Јасно, ви благодарам.
Јас ова го носам на одмор, спакувано во онаква торбичка за лична козметика:
• Proculin (капки за очи)
• Chloramphenicol (маст за очи)
• Neodexacin (капки за очи/уво)
• Otol H (капки за уво)
• Flixonase (спреј за нос)
• Cetirizine (против алергија)
• Synopen (против алергија)
• Nolpaza (желудник)
• Rupurut (желудник)
• Enterofurуl (против пролив)
• Linex Forte (против пролив)
• Carbomed (против пролив)
• Alvogen O.R.S (eлектролити)
• Novolax (против запек)
• Modoleks (маст против хемороиди)
• Rapidol S (против болки)
• Efridol (против болки)
• Dramamine (морска болест)
• Belogent (маст, кортико и антибиотик)
• Ciprinol (антибиотик)
• Ospamox DT (антибиотик)
• Tylol Hot (прашок)
• Топломер
Може е премногу, небитно. Поарно да си носам него да акам по аптеки и да барам основни работи.
Додуше, лани на Закинтос ништо не ми помогна од ова кога морав да одам на чистење уво (среќа, не беше воспалено).
Ова се основни работи?
Ти носиш лекарства кои треба да ти ги препишат неколку специјалисти и да ти дадат насока кога, колку и како да ги употребуваш.
Си требал и Азибиот да си земеш за уво, онака, да ти се најде. Пошо ти тргнало со самопрепишување на антибиотици.
Sent from my iPhone using Tapatalk
А ти мислиш дека овие наведените ги лапам за доручек на одмор без потреба или како?
И мислиш ли дека нема барем да се консултирам со лекар пред да се напијам на одмор ако има потреба. Сепак не сум пештерски човек, сите имаме познати лекари за свашта.
На крај краева - од сите лекови погоре, нема ништо страшно и драматично, за какви специјалисти ми збориш? Да немам пишано бета-блокатори или хемолитици? Немој да ми кажеш дека Оспамокс или Неодексацин за очи се wooow страшните лекови за специјалисти.
Не ми "тргнало" со самопрепишување, како што наведов - ги носам како лична аптека за не дај Боже. Ако за тебе 3-4 антибиотици што може никогаш нема да затребаат (да чукнам во дрво, на 10 одмори не ми требале) се нешто драматично - супер. За мене не.
Сите ги имам пиено и употребувано во одреден дел од животот, секако по потреба. Добро знам што, како пијам и дали треба (барем за списоков погоре), не сум неписмен по медицина сепак.