Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 620369 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #720 на: 20 Јуни 2016, 16:03:28 pm »
По правилата, мотор за почетник би требало да е Томос АПН.

ОК, сеа не дека не знам да се качам на мотор. Ама неам возено нешто интензивно, се рачунам за почетник :)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1221
« Одговори #721 на: 20 Јуни 2016, 16:08:21 pm »
Купи прво нешто на старо, да видиш дали ке ти легне возењето...не секој може да ужива во возење  мотор..после лесно ќе му ја наредш..прво види..што како па после....Затоа за почеток, ако си по чопери земај honda shadow 2000-2004, негде околу 2500-3500 илјади или yamaha virago 400 слична цена

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #722 на: 20 Јуни 2016, 16:15:29 pm »
Види од овие три кое ти фаќа најмногу око и новчаник:
Пиаџо Беверли
Сузуки Встром
BMW R1200

Ни почетник, ни мочетник, ни бутур.

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #723 на: 20 Јуни 2016, 16:22:38 pm »

Сузуки Встром

Jас го возам, ова ќе ми 4-сезона, 650 со АБС..двоен диск на предно, со DOHC  мотор, 6 брзини, троши накај 4.5л на 100 низ град, на отворено често и на 4 паѓа...лесен е за возење на отворено, едноставно легнува моторот. низ град има проблем со маневрирање, мораш(и пожелно е) да се однесуваш како кола, нема можност за пикање меѓу коли. Поради димензиите на гумите има добра стабилност.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #724 на: 20 Јуни 2016, 17:24:24 pm »
А зошто компромиси кога може V-max директно.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #725 на: 20 Јуни 2016, 19:06:21 pm »
Во кој град троши 4,5? Другар го има вика испод 7 во Скопје не е.
Каде имам добар избор на кациги? Динамикс не ми ги кажувајте бев готов да купам тоа бабата ме одјеба и не би купил од тамо. Неуслужна крајно па незнам па дали има број па ај дојди за 10 дена...
Нолан сите модели у макпетрол ги ставив на глава ни еден единствен не ми легна убаво.

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #726 на: 21 Јуни 2016, 00:18:03 am »
Јас па со динамикс имам позитивно искуство....од таму го зедов SYM-от, и кациги..имаше еден дечко мислам Дејан се викаше ептен ОК беше..а последно кациги купував од  Мото маркет шо беше на раскрсницата Водњанска, Јордан Мијалков (по старо Железничка) ама не работи веќе. јакна купив од Грција на влез на Солун има.....А покушај во Максима во Визбегово. Инаку околу потрошњата низ СКопје е толку 4.5 до 5л , е сега мојот е 650...другарти можно е да има 1000 тие имаа значителна разлика во потрошња...бидејки беа малце манливи..брзо им рикаше доводот на гориво...сеа точно не ми текнува кој дел...познаник имаше страшни проблеми со тоа......јас на 650 сем редовен серви друго ништо, и да еднаш во крушево ми рикна осигурач, среќа се погодија дечки од Прилеп горе....и едниот одма ми го реши проблемот, сменавме осигурач на лице сместа...запали...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #727 на: 21 Јуни 2016, 01:49:26 am »
Пиаџо Беверли
Сузуки Встром
BMW R1200

Брачед ми има баш Vstrom, а го зеде веднаш како почетник е задоволен е премногу.

Beverly...што знам, ама повеќе сум за крузер/чопер

BMW R1200 a bit to far for my taste.

Вака што глеам сеа за сеа Shadow, Yamaha Dragstar 650 (мада не знам во последно ептен напнаа со цените), 535, ...видечемо.

Него едно време нели имаше Harley Davidson претставништво во Олимписки? Мислам и Triumph продаваа...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #728 на: 21 Јуни 2016, 07:37:53 am »
650ka e na drugarot ama ti izgleda penzionerski ja vozis

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #729 на: 21 Јуни 2016, 08:05:19 am »

Мислам и Triumph продаваа...

Triumph, се се мислам дека се сега во Динамикс.........

@nikola_bb, запамти ако го почитуваш моторот и тој ќе те почитува......а и не планирам на старост да се глупирам, ми помина периодот...
П.С Плус сам си го купив, не тато, па така да срце ќе ме боли нешто да му се деси. :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #730 на: 21 Јуни 2016, 12:05:25 pm »
Да имаше во Македонија Boneville на старо ќе го земев без око да ми трепни.

Или Norton...BSA... ;D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
« Одговори #731 на: 21 Јуни 2016, 13:16:02 pm »
Ако идете во Динамикс, барајте го Мацко, дечкото секогаш е спремен за услуга, а за сервис само преку Виктор...

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Nedevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #732 на: 21 Јуни 2016, 14:38:17 pm »
Другар ми сака да увезе од Италија или Германија Yamaha YZF125. Да не имате некоја информација колку би можело да кошта да се префрли (царина,хомологација итн) и колку кошта превозот?
VW Golf 5 TDI & Yamaha FZ6 - My 2 black babies!

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #733 на: 21 Јуни 2016, 15:46:54 pm »
Другар ми сака да увезе од Италија или Германија Yamaha YZF125. Да не имате некоја информација колку би можело да кошта да се префрли (царина,хомологација итн) и колку кошта превозот?
Прво нека ја види цената на ново..во yamaha - moto на гологанов во Скопје кај автомото....Или ако му е поблиску Охрид во Инсајд на влез на Охрид од кај Битола.
А во Скопје, можда ќе му дадат и понуда за некоја половна возена тука...увоз ќе му дојде дупло и повеќе од вредноста на моторот давачките. Глупави се правилата и правилниците за увоз кај нас.

Отсутен Nedevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #734 на: 21 Јуни 2016, 17:06:58 pm »
Цената на ново е 5000 евра(друг другар купи нов пред 6-7години)..според мене е многу за таков мотор ама тоа е :D Инаку гледавме во Италија на некој огласник се наоѓаат по 1200 евра,па правиме некои математики како ке испадне ако стаса до тука.
VW Golf 5 TDI & Yamaha FZ6 - My 2 black babies!