Нит убаво, нит грдо. Просечен дизајн, би рекол нешто помеѓу Нова Фиеста и Пежо 206! Може да привлече само љубители на Пежо, а за да ги привлече другите ќе треба да има безобразно пониска цена од Киа Рио.
Нот рили... Никогаш не сум бил љубител на Пежо (освен само на некои модели), ама ова количе многу, ама ептен многу некако ми се свиѓа. Според мене, дизајнерски гледано, Фиеста и 208 се борат за прво место, а Рио-то е тука негде, им се меша у сметки.
+1 Веле за 208ичето, многу убаво и интересно изгледа, супер возило за млади луѓе. Ентериерот многу ми се допаѓа најмногу поради поставеноста на брзиномерот и обртомерот, чудно но истовремено и убаво изгледа. Фиестата ми е више клише некако, али сепак најубава заедно со полото и еве сега со 208ичево. Не ми е јасно како може риото да ви се свиѓа кога изгледа како леонтина на класниот.
Во право бил јас имам 307 и Citroen Berlingo немам проблеми со подвозјето. Замерката кај пежото ми е само со потрошњата и моторчето, и да веке ми е преку к*р од менување сијалици еве денес тоа го праев пред регистрација.
А инаку за 208 да видам какви ке бидат цените пошо ако се високи продажбата ке е никаква во однос на c3,clio, па после corsa, polo пошо знае пежо да забега со цени другар мој 207 ја плати скоро 14000 1,4 хди дизел со клима 2006 кога излезе.
Сестра ми има 206ка и веќе има над 120000км поминато и освен редовен сервис и потрошни матерјали, само серво пумпата се заеба еднаш, ама се среди брзо и ефтино. Не знам за 307ицата, ама на 206ката сијалички 5 години не се цркнати.
Многу нормална цена за возило кое што штотуку излегло, згора на тоа и дизел. Се знае се чека година дена да искочи првата акција со попуст на моделот, е сеа ако сакаш да си курназ и да возиш најнова кола ќе си платиш.