Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 181723 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1560 на: 29 Мај 2013, 16:58:51 pm »
15:30-17:05

Сеуште не ја сфаќам поврзаноста на Џемо Биљбиљ со мојот пост.

Здравје до тогаш можеби ќе ми биде готов станот, па откога ќе имам каде да си го сместам семејството, другачие ќе размислувам. :)

А да го имаш станот денес. Работа имаш. Кола имаш. Како ќе расмислуваш? :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1561 на: 29 Мај 2013, 17:01:38 pm »
Ако ми е наредена работата сакаш да кажеш!? :) Па еднаш да седнеме во него како луѓе со девојчето, па ќе му ја мислиме за година две да трчаат по дома!

А тек да сум го имал на 20 години... Па, па, па, па... 9 години уживање пред да дојдат мини ствари по дома! :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1562 на: 29 Мај 2013, 17:03:40 pm »
Цела Шутка те поддржува.

Лесно е да судиш ако матерјалното и финансиското прашање се решени. Само така може да уживаш во жената и децата, а не да се расправаш на секое поле, заради нервозата која потекнува од несреденото матерјално и финансиско прашање.

Па сигурно немало да имам 3 деца ако не сум можел да ги гледам !

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1563 на: 29 Мај 2013, 17:05:49 pm »
Ако ми е наредена работата сакаш да кажеш!? :) Па еднаш да седнеме во него како луѓе со девојчето, па ќе му ја мислиме за година две да трчаат по дома!

А тек да сум го имал на 20 години... Па, па, па, па... 9 години уживање пред да дојдат мини ствари по дома! :)

Ете видиш, истото го збориме :)

Јас кажав уште на почеток. Најголемиот проблем кај младите во Македонија е каде, а не како. (колку само другари/ки имам што се раскурцаа заради ова)
Треба кеш за старт и треба стабилна работа во наредни 2-30 години за да го отплатиш рестото од кредитот. Тоа ретко кој може да си го приушти кај нас.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #1564 на: 29 Мај 2013, 17:57:33 pm »

Ете видиш, истото го збориме :)

Јас кажав уште на почеток. Најголемиот проблем кај младите во Македонија е каде, а не како. (колку само другари/ки имам што се раскурцаа заради ова)
Треба кеш за старт и треба стабилна работа во наредни 2-30 години за да го отплатиш рестото од кредитот. Тоа ретко кој може да си го приушти кај нас.
Е тука лежи зајакот за се. Маж и жена да имаат сигурна и стабилна работа и да земаат по една убава плата,не плата за да се расфрлаш и да живееш во раскош туку доволна да си прехраниш фамилија, да си платиш сметки и нешто ситно да ти останува. Ова би ми било и повеќе од доволно да имам еден скромен и добар живот.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1565 на: 29 Мај 2013, 17:59:34 pm »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #1566 на: 29 Мај 2013, 18:01:46 pm »
Абе ајде сите од тука имате минимум по една кола и секој од вас иде на одмор а се жалете немало пари. Колку луѓе знам што никогаш ни немале кола ниту пак еднаш во животот отишле на одмор па пак имаат деца.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1568 на: 29 Мај 2013, 19:58:51 pm »
Абе ајде сите од тука имате минимум по една кола и секој од вас иде на одмор а се жалете немало пари. Колку луѓе знам што никогаш ни немале кола ниту пак еднаш во животот отишле на одмор па пак имаат деца.

У кола не можеш да живееш... Тоа што 90% дрнкаат возила на старо не значи дека се пуни пари, туку дека толку можат да си приуштат у моментот.

Стара кола што ќе врши работа - ~4000-5000 евра.
Стан, еднособен / гарсоњера (во Скопје), кај што не можеш да прднеш и недела дена да извадиш смрдеата - ~40000 евра...

Не ќе да е исто а?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #1569 на: 29 Мај 2013, 20:31:41 pm »
Зошто стан? Нема поглупава работа од стан. за 40 000 евра се гради солидна куќа наместо гарсоњера. Искрено никогаш не ми бил познат мотивот човек да даде 60 000 евра па нагоре за стан.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1570 на: 29 Мај 2013, 20:35:31 pm »
Солидна куќа, на што ќе ја туриш леба ти? Едно време требаше да имаш земјиште со подмирени сите можно имотно правни говнарии за да можеш да изградиш куќа... Знам дека сега е поинаку за некои припадници на одредени групации.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #1571 на: 29 Мај 2013, 20:41:51 pm »
ela vo SK kupi plac i napravi kuka za 40 banki ti treba 60 minimun

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1572 на: 29 Мај 2013, 20:49:57 pm »
Ако го сватив дени. Он не сака да каже дека треба да немаме деца и да уживаме во привилегиите кои ги имаме без нив туку кажува дека ни е бедна државава и она ни ги зима привилегиите кои треба да ги имаме без разлика дали ќе имаме деца, како во секоја нормална држава.

Една жена во Украјна мислам живеела и кажуваше како една памперс пелена нема купено а да не зборам за нешто друго. Мислам условите наши се за у курац.
Искрено јас кога ќе имам дете планирам да не биде од ништо лишано а со овој стандарт тешко, може кај вас не е така ама во многу млади фамилии има деца кои неможат да кснат благо секогаш кога ќе им се јаде, неможат да јадат пица секогаш кога ќе им се јаде.

Да сакам на моето дете да му купам чоколадо додека му се јаде а притоа да немам пари во тој момент да го направам, тоа за мене ќе биде поразително, од таков момент се плашам а го има кај нас. Што страшно. Не па да збориме за курчење со коли и сл. далеку сме од таму.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1573 на: 29 Мај 2013, 20:52:05 pm »
На Дени му требаа 2 страни и 15 непотребни поста додека да стигнеме до поентата која држи вода...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1574 на: 29 Мај 2013, 20:52:57 pm »
Зошто стан? Нема поглупава работа од стан. за 40 000 евра се гради солидна куќа наместо гарсоњера. Искрено никогаш не ми бил познат мотивот човек да даде 60 000 евра па нагоре за стан.

живти кариера.. ај кажи ми куќата што ке ја дигнеш за 40к евра, на што ке ја направиш? на тркала, па на паркинг... одприлика нај малку уште пола од тоа за урбанизиран плац во ОКОЛИНАТА на скопје, а ако сакаш повнатре спреми су екстра пари... а ако сакаш во неурбанизиран дел тогаш може и со вкупно 50к да се пројде... во козле на пример, во нај средениот дел, плац е огин и пламен... се движи околу 200 евра квадрат... па сега ти види и прерачунак дали со 40к се гради куќа... и каква куќа за 40к ке изградиш, со каква изолација, со каква плоча и тн...

бидејки моментално тоа го бркам да го направам, има плац и се е горе доле ок (блиску ми се вода, струја и канализација) за 160 квадрати со топ изолација треба да стокмам околу 80к само за објектот... сега ти или некој ке рече па зашто толку многу? е па ако е за помалку, ке идам у стан, кај што трошоците за одржавање се дупло па а ко не и тројно помали од куќа,,,
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време