Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 648984 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3707
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3825 на: 20 Мај 2026, 18:05:52 pm »
Од искусни моторџии тука, а воедно и моторџии, кој е овој бренд на мотор, дали е добар за офф-роад и црн пат? Што мислите и нешто повеќе?

Страшно ми се допаѓа ваков тип визуелно на мотор ( ако купам мотор тоа ке биде скрамблер лоок други не ми се допаѓаат ама да е ново), баш таков стил. Мене ми е потребен и за црн пат и за асфалт, па дали ова е тоа тоа или не е баш?

Океј, не е крос како сузуки , ама дали ова реално врши работа мих црн пат асфалт?

И дали овој бренд го има во Скопје, сервис, делови и слично?Воопшто кој бренд е ова

Секоја информација и одвоено време ценам благодарам однапред.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9552
« Одговори #3826 на: 21 Мај 2026, 14:49:47 pm »
Spored mene ova ti e samo ponashminkano gradsko motorce, kakov off road kakov otvoren pat. Ne deka nema da vozi ama:

Na obicen zemjen pat so bilo koj motor mozes da vozish pa i so ovoj, za malce poseriozen off road si treba drug tip na motor
Vozenje na otvoreno, na vakov motor veter ke te duva non stop i ke ti se odmili vozenje. Za otvoren pat e motor so vizir koj go kreva vozduhot barem nad glava

Ova e za da si go cepash niz grad, ubavo izgleda i te nosi od edno na drugo mesto, eventualno patcinja kako do Vodno, Matka, Kozjak i slicno

Brendot ne go znam, i btw ne sum mnogu iskusen motordzija. 4 godini vkupno sum na motor, 12k km imam sevkupno pominato ama imam vozeno naked motor na otvoreno i toa mi e vpecatokot

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6342
« Одговори #3827 на: 21 Мај 2026, 21:38:50 pm »
Што гомна/адитиви се ставаат во помодерниве бензини стварно не знам. 6-7 години е стоена машината, карбураторот беше муљ целиот, резервоарот не е рѓосан внатре уопште, бензинот имаше необјаснива смрдеа и вискозност на сае 90 масло.
Сум отворал и работи со по 30 години стоен бензин и освен расипан смрад се друго било нормално.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6056
« Одговори #3828 на: 21 Мај 2026, 22:00:53 pm »
Чашка од карбуратор?
Земи брејк клинер и мрежичка за садови и трљај 😂

Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6342
« Одговори #3829 на: 21 Мај 2026, 22:05:51 pm »
Имав спреј за клапна расклопив се до игла исчистив наштеловав, исшприцав и в цилиндар  да пуштат карикиките, спие култиваторот сега :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2040
« Одговори #3830 на: 21 Мај 2026, 22:29:33 pm »
Другар ми си порача Zontes 368G, затоа го продава Беверлито.

https://m.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=5738155

Јас му го бирав, моторот е купен од динамикс од прв газда и е навистина во супер состојба. Лани го купи, му направи сервис (уље, филтер, уље во пренос, свеќица), додека положи, летни одмори и слично, извози дури 700км :)
Огласен е 3.300еур, но 200-300 сигурно ќе оди доле.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5457
  • Пиши лаже
« Одговори #3831 на: 22 Мај 2026, 19:55:06 pm »
Има ли некој инфо што чудо е ова во Мото Шами што го продаваат?
https://motoshammy.mk/produkt/%d1%81%d0%ba%d1%83%d1%82%d0%b5%d1%80-volta-rsx4-125/

Не се разбирам баш, ама знам дека кога гледав 50 ка, ми викаа да бегам од injection. Дали истово важи и за 125 ки не знам.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7727
  • French diamond
« Одговори #3832 на: 22 Мај 2026, 20:37:36 pm »
Турски се, сакав и јас да земам ама немаше никаде на лагер. Многу малку коња има за таа шасија, препорачуваат RSX7, ама таа е 2200€.
Инаку немам лично искуство.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5423
« Одговори #3833 на: 22 Мај 2026, 21:53:23 pm »
Турски се, сакав и јас да земам ама немаше никаде на лагер. Многу малку коња има за таа шасија, препорачуваат RSX7, ама таа е 2200€.
Инаку немам лично искуство.
Turski zimi onakvoto... Od Kina vo Turcija dosklopeni, ama sum slusal deka ok bile

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5457
  • Пиши лаже
« Одговори #3834 на: 23 Мај 2026, 09:11:24 am »
Секако дека е кинез, нормално тоа. Цената изгледа ефтино, па затоа прашав искуство. Овие Папаки ги утепаа од возење гледам.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен neno[]

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
« Одговори #3835 на: 29 Мај 2026, 12:19:44 pm »
Неможам да чекам до Август а може и повеќе за SYM-от. Го купив кинезов Voge SR1 125 cc, едноставно ми треба мотор од точка А до дочка Б во градот. Дали згрешив, ке покаже времето. Од кај да си купам куфер во Велес? Д-р@Ordevski кажувај ако знаеш.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my 22101316G using Tapatalk

Супер избор, иначе Воге прават машини и делови за бмв моторите  а SYM и тој е кинез..

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2753
  • Шалабајзер
« Одговори #3836 на: 31 Мај 2026, 21:18:32 pm »
Неможам да чекам до Август а може и повеќе за SYM-от. Го купив кинезов Voge SR1 125 cc, едноставно ми треба мотор од точка А до дочка Б во градот. Дали згрешив, ке покаже времето. Од кај да си купам куфер во Велес? Д-р@Ordevski кажувај ако знаеш.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my 22101316G using Tapatalk

Супер избор, иначе Воге прават машини и делови за бмв моторите  а SYM и тој е кинез..
Sym е тајвански бренд, класи над кинезиве

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9552
« Одговори #3837 на: 01 Јуни 2026, 07:29:39 am »
Klasi nad kinezite veke ne postoi duri ni kaj motorite

Отсутен Ako

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #3838 на: 03 Јуни 2026, 14:27:40 pm »
Здраво, дали некој има искуство со купување нов скутер. Колку време се чека за добивање на документите за да може после тоа да се регистрира (царинска декларација, хомологација...)?

Пред да го платам, во салонот ме убедуваа дека процедурата трае 2-3 дена максимум, понекогаш и само 1 ден. Истото го слушнав во сите салони пред тоа. Веќе поминаа 13 дена откако го платив и, како што изгледа, нема да биде скоро, затоа што од салонот ништо конкретно не одговараат, само дека нашата администрација е бавна и дека чекаат.

Затоа прашувам дали навистина оди бавно таа процедура или нешто ме бафтаат.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6056
« Одговори #3839 на: 03 Јуни 2026, 14:37:44 pm »
Зависи од фирмата,некој пат имам чекано 2 недели,порано чекав и 1 месец,последните 2 мотори  на едниот ги земав за 1 недела а сега овој  ми ги дадоа одма кога го купив.

Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk