Автор Тема: Daily news: Hyundai i40 има најдобра конструкција на каросерија  (Прочитано 58907 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Daily news: Hyundai i40 има најдобра конструкција на каросерија
« Одговори #75 на: 06 Ноември 2011, 21:43:37 pm »
Аман немојте да ги споредувате BMW и Мерцедес со Хундаи.... некултурно па и безобразно

? Резил. До што не доведува немаштијата, цццццц.
Тоа, тоа... Среќа барем во живо нема вакви чкарт муабети.
primer za ckart muabet

...Corsa, 1.5 TD, каросерииште  ;)
toa bese koliste ;D

За цена може да се сложам ама за целокупен квалитет и технологија едноставно неможам.
Najjaki motori, najsovremeni menuvaci, najcvrsti karoserii, najnerasiplivi avtomobili.....

Не гледам некој релевантен податок кој говори дека во Америка е нешто поразлично. Линкот кој си го дал пренасочува кон линк од наш портал кој пак не наведува извор на кој се потпираат неговите податоци. Како и да е, таму убаво си напишале:
Цитат
Податоците добиени од American Express велат дека дури 6% од корисниците на платежната картичка American Express Centurion Black Card во својата гаража покрај другите имаат и автомобил на Hyundai.
Цитат
Според The Wall Street Journal, 22% од носителите на American Express Centurion Black Card во својата гаража имаат Bentley, 21% - BMW, 15% - Mercedes, 11% - Porsche, 8% - Lexus, 7% - Ferrari, a 6% - Acura, Audi, Hyundai…
Значи богаташите покрај другите автомобили во својата гаража почнале да си купуваат и по некое Хјундаи и тоа на секои 2-3 мерцедеси по едно Хјундаи. Значи кога би бирале за примарно возило, а парите не се проблем секогаш прво ќе купат Мерцедес па потоа Хјундаи. Ако ти имаш некоја поинаква перцепција на пишаното тогаш дефинитивно имаш повеќе сериозни проблеми со расудувањето.

Ne tvrdam nisto poveke od toa sto e napisano na linkot. 6% od milionerite kupile Hyundai kako prvo, vtoro, deseto vozilo. Isto tolku milioneri kupile Audi i Acura.

I sekako, imidzot e pricinata poradi koja Hundai denes gi nudi svoite avtomobili tolku evtino. Eden den, mozebi pobrgu otkolku sto mislime, ke treba da platime za znackata na Hyundai, nekoi si 5-6000 evra.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #76 на: 06 Ноември 2011, 21:46:12 pm »
LP едно прашање за тебе, да имаш сега моментално се обезбедено и 30 илјади евра за фрлање за кола...ќе земеш Хјундаи или?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #77 на: 06 Ноември 2011, 21:46:40 pm »
LP едно прашање за тебе, да имаш сега моментално се обезбедено и 30 илјади евра за фрлање за кола...ќе земеш Хјундаи или?

Veloster 1.6 Turbo.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #78 на: 06 Ноември 2011, 21:52:45 pm »
Да расчистиме..
Мојот пост за неукост и неначитаност (кој некој успеал набрзина да го избрише, а ти да го цитираш) не се однесуваше на тебе. Ти беше тој кој постави прашање како тоа тестирале или незнам што, на што јас ти дадов линк.
Нити јас немам нешто посебно симпатии кон тој тест, само сакав да ти доловам дека тоа тестирањето не е од вчера и дека таму учествуваат скоро сите производители.

Ако конкретно сакаш мислење од мене, тогаш се согласувам со целост во подолу цитираново, немам што да додадам.

Причините што ме наведуваат да мислам дека половен и40 ќе биде решение за мене се:
- тоа што е квалитетно возило кое како ново е релативно ефтино
- за 3 години цената му паѓа драстично
- ги исполнува критериумите на семејно возило за 2 возрасни особи со 2 мали деца
- ми се допаѓа

Без разлика дали колата би била половна или нова.

А кога реков глупости, тоа мислев на оној твој пост со плацот со стари автомобили. Тоа апсолутно нема врска со темата, што тоа некој таму на старо ќе купувал и ќе бирал.

Ок, тогаш имаш извинување од мене, бидејќи навистина помислив дека коментарот за неукост беше наменет за мене бидејќи следеше одма после мојот пост дека не сум слушнал досега за „престижна“ награда за аутолимарија, а и ти не ми објасни дека не е за мене, туку продолжи да ме едуцираш.

Сепак, прими извинување од мене, ако навистина не бил тој коментар за мене. Поздрав :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #79 на: 06 Ноември 2011, 21:57:34 pm »
Ne tvrdam nisto poveke od toa sto e napisano na linkot. 6% od milionerite kupile Hyundai kako prvo, vtoro, deseto vozilo. Isto tolku milioneri kupile Audi i Acura.
Никаде не пишува дека го купиле како прво или второ. Пишува дека покрај останатите возила имаат и по некое Хјундаи. Значи прво купуваат нешто друго, па потоа како n-то возило може да се најде некое Хјундаи.

Потоа пишува дека 15% од возилата кои ги поседуваат се Мерцедес, а 6% Хјундаи. Значи секако дека попрво би избрале Мерцедес пред Хјундаи. Тој факт важи и во Европа и во Азија и во Африка. Да се повторам: Кога парите не би биле проблем секој би избрал Мерцедес Е класа пред било какво и да е Хјундаи.

Цитат
I sekako, imidzot e pricinata poradi koja Hundai denes gi nudi svoite avtomobili tolku evtino. Eden den, mozebi pobrgu otkolku sto mislime, ke treba da platime za znackata na Hyundai, nekoi si 5-6000 evra.
Имиџот е една од причините. Грдиот дизајн е друга, а сигурно има и повеќе од две причини. Во иднина можеби тоа ќе се смени, а можеби и не. Како што стојат работите Хјундаи се на пат да променат некои работи во однос на дизајнот и имиџот, но колку ќе бидат успешни во тоа останува да видиме па потоа да донесуваме заклучоци.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #80 на: 06 Ноември 2011, 22:03:24 pm »
Фала LP за искрениот одговор...
Дечки, многу многу не ги сакам хјундаи..ама да признаеме дека у последно време хјундаи не личи на хјундаи...драстично се подобруваат во сите свери, поготово дизајнот...тешко дека за брзо ќе успеат да направат некој сензационален бум на пазарот, ама добро им тргнало

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #81 на: 06 Ноември 2011, 23:22:23 pm »
Ја шитна Корсата ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #82 на: 06 Ноември 2011, 23:31:08 pm »
Ја шитна Корсата ?
+1 a? tolku od dizel? Е ај сега да го најдеш SceMax  и да го вратиш на форумов ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #83 на: 06 Ноември 2011, 23:33:10 pm »
Овој муабет околу милионерите мие интересен...па тие се милионери бе луѓе,и можат да си играат со што сакаат,да си купуваат што сакаат итн.итн...проблемот е за луѓе како нас,кои ги заработиле парите со ‘мака‘ и кога треба тие пари да ги лупнат за кола,мислам дека ке се замислат повеќе одколку тие милионерите  :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #84 на: 07 Ноември 2011, 00:13:33 am »
Добро бе, вие стварно немате попаметна работа?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #85 на: 07 Ноември 2011, 06:41:53 am »
А бесшумната рачка за промена на позицијата на воланот???? Тоа врвно достигнување на корејската механика го заборавивте да го споемнете, па немојте ве молам дури и директорот на VW  се испаничи кога го виде а вие едноставно го игнорирате.

Ја колку што гледам наградиве што ги добива Љундаи се се некој во стилот,ДАЈ ИМ НЕШТО КОЛКУ ДА СЕ РАДУВААТ а во стилот на

- Најдобра рачка за промена на позицијата
- Најдобро заварена каросерија
- Најдобро нијансирана боја
- Најдобро напумпан гуми
- Најдобар мирис на пластиката во внатрешноста и тн.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #86 на: 07 Ноември 2011, 06:48:20 am »
Мислам, најцврста каросерија WTF !!!  :o

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #87 на: 07 Ноември 2011, 07:09:04 am »
Чекај, чекај!
После следи уште една високоспецијализиран конференција на која хјундаи е главен кандидат за награда(веројатно со велостерот):

Doors and Closures in Car Body Engineering 2011
2nd International Benchmarking Conference with Innovation Award

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #88 на: 07 Ноември 2011, 07:28:26 am »
Без разлика...

Никој не може (а и не би требало) да го оспори очигледниот напредок на Корејците, односно и на Хјундаи-Киа ауто груп, и на она што беше Даеву, а сега на поголем процент од пазарите настапува под името Chevrolet.

Ако земале таква награда, нека им е честито, ама реално гледано, не би требало да помине уште многу време додека да почнат да ги земаат оние битни и најпрестижни награди.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #89 на: 07 Ноември 2011, 07:40:56 am »
Никој не спори дека се отидени многу напред во споредба со она што беа пред само 10 години.
Но тоа никако не означува дека се пред конкуренцијата, поготово со награди од второстепен карактер за достигнувања и технолошко/технички решениа за кои 80% од нормалните купувачи немаат појма за што станува збор а нити пак се интересираат за тоа при купувањето на возилото.
Тоа е реланоста а тоа што овде имаме бацил кој се обидува да рашири Љундаиемија на форумов тоа е друга работа.