Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 622757 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5384
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #1050 на: 04 Октомври 2016, 18:54:06 pm »
И јас од прва положив А категорија, апсолутно никаков проблем. Си возев по пропис и тоа е тоа

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1051 на: 04 Октомври 2016, 19:28:42 pm »
Само за Симо!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1052 на: 04 Октомври 2016, 19:38:55 pm »
Ако знаете некоја Веспа 50цц да се продава пратетете ми, другар бара :) Инаку и јас мислам дека е подобро да си што е можно погласен со мотор/скутер низ сообраќај за да знаат дека постоиш.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #1053 на: 04 Октомври 2016, 19:39:27 pm »
Само за Симо!
БРРРЕЕееј!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1054 на: 05 Октомври 2016, 23:25:48 pm »
Ne e problemot vo 200te € za A kategorija, problemot e vo zadolzitelnoto butkanje na gradska i poligon, problemot e vo nervozata i cekanjeto za prepolaganje...
Зашто задолжително буткање? Јас за камион положив све од прва а за мотор па нема потреба од коментирање.

баш така дихтунг... буткаат редовно... всушност им ја дознав и цифрата... еден положен 6 бутнати... таков просек имаат наредба да вадат и баш така вадат... само народ овци сме... 100 пати ги прашав другите кандидати ЗАШТО ЌУТИТЕ КОГА ЗНАЕТЕ? одговорите воглавном беа дека ако се побуниш, никад више нема да положиш... е ја курназ бев и ја обжалив одлуката нивна.. 15 дена чекање, формирање посебна комисија од полиција и АМСМ ја гледаат снимката, пошто уште тогаш им бее задолжителна камера кога се полага за А, и погоди што? ми ја уважија жалбата и ми впишаа А категорија... башка ја пернаа комисијата од плата... можда поради тој потег и се смениле работите, ама ако не се, ондак тој им е просекот, со наредба буткаат на испит...

али нај јак беше моментот... доаѓам со сакито на полагање, се симињам од него и седнувам на таа кинеската крнтија, што се изнаучиле миљон души до сега, и ми вика падна заради тоа и тоа... ;D ;D ;D паднав? чек малку, ќе видиме дали сум паднал... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1055 на: 05 Октомври 2016, 23:37:12 pm »
Мене ми грицкаа семки и пљукаа на шалтабла, ме вртеа саат време по улици забранети за камиони, ме однесоа на битпазар и на крај се скараа со мене зашто им закочив на жолто и им летнаа семките ама неможеа грешка да ми најдат и несмееа да ме бутнат а за мотор е смешно да се збори пошто е многу поедноставно и полесно.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1056 на: 05 Октомври 2016, 23:40:58 pm »
Не се дотолку онак.. Мене ме пуштија из прва, со 15 минути возење.. Дали поради лепота, дали поради времето (не беше повеќе од 2/3 степени) незнам..

толку време имаш возено и дури сега положено :D ?

П.с. кај мене смеи беше со камионот кога се расипа камерчето (поточно полначот)..
Одма застанав кај едни контењери (така ми рекоја јбг).. Па ајде 20 мин чекавме да донесат друга камера.. Едно две типот го закачи на тоа што е упаљачот на 24в  ;D и пак полначот се сјеба (ваљда осигурачот внатре).. Па ајде уште 35 мин чекавме да заврши другата комисија па да го земиме полначот.. 
« Последно менување: 05 Октомври 2016, 23:46:47 pm Бузуки »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1057 на: 05 Октомври 2016, 23:45:52 pm »
момак... како да ти кажам... кичево е една работа, скопје е друга работа... колку души полагавте за А тој ден кога ти полагаше?? ние бевме група од 27 правиот пат (кога уствари и стварно згрешив и ме бутнаа, ама за чиста глупост, можеше и да не гледаат, ама ајде), значи 27 души а дента врнеше-истураше, значи дека веројатно некои не ни дошле... вториот пат кога полагав, кога практично им ја акнав жалбата, бевме преку 30...

ако некој положил од прва во скопје за А категорија, ондак тој имал дебела среќа.. или врски...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #1058 на: 05 Октомври 2016, 23:47:49 pm »
Опааа си паѓал еднаш ама си призна барем дека е со причина :-)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1059 на: 05 Октомври 2016, 23:52:34 pm »
ај вака... улицава што е кај тебе е едносмерна, ама поназад кај железничка не е... е тој ден ВРНЕ ИСТУРА, од кај ред кафе ме носат и пред железничка лево вртам, и како што свртев излагам у лева лента. пошто врнеше пред себе гледам максимум 3-4 метри. и сега гледам бела полна линија да заврши и да се престројам во десната пошто нели, моторцикли несмеат во лева или средна туку само во десна лента. завршува линијата, се престројувам, и ово почна да дрднори на вокитокито дека сум направил престројување на раскрсница... а ја не го ни исперцепирав ебаното уличе од десна страна што е уствари излез од паркингот на комбињата за пошта, но ете реаскрсница било... затоа и реков, можеа да прогледаат... глупо е...

а вториот пат по нивна вина ми сместија да паднам... е тука прво падна пичкарање кога се вратив на почетокот, па жалба им шибнав и тоа е тоа... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #1060 на: 05 Октомври 2016, 23:56:45 pm »
Финтата кога се полага е дека не треба да се брзаш и да бидеш трпелив, така кур ќе ти цицааат.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #1061 на: 05 Октомври 2016, 23:57:24 pm »
3ца бевме тогаш за А.. Јас, еден 30 годишен и постар човек од најмалце 65 години, баш се заебававме инструкторот му вика што ќе ти е возачка за уште малку :D  

Скопје е друго, повеќе сообраќај, повеќе улици.. Повеќе шанси да те паднат.. Кичево се возат многу малце релации па ги знаеме на памет што како е...

Јас со камионот возев премногу споро, се влечев.. Едниот ми вика зошто вака возиш можиш слободно до 30/40.. Не, му викам толку дозволуваат условите на патот  ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1062 на: 05 Октомври 2016, 23:59:05 pm »
Во Скопје сега пред месец дена беа исто тројца за А категорија. Али во секој случај многу полесно е да те бутне во Скопје отколку во помалите градови.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #1063 на: 06 Октомври 2016, 00:09:07 am »
Еве едно видео од Скопје... Какви се возачи постојат....

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1064 на: 06 Октомври 2016, 00:59:27 am »
jas poloziv od prva za A.se frikav za 8cata da ne stapnam ili da izlezam od linija, drugoto bese gola voda.gradska bese niz debar maalo i karpos.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020