Зошто стан? Нема поглупава работа од стан. за 40 000 евра се гради солидна куќа наместо гарсоњера. Искрено никогаш не ми бил познат мотивот човек да даде 60 000 евра па нагоре за стан.
живти кариера.. ај кажи ми куќата што ке ја дигнеш за 40к евра, на што ке ја направиш? на тркала, па на паркинг... одприлика нај малку уште пола од тоа за урбанизиран плац во ОКОЛИНАТА на скопје, а ако сакаш повнатре спреми су екстра пари... а ако сакаш во неурбанизиран дел тогаш може и со вкупно 50к да се пројде... во козле на пример, во нај средениот дел, плац е огин и пламен... се движи околу 200 евра квадрат... па сега ти види и прерачунак дали со 40к се гради куќа... и каква куќа за 40к ке изградиш, со каква изолација, со каква плоча и тн...
бидејки моментално тоа го бркам да го направам, има плац и се е горе доле ок (блиску ми се вода, струја и канализација) за 160 квадрати со топ изолација треба да стокмам околу 80к само за објектот... сега ти или некој ке рече па зашто толку многу? е па ако е за помалку, ке идам у стан, кај што трошоците за одржавање се дупло па а ко не и тројно помали од куќа,,,