сака да се одбрани најнормално ќе си купи огнено оружје.  Каков закон или регулација да донесат, нема да го оневозможат обичниот човек да си купи тоа што сака да си го купи легално. Проблематичниот дел е што јас ќе идам во К-март и ќе излезам наоружан за десет минути. Без да сум спреман, припреман, или обучен за тоа. И единственото нешто што сите law enforcement agencies неколку месеци ќе немаат никакви информации дали јас сум наоружан, опасен, или неподобен да бидам наоружан. После продажбата одам на Craigslist и се ослободувам од арсеналот со купопродажен договор и се одјавувам од нивниот хартиен регистар за огнено оружје.

Не знам зошто ја мешаш Германија во муабетот. Да тука има напади со ножеви, ладно оружје, а помалку со огнено оружје. Полицијата си ги зголемува редовите со нови полицајци, со озаконување на електричните пиштоли (тејзерите), и пробуваат превентивно да оддржуваат ред и мир.

Јас не го негирам фактот или не контрам дека секој има право да се одбрани ако биде нападнат (смртно нападнат) без некоја особена причина од некој друг. Јас сметам дека законите кај нас и во Европа генерално се многу ограничувачки во поглед кон жртвата. Со други зборови, сам си си крив што си жртва, ако се браниш со ќотек или го пукаш, ти ќе наебеш/ќе го лежиш.  На мене лично ми имаат оштетено тони и тони овошно производство. Украдено тони и тони производство (праски, сливи, бостан), околу300 литри ракија. Пред десетина години ми исекоа пораснати праскови дрва (околу 60 овошки стари по шест години во цутот на младоста и економската исплатливост). 60 овошки секоја дава по 50-80кг праски (зависи од годината) = 3 тони праски годишно х 20 години живот = 60 тони производство уништено. И на крај, никому ништо. Тепаниот тепан, ебаниот ебан е муабетот за самоодбрана. Тоа никогаш не се случило во Америка и никогаш нема да се случи без разлика каква регулација на продавањето оружје ќе донесат.

Луки, 'мурика е другата страна на екстремата. Но по се изгледа нема за долго, не со целиот труд што го вложува машината по тоа прашање.

Германија ја покажав како пример дека забрана за огнено оружје не значи и безбедност за граѓаните (ок, не забрана ама многу ригорозни закони за регулација).

Овде кај нас легално е многу тешко да поседуваш огнено оружје, а од друга страна има стотици илјади парчиња нелегално оружје за кое никој реално не се замара (за свадби е). Овде во Македонија не вреди да ја замислуваме ни за амерската ни за германската екстрема/дијагонала. Пошто овде никакви закони не се споведуваат/почитуваат освен ако тоа некако не и иде во корист на моменталната гарнитура на власт.
Маките и проблемите на поединецот, ако не е партиски човек, никој не ги гледа ниту ги зема во обзир. Таква корупција на такво елементарно ниско ниво, нема ни кај америте а уште помалку кај швабите.

Цитат
Тепаниот тепан, ебаниот ебан е муабетот за самоодбрана. Тоа никогаш не се случило во Америка и никогаш нема да се случи без разлика каква регулација на продавањето оружје ќе донесат.
« Последно менување: 25 Јули 2018, 17:58:09 pm Van »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #3775 на: 25 Јули 2018, 18:39:00 pm »
тачно, треба да покажиме дека сме подобри од тоа што не мислат, ама кој црн авион ќе им пуштиме ?
Нели купивме канадери?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #3776 на: 25 Јули 2018, 18:43:01 pm »
Проблемот е (според коментариве) дека не сме подобри од тоа што не мислат, изглеа бетЕр сме :(
Е јбг...

Микиус небсум во тек, порано имаа авиони немаа пилоти, па имаа пилоти нема авиони сега не знам како стоиме.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
« Одговори #3777 на: 25 Јули 2018, 20:52:05 pm »
Дечки, дали од обиколница можам да се исклучам кај бензиската Макпетрол према Идризово ( Треба да стигнам до Факултет за безбедност ) ? Мапата ми го посочува тој пат, а всушност како што гледам е надвозник.

Обиколницата завршува доста пред Идризово т.е кај Хиподром. После тоа се продолжува по кракот кон Велес што води.
На надвозникот кај Идризово можеш да се исклучиш без проблем со тоа што порано исклучувањето беше пред надвозникот, а сега по ново и вклучување и исклучување е после надвозникот.
На пример https://www.google.com/maps/dir/41.9628515,21.5795259/41.958773,21.5671637/@41.9585215,21.5700419,1637m/data=!3m1!1e3 Google грешно дава дека се врти пред надвозникот.

Измена: Сега поубаво прочитав дека си прашувал за исклучување кај бензинската. Колку што сум видел, има нешто налик на дива кратенка што го поврзува паркингот на бензинската Макпетрол и надвозникот во правец кон Идризово. Јас би одел преку другиот влез погоре опишан.
Има дива кратенка што е кај мостот тука што е. Локално што се сите ја користат таа и само види на мапата како да искочиш. Наједноставно е ова има и други али ако не ти е познато местото да не се плеткаш другите право искачаат и пред академијата али и ова е блиску.  https://www.google.com/maps/dir/41.9686732,21.5707405/41.958773,21.5671637/@41.9646926,21.5683103,1292m/data=!3m1!1e3!4m9!4m8!1m5!3m4!1m2!1d21.5745902!2d41.9607654!3s0x1354394a4c7295b9:0x9b8d81b46a306820!1m0!3e0

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3778 на: 25 Јули 2018, 21:10:54 pm »

Од каде таа потреба историски наназад да го вртиме и другиот образ за да ни удрат шамар. Што има јас да жалам и да се докажувам некому кој не ме смета за жив, ме рамни со гомно и утре кога би можел би не уништил. Ве читам и не сакам да верувам во тоа што го гледам. Еве мене не ми е срам што не ги жалам, нив треба да им е срам за сите неправди нанесени кон нас за кои што има докази и факти. Илјадници слики има од убиени луѓе жени деца само затоа што биле Македонци во Македонија. Ништо не е случајно и секој еден што правел злодела ќе биде казнет од природата, од тоа нема бегање.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3779 на: 25 Јули 2018, 21:15:40 pm »
Ништо не е случајно и секој еден што правел злодела ќе биде казнет од природата, од тоа нема бегање.