Поентата на петицијата е да живне мотоспортот во македонија малце, тоа трки по улици креативна слобода си земал да има за што да мрчи
Веќе 6 години немаме трки, немаме шампионати ни на ридски ни на кружни патеки, немаме никаков развој на спортот. За разлика од тоа имаме значителен развој на уличните трки, кои на возачите им остануваат како единствен издувен вентил, во ситуација кога нема можност за тркање по тркачки патеки. Тркачите се избркани од својата федерација и приморани да возат трки онаму каде што не би требало да возат. На спортот му треба итна промена на комплетното раководство на АФМ.
Медиумите објавија дека ќе има трка на нашата најпозната тркачка патека на Водно на 29 и 30 април 2017 година. На поголемиот дел од нашите тркачи не им е дозволен настап на оваа трка под матичните клубови, од причина несфатлива за здравиот разум.
Стварно не ми е јасно зошто не им дале да настапуваат.
Пoентaтa нa петицијaтa е јaснa, сликaтa oд @Select ми е без везе...
Петицијaтa си јa бaрaaт тркaчите, a не ние нaпaленкoвците штo не мaвa aдренaлин пo улици. Јaс еве сеуште, не сум слушнaл некoј тркaч кaј нaс дa усмртил билo тoa пешaк, велoсипедист итн. нa улицa.
Зaтoa ги спoмнaв синчињaтa рaзгaлени.
Дa се нaпрaви/изгрaди тркaчкa стaзa, oк, ќе држи вoдa.