Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 521901 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #360 на: 28 Јуни 2015, 12:32:13 pm »
поновите мотори можат да идат побрзо ама се електронски блокирани, па автоматски се и поспори.
Onak, не се праи "мезе у народот" ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #361 на: 28 Јуни 2015, 12:36:33 pm »
ахтунг@
би те замолил пред да исмеваш некого, да ги провериш податоците достапни на нет...

на моб. сум сегa, неможам да гуглам, можеби вечер ако не заборавам. во мегувреме прогуглај сам и ке увидиш дека напредната технологија кај двоточкашите не е толку многу за брзината колку за потрошњатата, безбедноста и дизајнот естетски. сите комерцијални мотори се горе доле околу 250/60 со максималната брзина.

одпосле со чипувања и електроники ги прават побрзи, а и постарите не електронски машини се прават побрзи ама со механички зафати.

маријан@

му ја разбирам желбата за иссмевање... не му го разбирам начинот, т.е. немам разбирање...
« Последно менување: 28 Јуни 2015, 12:45:50 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #362 на: 28 Јуни 2015, 12:40:34 pm »
Onak R1, KAWA 1000, CBR1000, BMW RR1000 сите одат над 300 од салон купени и тоа од првите модели па наваму и немој да бидеш до толку ненормален со овие тврдења, народ чита - народ се смее...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #363 на: 28 Јуни 2015, 12:42:47 pm »
Онак скоро сите над 900цц одат 300+, твојот нека е некаде 240-250макс. Ако сакаш да се пробаш во август ќе земам од пријател BMW RR фабричка верзија па бујрум ќе ги пробам.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #364 на: 28 Јуни 2015, 12:49:19 pm »
вие мене не ме разбравте што реков. не реков дека не идат толку... идат над 300 сите. ок... тоа се не лимитирани. само велам да ги прочитате официјалните бројки на фабриките за мотори за комерцијална употреба. инаку многу јасно дека нова машина од 1000цц иде 300+ во денешно време.

одма ме нападнавте у пм...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #365 на: 28 Јуни 2015, 12:51:31 pm »
Идат 300+ или не? погоре ти пиша сите комерцијални мотори се со брзина 250/60 и дека после тоа со чипување одат 300+

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #366 на: 28 Јуни 2015, 12:53:37 pm »
Од пред 12 години стари 1000ки одат 300 и повеќе.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #367 на: 28 Јуни 2015, 13:11:57 pm »
Идат 300+ или не? погоре ти пиша сите комерцијални мотори се со брзина 250/60 и дека после тоа со чипување одат 300+
точно. сите комерцијални мотори се блокирани на таа брзина. но кај нас нај често стигаат деблокирани, дали блокажа тргната или со чипови решено. и да, моторите од пред повеке од деценија идат 300+... поентата е дека и чисто механичките идат 300+ со малу зафати, нах често само карбуратори се чепкаат и вентили и решено е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #368 на: 28 Јуни 2015, 13:45:28 pm »
Твојот колку иде?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #369 на: 28 Јуни 2015, 16:38:53 pm »
Со онак е осовински претовар, до кај 220 :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #370 на: 28 Јуни 2015, 22:08:36 pm »
Твојот колку иде?

што и да ти кажам ке ти значи нешто?

еве:
иде 300+... а фабрички вели 260 одприлика... и сега следи некој коментар дека нема шанси, преувеличување било, лажам и слично...

или:
260 иде, сум го возел, веројатно уште малку поише може... и пак следи некој коментар кој ке каже дека кога бил нов идел толку, сега нема шанси толку да иде, значи пак преувеличување било, лажам и слично...

за да бидат сите мирни, ке речам ете колку што вика марјан:
220 иде. стар е, тромав, ја тежок башка и габаритен, слаба аеродинамика... задоволено е егото? од друга страна, треба да сум глуп да возам 1000цц мотор што не иде поише од 220...

и сега што прајме?

небитно е колку иде... јас се држам до паролата за безбедносно возење на 2 тркала. не дека не потегнувам и јас на гас, ама тоа не значи цело време. тоа значи кај што можеш, потегни и шибај некое време, после врати се во нормала и вози не поише од 150/60... немаме ние патишта за постојано брзо возење, а автопатите наши не се тркачки стази, лесно се гине...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #371 на: 28 Јуни 2015, 22:17:07 pm »
Лесен проблем, купи 2-3 хектари земја, лупни асфалт и ете ти приватна стаза да си пукаш колку сакаш, и тамам ќе ни кажеш топ спид :)
No turbo, no fun :)

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #372 на: 28 Јуни 2015, 22:19:41 pm »
Ме интересираше ти колку си успеал да кренеш брзина на него. :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #373 на: 28 Јуни 2015, 22:27:40 pm »
Врвот на одличната вечер беше мојата прва вожња со моторот на другар ми ... Honda CBR 1.000 FF ;)
Значи не зборам за тоа дека ми била прва вожња со неговиот мотор ... туку општо за првпат во животот се возев на мотор.
И тоа не како за почеток да се провозам на некое послабо моторче, туку јас прво па мушко ;D од никакво искуство, директива се качив на машина на 2 тркала со 1.000 кубици и 130 коња ... ѕверка :)

Е сеа е најлудиот дел ... општо сум љубителка на брза вожња, обожавам и јас самата да возам брзо (некад и пребрзо) ... али луѓеее ова чувство што го доживеав вечерва, буквално никад не сум го доживеала.
Неможе со зборови да се опише тоа чувство, тоа може само да се доживее (кој пробал - знае), огромен адреналин и возбуда, додека ветерот директно со огрома брзина мава накај тебе (еве и у моментов целата се наежив од самото чувство) ... буквално чувството беше како да летам, со оглед на брзината која што воопшто не беше мала.

Одлична адреналинска вожња, во скоро 2 часот сабајле по Партизанска и Илинденска, кога се симнав од ѕверкава, буквално целата треперев од возбуда и огромен адреналин.
Али сепак незаборавно и прекрасно искуство, и уште милион пати би го повторила ова ;)

Како да ја преваспитам девојка ми вака да размислува? Дај здружете се некако, пукнав. ;D

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #374 на: 28 Јуни 2015, 22:34:10 pm »
За Цивиkот или имаш мотор? :D