Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 181745 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1530 на: 29 Мај 2013, 15:00:39 pm »
Educated guess != knowledge + personal experience

Не можеш ни да претпоставиш како е, пошто не си искусил на „своја кожа“. Тие што искусиле и што го живеат животот секојдневно на тој начин, можат да кажат како е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1531 на: 29 Мај 2013, 15:03:45 pm »
Муабет, глуп... глуп... до немај каде.

Што неможам да знам? Како е да ми фалат 300еур во месецот од сега, или 400?

Имам лично искуство како е да фалат.

Да се потсетиме за што говориме.
Зошто не е болдиран делот со кратење привилегии, кој е всушност поентата на муабетот?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1532 на: 29 Мај 2013, 15:06:33 pm »
Само паритете ли се проблем ? И ич да не ти фалат, не е лесно да ги воспиташ, средиш, обезбедиш се што треба, посветиш доволни внмание, бидеш секогаш и секаде за нив !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1533 на: 29 Мај 2013, 15:07:56 pm »
Уште причини на ускратување на привилегиите, кои не се блодирани...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1534 на: 29 Мај 2013, 15:11:32 pm »
Па болдирај ги и кажи си што ти лежи на душа, не туку шиткај муда за бубрези.

Не не знаеш како е, пошто не немаш 3 (или било колку на број) деца да ти трчаат по дома.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1535 на: 29 Мај 2013, 15:16:38 pm »

Сакаш вака да направиме, ќе ти ги оставам на една недела да видиш како е ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1536 на: 29 Мај 2013, 15:18:10 pm »

Не не знаеш како е, пошто не немаш 3 (или било колку на број) деца да ти трчаат по дома.
Се додека најбитниот дел на масовни загуби на време и пари е болдирано јас сум среќен. Чисто да не се полажат луѓе. (Шиткање муда и бубрези тема, кој шитка кој не да расчистиме)

А да, и знам тоа што треба да го знам. Доволно е.

Напротив. Баш не сакам. Ама пртеоставувам ти би сакал, зарем не? :) Тоа и го зборувам цело време.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1537 на: 29 Мај 2013, 15:22:26 pm »
Слободно донеси ја вистината пред луѓето и болдирај го тоа што те прави среќен. Чисто онака, да не се лажат луѓе.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1538 на: 29 Мај 2013, 15:24:40 pm »

Се додека најбитниот дел на масовни загуби на време и пари е болдирано јас сум среќен. Чисто да не се полажат луѓе. (Шиткање муда и бубрези тема, кој шитка кој не да расчистиме)

А да, и знам тоа што треба да го знам. Доволно е.

Напротив. Баш не сакам. Ама пртеоставувам ти би сакал, зарем не? :) Тоа и го зборувам цело време.

Не знам зошто би сакал, напротив, мислам дека и премногу сум одсутен од дома и не посветувам доволни внимание на нив, пред се поради работните обврски и почести подолги одсуства од дома !

Не можеш да знаеш никогаш пред да добиеш дете, филингот е посебен и не се споредува со ништо друго на светот!

Дали можеш да замислиш дека постпи нешто на светот за кое без ронка размислување би го дал својот живот за до заштитиш или спасиш неговиот ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1539 на: 29 Мај 2013, 15:25:17 pm »
И не се плашете. Се гледаат 3 деца и фамилија и бензинец со помалку од колку што си замислувате. Се кратат некои привилегии кои сум/сме ги имале претходно, ама ништо нема да ја замени детската насмевка.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #1540 на: 29 Мај 2013, 15:26:40 pm »
postuvam planiranje na semejstvo, prvo da se ima prihodi i posle da si stvoris familija, iako kaj mene ne bese taka :) i nemav problemi vo pocetoot , imase kes iako samo jas rabotev, sega koga dvajcata ne rabotime (jas sum honorarec za 10 000) mnooogu e tesko da platis smetki, a kamo li da izdvois pari za hrana, ekskurzija, gardaroba, servis ili ne daj boze nesto po doma da ti se rasipe, raste nervoza i raspravija , ide leto i od ednas od letuvanje vrtis muabet deka ke idete na gosti po rodnini....ke si ja goltnes gordosta i ke ides ke rmbas, nema da dozvolis da osetat decata deka nemas, ke namalis se sto bi se racunalo kako luksuz i poleka ke obijasnis deka toa sto go sakaat e kinesko ili ckart :D no pred se mora da si optimist deka ke bide podobro .....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1541 на: 29 Мај 2013, 15:28:17 pm »
postuvam planiranje na semejstvo, prvo da se ima prihodi i posle da si stvoris familija, iako kaj mene ne bese taka :) i nemav problemi vo pocetoot , imase kes iako samo jas rabotev, sega koga dvajcata ne rabotime (jas sum honorarec za 10 000) mnooogu e tesko da platis smetki, a kamo li da izdvois pari za hrana, ekskurzija, gardaroba, servis ili ne daj boze nesto po doma da ti se rasipe, raste nervoza i raspravija , ide leto i od ednas od letuvanje vrtis muabet deka ke idete na gosti po rodnini....ke si ja goltnes gordosta i ke ides ke rmbas, nema da dozvolis da osetat decata deka nemas, ke namalis se sto bi se racunalo kako luksuz i poleka ke obijasnis deka toa sto go sakaat e kinesko ili ckart :D no pred se mora da si optimist deka ke bide podobro .....
Ти благодарам Нуме за волку описното објаснување.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1542 на: 29 Мај 2013, 15:29:13 pm »
Многу поголеми се привилигеиите кои ги добиваш како родител на деца одколку оние од кои можеби треба да се откажеш !

Ќе даде господ, ќе се ожениш, ќе се измрести жена ти да сме живи и здрави, па ќе те прашам тогаш!

Сега вака, од различни точки на гледање, џабе правиме муабет !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1543 на: 29 Мај 2013, 15:38:28 pm »
На пример?

Да си живееш со твоите и да си прибереш жена, и да си имате и дете по некое во станот. Тоа мора да е една од привилегиите.

Или да се опрчуваш за кирија секој месец, згора на трошковите за децата?

Или зборуваш комплетно да ти е решено имотното прашање со 3 стана, од кои во едниот живеете, а два стаан и еден деловен простор издавате, па децата да трчаат по „имањето“?

Или за стан во изградба во кој се влечеш 5 години да го опремиш со плочки во WC и Кујна, а за паркет ќе правиме муабет после тие 5 години кога децата ќе тргнат во школо?

За кој вид на привилегии зборуваш поточно?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #1544 на: 29 Мај 2013, 15:44:16 pm »
Za tie sto ti mu gi nabroja ;D ;D ;D