Автор Тема: НАУКА (Астрономија)  (Прочитано 232007 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
Одг: НАУКА (Астрономија)
« Одговори #1260 на: 13 Април 2019, 00:14:14 am »
Најголемите верници и најголемите атеисти се всушност многу слични во нивниот светоглед. Црвсти во нивните ставови и верувања и плукаат по другата страна како најголеми непријатели.
Под услов атеистот да верува во атеизам што автоматски го прави своевиден верник (теист) :)

Атеизам не е нешто во кое се верува.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1261 на: 13 Април 2019, 00:30:10 am »
Најголемите верници и најголемите атеисти се всушност многу слични во нивниот светоглед. Црвсти во нивните ставови и верувања и плукаат по другата страна како најголеми непријатели.
Под услов атеистот да верува во атеизам што автоматски го прави своевиден верник (теист) :)

Одтука и полемиката, како да му објасниш што е атеизам на теист кој верува дека атеистот верува во атеизам :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1262 на: 13 Април 2019, 00:53:25 am »
Да, хаха

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1263 на: 13 Април 2019, 03:13:15 am »

точно, на пример ја во дизниленд наса не верува...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #1264 на: 13 Април 2019, 08:05:26 am »
Ти знајш што је једен атејист бре? Ќе ти објасна ја тебе. Атејист... то је нјешто нјежно, маљо вака, да не реча ко маче... што маче, мачето је тигар за него! Еее, кокиче...нежно једно, ливчина једни танки, па нависнало со главчето вака... врабец да му пролетат, да настинит. Разбираш колку је нежно? Нјежно баго мајката, не ко вол бап! Нјежно... ај саа да те вида.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1265 на: 13 Април 2019, 09:43:40 am »
Ко вистински точак :D

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1267 на: 16 Април 2019, 05:02:15 am »
Е не знаев дека су експерт за црни дупки, доволно е ништо да не знаеш за ними, а и тоа што го знаеш да не ти е јасно хеххе

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1268 на: 16 Април 2019, 09:11:16 am »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1269 на: 17 Април 2019, 18:47:32 pm »
Ти знајш што је једен атејист бре? Ќе ти објасна ја тебе. Атејист... то је нјешто нјежно, маљо вака, да не реча ко маче... што маче, мачето је тигар за него! Еее, кокиче...нежно једно, ливчина једни танки, па нависнало со главчето вака... врабец да му пролетат, да настинит. Разбираш колку је нежно? Нјежно баго мајката, не ко вол бап! Нјежно... ај саа да те вида.

ако те грабна ко моторс ќе те извоза xD

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1270 на: 17 Април 2019, 22:50:26 pm »

Turns out we were wrong е тешка глупост која само неук може да ја тресне на темава.
Никој до сега не тврдел дека е во право, туку физичарите поставуваат модели и ги тестираат. Резултатите од тестирањата на моделите ги опишуваат и објавуваат. Никој никогаш не тврдел, ниту тврди ниту ќе тврди на оваа тема, затоа и не може да биде wrong.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1271 на: 17 Април 2019, 23:25:49 pm »

Turns out we were wrong е тешка глупост која само неук може да ја тресне на темава.
Никој до сега не тврдел дека е во право, туку физичарите поставуваат модели и ги тестираат. Резултатите од тестирањата на моделите ги опишуваат и објавуваат. Никој никогаш не тврдел, ниту тврди ниту ќе тврди на оваа тема, затоа и не може да биде wrong.
Добивам информација дека возиш по автопат на 7 дневен одмор кон грција. На информацијата и требало 14 дена да стигне до мене. Во исто време пресметувам дека за 5 часа ќе се ладиш со ладно пивце на плажа, но ми текнува дека постојат мрачни(дарк) сили кои ти ги сјебале кочниците и правам нова пресметка и излегува дека ќе исчезнеш од хоризонтот на настаните... А реално тебе ти завршил одморот, си се вратил и веќе 7 дена ринташ на работа ;D

Модели...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1272 на: 17 Април 2019, 23:28:48 pm »
What did you just say?

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1273 на: 17 Април 2019, 23:38:53 pm »
What did you just say?
Грешка сум бил, не ринташ на работа, како да си во UK според јазикот, да не падна во црна дупка на враќање од одмор па таму заврши? ќе треба да направам нов модел ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1274 на: 12 Мај 2019, 13:49:25 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.