Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 1993691 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6672
  • Бенве сие бенве
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #3510 на: 03 Јули 2018, 20:40:12 pm »
Mалце беа овие 200к што ни ја уништија државата комплетно, сега уште една тура.

Пред 1999 беа саде виножита и пеперутки, ама - ете - дојда бегалци и све упропастија.

За разлика од останатите бившокомунистички прчварници, каде што немаше бегалци, и затоа - исто како и порано - така и сега таму се уште се виножита и пеперутки, гајле си немаат.

За разлика од останатите бовшокомунистички прчварници, Шведска прима скоро 200к годишно и, да, секоја година комплетно им ја уништуваат државата.

Паметен човек си и не сакам да се впуштам у полемики во кои што однапред знамдека ќе изгубам ама за шведска не си во право. Премногу криминал, премногу проблеми со арапите и други дојденци и не можност да се стават во ред. Тепачки силувања итн. Работев тсму знам од лично искуство како стојат нештата. Во моментов најмногу се краде таму, а швеѓаните си бегаат од стокхолм нагоре, малме хелсингборг скоро и да нема шведи

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
    • MVP Ring
« Одговори #3511 на: 03 Јули 2018, 20:53:02 pm »

А во продавница ако го уништуваат зеленчукот?
Ем кој знае што синтетика е тоа коначиштето. Вака ќе си знеш со што се трујаш.
Истoтo е сaмo штo тие имaaт лиценцa.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
« Одговори #3512 на: 03 Јули 2018, 20:59:01 pm »
@Bicikle @DarthJe5us

Смешно, не смешно, тоа кажа инспекторот. Лиценца за производство на алкохол затоа што алкохолните пијалоци подлежат на акцизи. Како може туку така јас или татко ми да произведуваме ракија. А тој што крадел, имало многу затоа толку многу украл. Ако немало ракија, немало ни да ја краде.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 3997
  • MadaFunker
« Одговори #3513 на: 03 Јули 2018, 21:05:12 pm »
Не е до г*мната. Метафорички беше.
Зашто не во Скопје? Зашто Скопје стана збируштина на сељаци и дегени.
Зашто во Швабија/Аустрија/Швајцарија? Затоа што има колку толку некој стандард.
Ти си во Латвија, верувај не знаеш за неписменоста и некултурата овдека.
Доктори напикани со врски по клиникине поима немаат.
Мината недела бев во телевија за да сме сликаат за возачка. Туѓ срам ме фати. Не знаат што работат. 5-души седат на столче и како телиња гледаат додека само еден работи. Гужва упм. Тие се кезат, мајтап си тераат. Баш прашав дали се на пауза, ма јок.
Прошли месец бев во битпазар клиниката. Чекавме да дојде една постара докторка за крв да земе. Другите млади докторки не се чувствувале добро, а на мобил да седат можат.
Морав до државна да одам. Абе окапав на водњанска. 20минути се спуштав.
Не сум од Скопје. И нека ми рече некој предавник, не се љутам, но ќе си го барам чарето надвор.
Жално е другарите од средно, неписмени, до каде стигнаа со дремење у штаб.
Не сите бегаат надвор од државата за пари, бегаат за некој стандард.
Пак напишав глуп пост, кој само јас си го рабирам.
Влатко дај кажи како е во Латвија за живеење? Онака впечаток, или пак во другата земја.

Од држава што до 90тите имаше ист почеток како нас соочена со огромни проблеми, би рекол дури и полоши стигна на некое достојно ниво, не велам дека нема проблеми особено со ниски пензии, алкохолизам, руско влијание итн. 
Ако имаш сигурна и добра работа е ок за живеење. Здравството тука е прилично лошо, т.е. ако немаш здравествено осигурување од работа си го наебал јако. Ако си невработен или работиш како келнер или продавач имаш прилично лошо осигурување кое што не покрива операции ако ти затреба некогаш, или има сума до која ти покрива тестирања за крв, екг, итн.

Иначе се сложувам, луѓе бегаат не само заради пари туку заради неправдата што владее во многу државни институции а тие се столбот на стабилна држава. .

Зошто е ова проблем?
New blood of old school

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #3514 на: 03 Јули 2018, 21:43:06 pm »
@Bicikle @DarthJe5us

Смешно, не смешно, тоа кажа инспекторот. Лиценца за производство на алкохол затоа што алкохолните пијалоци подлежат на акцизи. Како може туку така јас или татко ми да произведуваме ракија. А тој што крадел, имало многу затоа толку многу украл. Ако немало ракија, немало ни да ја краде.
Од една страна ти и татко ти треба да дте тешки хроници за да втерате 300 литри ракија годишно т.е. секој ден да сте камен, од друга страна за 200-500 литри ракија треба да платиш иста лиценца со пивара, или плиближно.  Т.е. за производство не сум баш најсигурен ама за продажба сигурно е така. Па во турско плаќале десетарина за алкохол да му се невиди.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43646
  • Il Moderatore
« Одговори #3515 на: 03 Јули 2018, 21:46:01 pm »
Ракија е асет, не е само за лична употреба. Можеш да ја тргуваш за други продукти, На пример: http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2070435

Не е само за пиење....  ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #3516 на: 03 Јули 2018, 22:21:55 pm »
Mалце беа овие 200к што ни ја уништија државата комплетно, сега уште една тура.

Пред 1999 беа саде виножита и пеперутки, ама - ете - дојда бегалци и све упропастија.

За разлика од останатите бившокомунистички прчварници, каде што немаше бегалци, и затоа - исто како и порано - така и сега таму се уште се виножита и пеперутки, гајле си немаат.

За разлика од останатите бовшокомунистички прчварници, Шведска прима скоро 200к годишно и, да, секоја година комплетно им ја уништуваат државата.
koristis whataboutism i vo sleden post postiras logical falacy-`moving goalposts` kako krunski dokaz za sto? vaka logicar kako tebe kje prilozese sostojba pred 1999 i posle 1999,ama tebe ti e dovolno samo da pises random logical falacy i topkata e kaj protivnikot.
sporeduvas svedska so bifsokomunisticki prcvarnici? sugrerisas deka toa sto funkcionira za svedska kje funkcionira i tuka? sugeriras deka dve zemji so razlicen bekgradund i mentalitet kje reagiraat isto na ist broj doselenici? sugerriras deka i makedonija ima kapacitet da prima 200 000 iselenici godishno kako svedska? sugeriras deka istite benefiti kje gi ima i makedonija kako svedska sto gi ima od influx-ot na migranti?
odberi si logical falacy od tie tvoite omileni i vidi kaj zgresi.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #3517 на: 03 Јули 2018, 22:35:22 pm »
Ова му е стапица да не се подаде некој со ракијава :) ( се зеза )
Али краљ :)
 Луки така стојат овде работите, секојдневие.  Ја разбирам маката* ама што можам кажи ќе помогнам.
*Не спомнав прееска, ми ги дигнаа тркалата  од точакот пред врата на гелендер, затоа велам дека ја разбирам маката, пријавив в полиција, као уживај рачунај средено, еве после 5-6 год ни аберни глас. Исто и за авто радио и таблици. Ако ти е утеха.

На тв прееска: Не биле кампој, биле смештај за бездомници. Ако е така, јас лично ги поддржавам морално.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер
« Одговори #3518 на: 03 Јули 2018, 22:43:30 pm »
Никако за бездомници. Јасно е пишано дека е за привремен престој на странци. Односно бегалци.

Да не сме толку наивни, нели, дека е за "бездомници".

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2837
« Одговори #3519 на: 03 Јули 2018, 22:44:37 pm »
Барам да купам вакво
Ве молам каде може да се најде кој знае да ми даде линк или телефонски број
Фала

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #3520 на: 03 Јули 2018, 22:56:50 pm »
Дени, така на вести кажаја т.е. Петре, па така преносов, затоа спомнав дека изворот е тв. Не сум толку навлезен во политика па ни те поддржавам ни те демантирам, него само репететирам. Или по нашки од марс сум паднат :)
Год од спид што ќе прајш со рендето, може ќе најме нешто.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5278
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3521 на: 04 Јули 2018, 00:07:20 am »
^^
Премиерот се заколна и дека името на државата немало да го менува додека го дишел воздухов. Значи за тоа лажеше како циган, ти сега очекуваш нелажење во приказните со градење на домови за „бездомници“?

не велам дека нема проблеми особено со ниски пензии, алкохолизам, руско влијание итн. 

Зошто е ова проблем?

Америка фанбој.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #3522 на: 04 Јули 2018, 00:11:51 am »
^^
Премиерот се заколна и дека името на државата немало да го менува додека го дишел воздухов. Значи за тоа лажеше како циган, ти сега очекуваш нелажење во приказните со градење на домови за „бездомници“?

не велам дека нема проблеми особено со ниски пензии, алкохолизам, руско влијание итн. 

Зошто е ова проблем?

Америка фанбој.
Петре не е премиер, нереков дека таков став ќе бранам со смтр, пу пу, поарно од цигари да загина.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5278
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3523 на: 04 Јули 2018, 00:25:01 am »
Таа е тајфата. Тие што ќе не спасуваа од претходните клептократи. Лажат повеќе и од претходниците, нешто што само по себе не е мал потфат.

едит: патем, за неидењето имигранти:
Marrakesh Political Declaration | Migration and Home Affairs
https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/20180503_declaration-and-action-plan-marrakesh_en.pdf
Цитат
Objective 1: Maximising the positive impact of regular migration for development
Objective 2: Achieve a common understanding of the root causes of irregular migration and forced
displacement in the Rabat Process region 
Objective 3: Promote  regular  migration and mobility, especially  of young people between Europe and North, West and Central Africa, and within these regions
Objective 4: Encourage facilitation of visa issuing procedures 
https://squawker.org/world/mass-immigration-2-0-is-coming-to-europe-27-european-and-28-african-nations-sign-marrakesh-declaration-to-increase-immigration-to-europe/
« Последно менување: 04 Јули 2018, 00:33:40 am Van »

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #3524 на: 04 Јули 2018, 03:13:40 am »
Никако за бездомници. Јасно е пишано дека е за привремен престој на странци. Односно бегалци.

Да не сме толку наивни, нели, дека е за "бездомници".
migrantite se bezdomnici, od stranstvo. taka da, tehnicki carovska e iskrena i korektna vo izjavata.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020