Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 182229 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1365 на: 27 Мај 2013, 14:18:00 pm »
Значи не се исплаќа да имаш перална во Европа. :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1366 на: 27 Мај 2013, 14:22:30 pm »
Значи не се исплаќа да имаш перална во Европа. :D :D :D

Се исплати - наплаќаш од 30 евра нагоре.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1367 на: 27 Мај 2013, 14:22:43 pm »
Се исплаќа, 30 еур е перењето.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1368 на: 27 Мај 2013, 14:22:52 pm »
Ти 4 дена по дождови колата иста како од кај Те-ен земена од хемиско.Симо 2000км за 10дена иста ситуација. :D :D :D

А бе ти смеј се, ама јас плачам кога ќе заврне кај нас ...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1369 на: 27 Мај 2013, 14:27:56 pm »
Сликано преклани во Биариц, Баскија, близу границата Франција - Шпанија. Вака изгледа гума после 4000 км низ еу. Не е НИКАДЕ перена, а македонско/српската прашина се ИСЧИСТИ при првиот дожд кој не фати во Швајцарија:

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1370 на: 27 Мај 2013, 14:28:53 pm »
(1)Со работа од 15 саати на ден ќе си го обезбедиш она што твоите не биле во можност да ти го обезбедат???
Мислам дека многу многу се лажеш...
(2)Паметно е да размислуваш во насока која ти ја посочија некој членови, на пример диносаурус, за школото и квалификациите...
(3)Инаку после 15 часовна работа не верувам дека ке бидеш способен да спиеш, а камо ли нешто друго да правиш...Не сега дека се правам многу паметен, но немој да мислиш дека таму од небо паѓаат пари и дека се живее како на холивудски филм...
(4)Никогаш овој живот овде, оваа слобода овде и овакво да не речам дрвење к*р нема да најдеш у странство...
;)

1. Ќе работиш за да заштедиш. Тоа темпо не може да се издржи поише од 10 години, што би биле доволни за да заштедиш за просечен странски живот, што е две класи подобар од македонскиот просечен живот за кој работиш 10 години.
2. И да сакам да фатам пат сега, нема да ми биде дозволено и нема да ми бидат обезбедени финансии од страна на моите. И не сакам, сакам да завршам тоа што сум почнал, па после да се ангажирам за трајно напуштање.
3. Читај 1.
4. Што ќе ми слобода и дрвење ако за викенд не можам да одам до Охрид затоа што наредна недела иде крајниот рок за плаќање на сметките?

Некој мора да изринта... Затоа фамилиите во странство живеат убаво. Првиот што отишол изринтал, и навлегол во системот. После следи само уживање за него на стари години, а за поколенијата цел живот.

Тоа си е тоа. И не мора да ринтам цел живот... Ене ги и германците, тие го оформија терминот mid life crisis. Работи цел живот за на 50 години да купи Порше кабрио и проќелав да го вози кај ќе му прдне.

(1)Мартин, јас работев по 12 саати секој ден (освен недела) од 2000-та година од прилика јуни месец па се до август 2005-та. Собрав пари еден куп, купив кола, направив веце и ходник комплет со мермер, плочки, сменив прозори и ролетни, и платив на сестра ми прва и втора година факултет партиципација.

(2)Подобро работи 8 саати и немај пари отколку да работиш 15 и да имаш пари кои друг ќе ти ги троши и ќе се офајди од нив.

1. Кажи ми дали ти беше лошо додека договараше мајстори и знаеше дека и да те поткраднат 10% ќе имаш да го покриеш тоа? Лошо ли ти беше да можеш да ги дозволиш 90% од работите за кои си сонувал цел живот?
Секоја пара што ќе ја заработиш, и притоа не ти е потребна за извршување на секојдневни активности и основна егзистенција, МОРА да се вложи во некој тип на бизнис. Затоа сега имаш многу помалку од тоа што си го имал тогаш.

1.1 Здравјето ќе го изгубиме сите кога тогаш. Дали сега кога ќе работам по 12 саати или лека полека од работа по 8 саати на исто место - ќе го изгубам.

2. Според мене ова е МНОГУ грешно. Деца се прават за да може животниот труд и резултатот од него да го споделиш со нив. Нека трошат, нека живеат и нека имаат детство какво што јас сум немал или сум посакувал.

(1)Мартин, ако веќе цврсто си решил да бегаш, бегај, но знај едно!
Како што ти кажаа, парите ни таму не паѓаат од небо, сака работа а пред се ако сакаш добро да заработуваш а да не чистиш клозети или работиш амал во градежна фирма, вложи колку што можеш повеќе во најсигурната инвестиција во ова време, во самиот себеси!
(2)Јас не знам какви и што квалификации имаш но верувај дека секое знаење ќе ти биде добродојдено!
Не во смисол на размафтани дипломи како пеперутки, колку да ги имаш (а не знаеш скоро ништо од областа на која си дипломирал или земал некаква диплома), туку во смисол на кавлификувано знаење кое во секој момент можеш да го покажеш и со него да настапиш!

1. Нормално е дека планирам да го завршам факултетот па потоа да го почнам патешествието по белиот свет.

2. Квалификациите моментално ми се средно гимназиско образование, со тоа што сите тие работи (освен финансиско сметководство) што ти си ги барал од кандидатите ги владеам да речеме со 95%. Моментално се образувам на КИМ - Економски факултет и со оглед на резултатите што ги покажував во средно, прилично добро ми оди, една математика ја имам на испит само.

@Banzai едно од првите и најважни цели што ги поставив кога стапнав во Скопје како студент: НЕ СЕ ДРУЖИ СО ГОСТИВАРЦИ. Цврсто стојам на тоа, и имам само површен контакт со некои од колегите што ги познавам а ми се сограѓани. Каде и да одам, ќе го практикувам истото.

@onak и приказната што ми ја вети за во живо. Ќе те држам за збор и знам дека има уште некои детали кои не ти се кажуваат во јавност, а мене многу ме интересираат.

Да реплицирам: сметам дека подвигот за преселба во странство ОТКАКО ќе создадеш семејство е секогаш потежок. Колку и да си силен, надвладува тоа чувство на носталгија, љубов кон тие што си ги оставил назад и слично. Тешко е, и многу ми е жал што не си успеал својот бизнис повторно да го започнеш во некоја од наведените земји кај што е ценет неколку пати повеќе отколку тука.

Да додадам: кажав еднаш, пак да кажам - ако планот да се отселам не успее, дефинитивно ќе го следам патот на Tommy и заработката ќе ја барам таму кај што ја најде и самиот тој. Без пари, или на минималец колку само да преживеам - нема да живеам.

Извинување за долгиот пост, али 4 страни се набилдале од вчера навечер.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1371 на: 27 Мај 2013, 14:30:44 pm »
Ти 4 дена по дождови колата иста како од кај Те-ен земена од хемиско.Симо 2000км за 10дена иста ситуација. :D :D :D

А бе ти смеј се, ама јас плачам кога ќе заврне кај нас ...

Eve me mene koga ke zavrne posle nepolni 24h otkoga sum ja izglancal kolata:

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1372 на: 27 Мај 2013, 14:31:17 pm »
Сликано преклани во Биариц, Баскија, близу границата Франција - Шпанија. Вака изгледа гума после 4000 км низ еу. Не е НИКАДЕ перена, а македонско/српската прашина се ИСЧИСТИ при првиот дожд кој не фати во Швајцарија:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Вози до Гевгелија и гумата ќе биде иста. И јас сум се чудел на оваа појава но фактички при подолга маршута гумата се загрева и црната боја добија на интензитет.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1373 на: 27 Мај 2013, 14:32:58 pm »

@Banzai едно од првите и најважни цели што ги поставив кога стапнав во Скопје како студент: НЕ СЕ ДРУЖИ СО ГОСТИВАРЦИ. Цврсто стојам на тоа, и имам само површен контакт со некои од колегите што ги познавам а ми се сограѓани. Каде и да одам, ќе го практикувам истото.

Секоја чест. Ова е ОСНОВА за убав живот.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1374 на: 27 Мај 2013, 14:41:15 pm »
Вози до Гевгелија и гумата ќе биде иста. И јас сум се чудел на оваа појава но фактички при подолга маршута гумата се загрева и црната боја добија на интензитет.

хаха абе не ме заебавај :-) хаха... со прст ја проаѓаш нагазната површина и прстот чист!

те разбирам што кажуваш и во право си, али ова е нешто друго. башка на сликава гумата не е загреана, сликана е сабајле пред хотел пред тргање

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1375 на: 27 Мај 2013, 15:07:44 pm »
Да ми ги видиш какви ми се гумите секој пат кога се враќам од бугарија и тоа тргнувам скоро секогаш со перена кола од таму, мршник не виден, како оф роуд да сум возел ! ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #1376 на: 27 Мај 2013, 15:20:37 pm »
онак, ти си за кај Васко Ефтов :) :) :)

Мартин, со среќа...
Заврши школо па побарај си ја среќата...
Јас да сум на твое место би ја побарал во Европа, не во Америка, но...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1377 на: 28 Мај 2013, 00:10:55 am »
Онак,а со сексот како си сега? ;D

останаа трајни последици... увек ми се удрвува кога ке видам сувопи*еста рибица со долги нозе...  :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1378 на: 28 Мај 2013, 01:42:32 am »
Зашто го избриша постот,баш му се спремав за вечерна сесија да го прочитам  :-\
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1379 на: 28 Мај 2013, 01:50:41 am »
Зашто го избриша постот,баш му се спремав за вечерна сесија да го прочитам  :-\

сметав дека во момент на мала слабост напишав премногу приватни работи од сопствениот живот... сметам дека згрешив, не дека е нешто експлицитно напишав, немаше такви работи, начелно за мартин беше наменет постот и за сите оние што мислат дека ке отидат во странство и таму ги чекаат на аеродром со актовки пари, црвени рози послани по патот и мрсно платена работа...

и околу помошта од “своите“ во странство имаше, ама како што реков мислам дека премногу приватни работи на јавен форум изнесени се тоа... ако баш сакаш, на некоја средба, пријди ми и пршај, ке ти раскажм за моето искуство и како си завршив пак тука во македонија СРЕЌЕН што не сум отишол т.е. успеал да се исселам од тука...

само има една мала болка во душата. прво многу пари потрошени, во обиди и пробувања, пари кои сега многу ми значат, требаат и фалат... и второто е дека македонец кога еднаш ке фати кофери да ака низ светот бел по подобро утре, и оној момент кога ке го најде тоа подобро утре, за мене не објаснива појава е, ама празните кофери не ги фрла, туку ги става позади врата, на стендбај да седат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време