Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 523658 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #915 на: 26 Август 2016, 10:24:54 am »
Фала ти онак.. Малце и ме уплаши ова со мењачот али ете нормално било.. Не скока до толку за да замини моторот али скокнува по малце..
Стакленцето е малце повеќе од пола добро е.. Ауспухот е сув барут, свеќиците исто.. Што значи уље воопшто не троши.. Предходниот газда ми кажа дека 5-40 имал ставено репсол.. Али колку што знам репсолот тука е фалш па ќе го сменам со Мотул 10-40..

Фалати многу Онак.. Има тука Кичево застапник за мотул па ќе појдам да купам деновиве..

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #916 на: 26 Август 2016, 10:46:22 am »
Шо знам ја сум лаик, изгледа е нормално, ја иам приметено на повеќе мотори ако не на сите дека штрака повеќе кога ќе стаи прва се слуша едно трак, другар има Сузуки Геесикс не сум приметил дека му подрипнува коа ќе стаи, можеби е малку па он само да го осеќа. Кочница предна секако се држи пред да прешалташ.

Вози го со памет! Млад си, еднаш се греши со брз мотор, а шансите да биде фатално се огромни. Сега пошто не си сугурен и не си толку искусен викаш 80 го возам, ама кога ќе се опуштиш понатака ќе почнеш да го стегаш. Стегај го умерено кај што стварно има негде услови, немој низ град да бидеш потенцијална убица и самоубица. Тешко е овие мотори полека да ги возиш, исто како со супер кола да возиш со 3-та 70. Затоа не ги сакам.
« Последно менување: 26 Август 2016, 10:54:01 am Allexxander »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #917 на: 26 Август 2016, 10:53:18 am »
Фала ти онак.. Малце и ме уплаши ова со мењачот али ете нормално било.. Не скока до толку за да замини моторот али скокнува по малце..
Стакленцето е малце повеќе од пола добро е.. Ауспухот е сув барут, свеќиците исто.. Што значи уље воопшто не троши.. Предходниот газда ми кажа дека 5-40 имал ставено репсол.. Али колку што знам репсолот тука е фалш па ќе го сменам со Мотул 10-40..

Фалати многу Онак.. Има тука Кичево застапник за мотул па ќе појдам да купам деновиве..

читај го убаво упатството за примени на спреови. нај често неможе да се користат одма еден по друг. значи ако го испрскаш со чеин клинер, ке го изрибаш со четка некоја, или можеш дури и четка за чистење ланец да купиш (ја има во мотопартс велес, евтина работа е тоа) . после чистењето го оставаш пола саат пред да го прскаш со подмачкувач, затоа што чистачот во себе содржи хемикалии на бремсен, кои додека не испарат, не се штетни по ништо, но ако го подмачкаш во тој момент, не испарените делови ке го разградат подмачкувачот.. затоа се чека пола саат... понатака со спреј за подмачкување, откако ке го подмачкаш, не го возиш моторот исто така не помалку од пола саат. тој подмачкувач се структуира во неговата состојба оној момент кога ке дојде во контакт со воздух. значи поставува еден филм слој врз металот, а воедно и ја менува својата структура, односно кога го прскаш е течен, а после пола саат е многу густ и леплив.

јас конкретно прскам навечер, кога више завршувам со возење. го испрскувам и оставам до другиот ден. инаку ти пошто споро возиш, ке го подмачкуваш ланецот на секои 1000 километри. и на секои 4-5-6 подмачкувања правиш перење-чистење. не на секое подмачкување... јас пак подмачкувам на секои 300 до 500 километри, пошто возам брзо, а поради инерцијалниот момент при ротација, кај мене се “исушува“ ланецот ако не го направам тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #918 на: 26 Август 2016, 11:00:51 am »
Александар, па незнам ваљда нормално е.. Полека го возам сега за сега... А и гумата задна не ми е баш ок, доста ми лизга.. Тоест можи и не е до гумата.. 4та на 80 да го сецнам на туража и бега задницата..

Фалати уште еднаш Онак.. Да појдам деновиве ќе набавам спрејови..А и облека треба да земам, кацига.. Само има време сега големи трошоци ми дојдоја.. 2000е моторот, 200 евра регистрација, 300 евра сервис клиото, 50 евра сервис моторов...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #920 на: 26 Август 2016, 17:01:36 pm »
Бузуки со што махина се поднови???

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #921 на: 26 Август 2016, 20:35:48 pm »
Kawasaki Zx9R..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #922 на: 26 Август 2016, 20:39:47 pm »
Со здравје да се брчи. Пиши ми во ПП колку го зема. :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #923 на: 26 Август 2016, 20:43:18 pm »
Tajna li e cenata?

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #924 на: 26 Август 2016, 20:49:12 pm »
Фала друже поубав да си купиш.. Не е тајна цената..околу 2000 евра го земав, целосно сервисиран 34.000км, arrow ауспух прва боја нема гребнатинка моторот.. Али има некои ситни давачки за регистрација па отом потом..

Отсутен Nedevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #925 на: 27 Август 2016, 02:08:37 am »
Честито Бузуки! Супер изгледа моторот!
Инаку за муабетот за ланецот можеш да користиш Motul C1 Chain Clean или можеш со WD40,малце поефективен е. Има по интернет со нафта можел да се чисти,ако некој има искуство нека сподели.
За подмачкување Motul C5 Chain Paste е супер.
Четка за ланец чистење нарачај си од ebay има за ич пари,во мотопартс нема јас барав пред 2-3 недели.
VW Golf 5 TDI & Yamaha FZ6 - My 2 black babies!

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #926 на: 27 Август 2016, 09:25:21 am »
Добро машнче, со здравје да се вози Бузуки, и ум вглава.....сега Ник Нејм Касака стаи :D......

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #927 на: 27 Август 2016, 09:45:37 am »
Создравје да го галамиш! Е сега веќе ќе си главен в село! :)
И или офарбај му го ауспухот црвен или офарбај го цел мотор во сите бои на шарената револуција.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #928 на: 27 Август 2016, 13:36:11 pm »
Хехе.. Фала на сите... Да си купите све што сакате..

Еве бонус видео од мене :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #929 на: 28 Август 2016, 01:30:49 am »
Знам дека сум досаден али ајде хах :D

На кавасакито предните жмигавци се извадени, а задните стојат работат ама не трепкаат.. Сега најдов афтермаркет лед жмигавци за напред..

Прашањето е дали кога ќе ги наместам предните ќе си работат нормално ? 

Еве овие се жмигавците..
http://www.ebay.com/itm/LED-Turn-Signal-Blinker-Indicator-Light-For-Kawasaki-Ninja-ZX9R-1994-2003-/291776887291?fits=Year%3A1994%7CMake%3AKawasaki%7CModel%3ANinja+ZX9R%7CSubmodel%3AZX900B&hash=item43ef41f9fb:g:TEEAAOSwMHdXSVU-&vxp=mtr