Да де во општ случај да се нормализира темп. затоа во наводници стајв климатизира.
А како би се ладеле полупроводниците, луѓето моторите и остали грејни тела... Башка нели за ниски темп.(400ц) радијацијата им амногу мал удел во греењето/ладењето..?
Јас ќе си прашам, само да не ви доја преку гла со прашањава не зна на место колку се, а досега што сум прашувал наставен кадар одговорот бил краток и јасен: седи кец", па анџак начекав сега (т.е. ве начекав) хехе. Сигурно ко мало дете изгледам од страна али......
Друго што ме заинтересира(пошти @Дени во предходните постови пиша ако има услови за живот ќе се создаде живот):
Во затворен сад да ги ставиме сите потребни хемиски елементи, да го стерилизираме,дали после дооолго време ќе се создаде живот? Што е тоа што ги натерало молекулите(пред неколку миљарди год) да се групираат така да создадат клетка(најверојатно амеба)
Гледав една документакрка(мада беше прорелигиска) демек не можеа научниците да реконструираар ваков случај т.е. да реконструираат почеток на живот.
Документарката ја начекав на филмовизија.ком ама не знам што се деси со ссајтот за да ја постирав тука...