Автор Тема: Регистрација а воедно и зелениот картон ке поефтини???  (Прочитано 13595 пати)

Отсутен Dejan_156 alfista

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
Колку што сум информиран има некој барања за зелениот картон и регистрацијата да поефтинат, дали има некој повеке инфо. околу тоа или некој член од таа бранша па да појасни што како...
Djevojka može da bude sa sela,
al' auto mora da bude iz Italije! ♥

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
Веројатно за ова си наслушнал, вчера кажаа на вести: http://sitel.com.mk/dnevnik/biznis/ke-poevtinuva-osiguruvanjeto-od-avtoodgovornost

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
ај едно прашање повржано со темава Зелен картон...

Ми истекува регистрацијата на 01 Февруари, а сакам во Јануари да вадам зелен картон...
Знае некој колку ке ме чини само за еден месец?

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747
Ништо чудно можно е ова ама како што рекоа ова ќе трае една година за да можат да се средат со цените

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i

Ми истекува регистрацијата на 01 Февруари, а сакам во Јануари да вадам зелен картон...

Јас како што знам иста е цената. И за два дена да ти истекува регистрацијата, си плаќаш 60/90ЕУР

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747

нема за еден месец независно кога и да го вадиш зелениот картон тој ќе ти важи до истекот на регистрацијата односно 5536ден за возила над 66кв а за возила до 66кв 3690ден

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148

Мислам дека веќе не постои зелен картон од еден месец туку ќе мораш да извадиш од година.
Ама најубаво е некој од членовите што се занимава со осигурувања да ти објасни.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Одг: Регистрација а воедно и зелениот карт
« Одговори #7 на: 02 Ноември 2011, 15:03:49 pm »

Колку што разбрав,треба годишен да платиш и за еден месец -а воедно со истекувањето на регистрацијата и тој истекува ???

ЕДИТ Веќе одговориле!
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747

Колку што разбрав,треба годишен да платиш и за еден месец -а воедно со истекувањето на регистрацијата и тој истекува ???
За жал така е

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Edno prasanje,

Nelj ponovite koli preku edna godina plakaat tehnicki pregled.
Do koja godina se racuna nova kolata, 5ta godina od proizvodstvo ili 7ma?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
7 мислам дека ми кажаа мене

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
Да не беше 8 години? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
И јас памтам нешто како 8.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Kaj moze da se proveri?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
Не поефтинува поскапува

Возилата добиваат налепница, регистрацијата поскапува

Штом ќе поминат на технички преглед и ќе бидат регистрирани, возилата ќе добијат налепница што ќе треба биде ставена на ветробранското стакло. Таа ќе служи како доказ дека регистрацијата е завршена, па полицајците не ќе мораат често да ги запираат возилата за проверка. Зголемувањето на цената на регистрација ќе биде симболично, тврдат од Владата. Ова се дел од новитетите во насока на подобрување на процесите и присвојување на европските стандарди и законодавство, кои веќе се испратени во собраниска процедура.

„Целта е службеното лице на МВР да не мора да го проверува секое возило во сообраќајот дали е регистрирано, бидејќи регистрацијата на возилото ќе ја препознае преку налепницата која треба да биде истакната на видно место, најверојатно на предното ветробранско стакло, што претставува решение по европски терк. Со ова, застанувањата ќе се намалат за голем процент, што е во интерес на полицијата и секако на граѓаните“, рече владиниот портпарол Александар Ѓорѓиев.

Налепницата ќе се добива при процесот на регистрација од страна на МВР. Предвидено е кога Законот ќе помине во Собранието, оваа обврска да почне да важи една година од неговото донесување.

Со измените се уредуваат и постапките за хомологација на возилата за превоз на опасни материи, кои треба да ги исполнуваат техничките барања, согласно со Европската спогодба за меѓународен патен превоз за опасни материи, како и хомологација на возилата за превоз на лесно расипливи прехранбени производи. Наедно, продавачите во автосалоните ќе бидат должни да ги информираат купувачите за потрошувачката на гориво на купеното возило, односно емисијата на гасови-СО2 за секој тип возило.

Ќе се воведе и полагање стручен испит за стручниот работник, кој врши технички преглед на возилата во техничката станица, за што ќе се издава лиценца за работа, а испитот ќе се полага на секои четири години. (Г.А.)

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=B788A895CB1504488F41187D1E96973A