Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2891294 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7296
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19335 на: 15 Јуни 2026, 08:55:47 am »
NLB pay апликацијата моментално ја користам за да го потврдам плаќањето на сметките.

А на Али дирек зема, шо значи од НЛБ само спречија друг да ти ги плаќа сметките.  ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6070
« Одговори #19336 на: 15 Јуни 2026, 09:06:59 am »
Така испаѓа,имам и јас NLB pay но на али и тему нема потврда за плаќање.
Изгледа само за во МК треба потврда за плаќање,а треба обратно.

Sent from my 2209116AG using Tapatalk

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5442
« Одговори #19337 на: 15 Јуни 2026, 11:30:39 am »
Nlb e stanata nevideno sranje...odvaj cekam da ja smenam

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2471
« Одговори #19338 на: 15 Јуни 2026, 12:05:26 pm »
Секогаш користете Paypal, Google Pay или Apple Pay за онлајн плаќања, без да внесувате рачно картичка на секое.

Или кредитна картичка ако имате, зошто многу полесно е да ти вратат средства на неа.

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #19339 на: 15 Јуни 2026, 12:52:03 pm »
Секогаш користете Paypal, Google Pay или Apple Pay за онлајн плаќања, без да внесувате рачно картичка на секое.

Или кредитна картичка ако имате, зошто многу полесно е да ти вратат средства на неа.
NLB mi barase licno da sum odel vo ekspozitura za da osporam transakcii. Iako ne ziveam vo MK ne mi ponudija niedna druga opcija

A inace da najdobro google ili apple

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18081
« Одговори #19340 на: 15 Јуни 2026, 13:10:00 pm »

NLB mi barase licno da sum odel vo ekspozitura za da osporam transakcii. Iako ne ziveam vo MK ne mi ponudija niedna druga opcija

A inace da najdobro google ili apple

Имав дупли резервирани средства од еден хотел, така им поминала трансакцијата, и ми стоеја така некои 10 дена, викам ај CH-MK релација е, подолго трае можда... ама ми се смачи да ги гледам, а и не беа мала сума, и прво пишувам мејл (од адреса која е дел од моите кориснични податоци во банката).

Добивам аутореплај дека се разгледува. Ги нема 2 дена. Пишувам пак мејл. Ми пишува некој од поддршка дека се ескалирало, ќе ме побарале.

Ги нема уште 2 дена.

Ѕвонам на поддршка, нормално ќор чоек не се јавува. Ми ѕвонат после 2 и пол саати, ме прашуваат од ново се како се десило, им викам имате мејл со објаснување, ми одговараат „не сме виделе таков мејл до сега“. Спуштаме телефон со ветување дека ќе кажат до крај на ден.

Крај на ден иде, ги нема, пишувам мејл со зборовите „Уште чекам.“ Ѕвонат сами после саат и кусур. Пак ме прашуваат што се случило, и ми скисна више, викам „луѓе вие скарани сте таму секој со секого? не споделувате информации за вакви случаи меѓу департмани или меѓу себе?“... Тишина од другата страна, проследена со „во ред господине, ќе ескалирам до менаџерите“.

Сабајлето парите ослободени, во ред. Кај 3 саат истиот ден ми ѕвони некоја (очигледно во своите 40+/50 години), почнува да ме прашува каков проблем сум имал, очито неинформирана. Викам госпоѓо проблемот е решен, ама вие треба да почнете муабет да си правите во фирма меѓу себе. Ми вика „како би ја оцениле поддршката?“, се смеам и викам „да не ја отвараме темава, имајте пријатен ден.“

Битно не требаше лично да одам во банка ;D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2164
« Одговори #19341 на: 15 Јуни 2026, 13:17:40 pm »
Ова е челичење живци ко јас со халк, имено ме блокирале картицата зошто не сум ажурирал податоци а не добив никакво предупредување, ми вика типот аа е па вибер бизнис не ни работи нешто затоа не ти стигнал еве ти апликација сликај пусти прави ке ажурираш онлајн океј средувам, звонам пак средив ама уште сум блокиран аа епа чекај до 2 ке те пуштиме гледам пак картицата блокирана, ајде пак и вртење у круг се додека не го погодив точниот вработен да ми рече аа епа еве се гледа си ажурирал чекај еден клик е да те одблокирам провери вика на апликација сега ти ја дава картица да епа толку е работата нема никаков тајмер на саат што автоматски одблокирува или што ти знам хаха

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9205
  • Пичлеме
« Одговори #19342 на: 15 Јуни 2026, 13:24:38 pm »
Најјак момент со банкава ми беше со апликацијата за на мобилен кога направија измени за поголема сигурност. Сигурноста:
Инсталираш апликација и после извесно време те контактираат на телефон пд банката, ти бараат по телефон лични податоци, за да ја активираат апликацијата ;D
А од друга страна ти праќаат известувања:

Смешки. Ја затворив сметката на НЛБ заради вакви глупости... Три пати одење во експозитура ми требаше за да ја затворам :)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2471
« Одговори #19343 на: 15 Јуни 2026, 14:08:53 pm »
Сите банки се исти иначе, ситуација со Стопанска - затворам сметка кај нив во 2018та. Fast forward 7 години, треба лани да уплатам уплатница за административна такса матичар за свадбата. Ај си викам ќе уплатам кеш, има филијала од Стопанска одма во Веро, да не се бркам по моите банки пошто бараат физичка уплатница. Одам таму, пополнувам уплатница, давам уплатницата и кешот на шалтер, ми вика тој на шалтер „Господине пред да го направиме налогот како корисник на банката мора да ги ажурирате Вашите лични податоци во систем“ :))

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30707
    • CARclub.mk
« Одговори #19344 на: 15 Јуни 2026, 15:15:24 pm »
Стопанска Банка се најголемите мега-цареви на планетава кога станува збор за активирање апликација на нов телефон.

Кога ја активираш апликацијата, треба да внесеш број на сметка, број на картичка, пин и CVC код и уште еден куп други информации. Мислев дека некој им го рокнал сајтот и краде броеви на картички. Од што ми беше чудно, се јавив на поддршка.

На кој му текнало таква процедура, секоја чест...

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #19345 на: 15 Јуни 2026, 15:52:01 pm »
Најјак момент со банкава ми беше со апликацијата за на мобилен кога направија измени за поголема сигурност. Сигурноста:
Инсталираш апликација и после извесно време те контактираат на телефон пд банката, ти бараат по телефон лични податоци, за да ја активираат апликацијата ;D
А од друга страна ти праќаат известувања:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Смешки. Ја затворив сметката на НЛБ заради вакви глупости... Три пати одење во експозитура ми требаше за да ја затворам :)
Istiot problem go imam. Nov telefon, ne zivean vo Mk(nemozam da se javam na kontakt centar). Bez aplikacijata nemam pristap do smetkata ni na telefon ni preku prebaruvac....Zatoa i ke gi smenam, nego kaj da odam za da mozam se online? Po site istrazuvanja mi iskaca procredit...

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9205
  • Пичлеме
« Одговори #19346 на: 16 Јуни 2026, 08:22:17 am »
Прокредит беа пионери во модерното онлајн банкарство, кај нас. Функционално онлајн банкарство.
До пред неколку години сметката во таа банка ми беше примарна. Еден период целта им беше затварање на експозитури и пренасочување онлајн, па станаа ептен бизнис ориентирани, сметките на физичките лица не им беа толку битни... и тука мислам дека се подзаебаа, ама гледам пак се враќаат на сметките на физички лица, имаат некои понуди, дрн дрн...

Сеуште ми стои сметката кај нив, ама не ми е примарна.
За пристап од странство, апликација или преку браузер, не би знаел да кажам, неам такво искуство.

Моментално примарна ми е од Стопанска банка и како што кажа  Зеро, имаше и таму играјнци за апликацијата на телефон, ама јас сепак мислам дека НЛБ се појаки :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4649
« Одговори #19347 на: 16 Јуни 2026, 13:44:11 pm »
Проблемот е ажурирање на 2 години на податоците ако живееш во странство. Проверете кај кои банки може тоа онлајн преку м или ебанкинг да се направи, и плус кај кои промената на уред е едноставна и може да се заврши без јавување или одење во филијала. Јас имам сметка у стопанска, ама пристап преку мобилната апликација немам моментално, кога ќе идам во Македонија треба да го средам, ама не ми ни треба, и така немам средства на неа.

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #19348 на: 16 Јуни 2026, 13:50:55 pm »
Проблемот е ажурирање на 2 години на податоците ако живееш во странство. Проверете кај кои банки може тоа онлајн преку м или ебанкинг да се направи, и плус кај кои промената на уред е едноставна и може да се заврши без јавување или одење во филијала. Јас имам сметка у стопанска, ама пристап преку мобилната апликација немам моментално, кога ќе идам во Македонија треба да го средам, ама не ми ни треба, и така немам средства на неа.
Nlb kao ima, ama ne mo funkcionira. Podrska nemozam da dobijam zatoa sto treba na telefon

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7296
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #19349 на: 16 Јуни 2026, 14:44:21 pm »
Halk имаат OneID за ажурирање, а за мобилната апликација е едноставно активирањето, добиваш токен со лозинка и тераш.
Sepa налози не можиш да пуштиш преку мобилен, преку веб би требало да можи ама не сум влегол никогаш.

А колку чини банката секој нека си пресечи, мене арна ми е засега.